Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«Εγκεφαλικά» και οργή στα ΑΤΜ από τους συνταξιούχους: «Τσεκουρεμένο» κατά 50% το ΕΚΑΣ

Μειωμένο κατά 50% θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους, καθώς η υπουργική απόφαση βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και έχει δοθεί εντολή να υπολογιστούν τα νέα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος.
Τη μείωση του ΕΚΑΣ επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία η δαπάνη για αυτό θα είναι μειωμένη κατά 7,5 εκατομμύρια, από 15 εκατ. που ήταν, για τον μήνα Ιανουάριο.
Ωστόσο, χθες οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που έλαβαν χθες τη σύνταξη του Γενάρη, βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς όσοι
δικαιούνταν το ΕΚΑΣ, δεν βρήκαν το πόσο του επιδόματος στους λογαριασμούς τους.
Αυτό συνέβη γιατί το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να διαχωρίσει το επίδομα από τη σύνταξη και έτσι οι 55.000 δικαιούχοι του ΟΑΕΕ (ήταν 60.000 τον προηγούμενο μήνα) θα λάβουν το μειωμένο ΕΚΑΣ στις 22 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος είναι το γεγονός ότι το υπουργείο θέλησε να προχωρήσει στην περικοπή του επιδόματος του ΕΚΑΣ μέσα στο 2016 έτσι ώστε να είναι λιγότερες οι αναδρομικές παρακρατήσεις τους επόμενους μήνες.
Όσον αφορά στο ΕΚΑΣ συγκεκριμένα με βάση το νέο μνημόνιο, οι δικαιούχοι θα το λαμβάνουν κουτσουρεμένο κατά το ήμισυ το 2017 καθώς η δαπάνη του μειώθηκε κατά 430 εκατομμύρια.
Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα που θα λάβουν εφάπαξ οι συνταξιούχοι, πηγές του υπουργείο Εργασίας όμως τονίζουν ότι θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου.
Ετσι, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα βρεθούν μπροστά σε ένα παράδοξο. Την ίδια ημέρα που θα λάβουν μειωμένο το ΕΚΑΣ τους, θα τους χορηγηθεί και το κοινωνικό μέρισμα.
Αναλυτικά πως θα καταβληθούν οι συντάξεις: Στις 20 Δεκεμβρίου καταβάλλονται στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ
Στις 22 Δεκεμβρίου καταβάλλονται στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο
Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 καταβάλλεται το ΕΚΑΣ στους δικαιούχους και σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και το κοινωνικό μέρισμα
Στις 29 Δεκεμβρίου καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) και τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο 
 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά