Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση μετανοίας για να κρατηθούν στην εξουσία

Επιστολή στους δανειστές, κατ' απαίτησή τους, έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ελπίζουμε σε άπταιστα αγγλικά για να καταλάβουν οι άνθρωποι πώς είναι να είσαι μέλος του μεγαλύτερου θιάσου που πέρασε ποτέ από την Ευρώπη.
Οι άνθρωποι είναι τεράστιοι κωλοτούμπες, το είδαμε άλλωστε με το δημοψήφισμα και το αριστερό μνημόνιο που υπέγραψαν. Όμως, να στέλνεις επιστολή και να λες «ναι, ο μποναμάς Τσίπρα ήταν μονομερής ενέργεια, σας παρακαλούμε δεν θα το ξανακάνουμε», αυτό ξεπερνά κάθε όριο.
Στο χθεσινό EWG οι υπουργοί Οικονομικών απαίτησαν από τον Τσακαλώτο να δεσμευτεί εγγράφως ότι το επίδομα που δόθηκε παραβίασε τη συμφωνία, ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά πρέπει ο Τσίπρας να πάψει να το παίζει μάγκας και ανοιχτοχέρης.
Απαίτησαν εγγράφως δέσμευση ότι
δεν θα πάει η κυβέρνηση σε νέες μονομερείς ενέργειες διότι κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες συνέπειες.
Πέρα από το γεγονός ότι αυτό είναι εξευτελιστικό για μια κυβέρνηση, το εντυπωσιακό είναι ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί βγαίνουν και λένε ότι «θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε τα πλεονάσματα, θα τα μοιράσουμε όπως θέλουμε και δεν θα ρωτήσουμε κανέναν» αλλά την ίδια στιγμή στέλνουν επιστολή συμμόρφωσης και μεταμέλειας.
Μα καλά, ο Τσίπρας δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι είναι ανεξάρτητος να αποφασίζει ό,τι θέλει αρκεί να βοηθά τους φτωχούς και τους αδικημένους; Ο Τζανακόπουλος, το μαγκάκι των Εξαρχείων δεν έλεγε μόλις προχθές ότι θα ξαναδώσουν βοήθημα εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά; Αν δηλαδή υπάρχει πλεόνασμα του χρόνου, που θα υπάρχει, θα ξαναδώσουν «13 σύνταξη»; Ή μήπως ισχύει η «δήλωση μετανοίας» του Τσακαλώτου και η παράκλησή του στους δανειστές να μην τα κάνουν όλα ρημαδιό;
Το έγγραφο συμμόρφωσης δεν ξέρουμε αν θα περάσει από τους δανειστές. Ακούγεται ότι τουλάχιστον μία χώρα αρνείται να τα βρει με την Ελλάδα και μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Όμως, πέρα από την ουσία της υπόθεσης, που θα φανεί τις επόμενες ώρες στο έκτακτο Γιούρογκρουπ, αυτό που έχει επίσης σημασία και είναι μεγάλη ξεφτίλα για την Ελλάδα είναι ότι έχουμε, μετά από πολλά χρόνια «δηλωσίες». Οι δήθεν αριστεροί που κάποτε υπέγραφαν για να γλιτώσουν το τομάρι τους, τώρα επανεμφανίστηκαν. Δήλωση μετανοίας για να κρατηθούν στην εξουσία. Ντροπή τους.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά