Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Αναζητώντας... την χαμένη ελπίδα

Χριστούγεννα αύριο, ελπίδες γεννιούνται στον κόσμο, ξεκινά και η νέα χρονιά, γίνεται μια προσπάθεια να αυξηθεί ο δείκτης αισιοδοξίας στους Έλληνες. Όμως, φευ, τίποτε δεν είναι ικανό να πάρει πάνω από τους Έλληνες τη μαυρίλα. Ακόμη και οι 100, 200 χιλιάδες που βγαίνουν και γεμίζουν τα μπαράκια, δείχνουν παράταιροι σε μια χώρα που έχει σκεπαστεί ένα σκοτεινό πέπλο.
Όπου κι αν πας ακούς συζητήσεις για την κρίση, για το πότε θα δούμε άσπρη μέρα, ποιο είναι το μέλλον των παιδιών, αν θα πάρουμε σύνταξη, αν θα βγούμε από το ευρώ. Η απαισιοδοξία έχει χτυπήσει κόκκινο, μια χώρα που ζητά να βρει την ελπίδα αλλά εδώ και μια εξαετία τη χάνει συνεχώς.
Ανησυχία, φόβος, οργή, ντροπή είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες περισσότερο από
οποιεσδήποτε άλλες σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.
Επτά στα 10 Ελληνόπουλα λέει ότι θα ήθελε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό ενώ πάνω από 7 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν το 2017 το επίπεδο ζωής που έχουν σήμερα. Ένα επίπεδο ζωής που έχει κατακρεουργηθεί καθώς έχει χαθεί πάνω από το ¼ του πλούτου, της χώρας και του καθενός ξεχωριστά.
Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους Έλληνες εκφράζουν την αγωνία τους και για τα εθνικά θέματα, εκτός των οικονομικών.
Αναρωτιέται κανείς: Το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει διαβάσει ποτέ όλα αυτά τα στοιχεία; Έχει καταλάβει τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία; Μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι σε θέση να εκπροσωπήσει το αίσθημα του κάθε πολίτη;
Φοβούμαστε πως το πολιτικό σύστημα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Χαλαρές και γιορτινές οι μέρες, όμως, δεν μπορεί μια χώρα που είναι σε χρεοκοπία εδώ και χρόνια, αλλά και σε μια δίνη που δεν μπορεί να βγει, να βλέπει τον πρωθυπουργό να χασκογελά, να πίνει τσικουδιές, να ακούει κάλαντα και να λέει ανοησίες με το κουτσαβάκικο ύφος που τον διακρίνει.
Δεν μπορεί να βλέπει τον επόμενο πρωθυπουργό να θέλει σώνει και καλά να δείξει πόσο κοντά στο λαό είναι και να πηγαίνει να παίξει μπάλα με τους άστεγους και να τον κυνηγάνε 10 κάμερες για να δείξουν τα τάκλιν και τις κεφαλιές που κάνει. Είναι μια εικόνα που σε συνδυασμό με την συνεχή αστοχία των πολιτικών στρατηγικών έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Και δυστυχώς όταν θα έρθει η ώρα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πώς θα αντιδράσει. Σίγουρους τους είχε η Κλίντον και την πάτησε. Σίγουροι και στη Βρετανία και την Ιταλία και δείτε τι έγινε. Έτσι και στην Ελλάδα. Tα κόμματα πρέπει να πάψουν να θεωρούν σίγουρους του πολίτες. Η οργή και η απογοήτευση είναι αυτή που οδηγεί τον κόσμο στο πώς θα ψηφίσει, πώς θα διαμαρτυρηθεί, πώς θα συμπεριφερθεί σε ένα κράτος που τον έχει διαλύσει. Άλλοι στρέφονται στα άκρα δεξιά, άλλοι ρίχνουν μολότοφ στην Πατησίων, άλλοι έχουν ξαπλώσει στον καναπέ τους. Όλοι, όμως, οι εχέφρονες Έλληνες έχουν ένα κοινό στόχο. Ηγεσία ζητούν, πολιτικούς ταγούς, ελπίδα για κάτι καλύτερο. Άραγε πότε θα μπορέσει να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα; Πότε θα λέμε καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά και θα το πιστεύουμε;
antinews.gr

3 σχόλια:

  1. Είναι καταρα για τον τοπο μας να υπαρχουν τετοια κουρελια δημοδιογραφοι που ακομα και τέτοιες ημερες να μην μπορουν να ξεπερασουν τον αντιπολιτευτικο χαβα τους και σκορπαν μονο απαισιοδοξια και μαραζι.
    Συναμα αυτά τα δημοσιογραφικα χαμηνια είναι και αδιάβαστα, γιατι θα μπορουσαν, ακομα κι αν η κατασταση είναι τοσο μαυρη΅, οσο μας την παρουσιαζουν οι καλαμαράδες,
    να παρουν τοσα και τοσα παραδείγματα από την ελληνικη ιστορια οπου οι ελληνες με καρτερικοτητα, πιστη στον εαυτο τους, θεληση κι αντοχή ξεπερασαν και πιο δυσκολες καταστασεις από τις σημερινες . ΅Τουτοι εδω αντ~αυτου σαλπιζουν το πως μπορει να διαλυθει το κρατος , δηλαδή με μια βαλιτσα στο χερι κι αιντε για το Μοναχο!!
    Ο Περικλης στην αρχαια Αθηνα στον Επιταφειο καλουσε το λαο , όταν οι περσαδες τους απειλουσαν, να φορεσουν τα γιορτινα τους , να αλειφθουν και να φτιαχθουν και να βγουν εξω, σκορποντας αισιοδοξια και δειχνοντας το υψηλο φρόνημα τους!!.
    Καλα Χριστούγεννα και καλες γιορτες σ~ολους.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου αδελφέ αλλά μήπως έχεις κάτι να μας πεις για το ποιά ήτανε η αντίδραση σου όταν οι ίδιοι άνθρωποι σταύρωσαν καθημερινά τον Παπανδρέου? Μάλλον βόλευε όλους σας τότε έτσι δεν είναι? Ξέχασα ότι τότε η Ελλάδα ήτανε ευημερούσα χωρίς χρέη και με γεμάτα τα ταμεία που άφησε ο ακατανομαστος το 2009 και ο προδότης Παπανδρέου μας έβαλε στα μνημόνια από διαστροφή!!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΔΕΛΦΕ
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά