Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο θίασος επι σκηνής

Σε διαγωνισμό αρλούμπας επιδίδεται όλο το τελευταίο διάστημα ο θίασος σκιών που μας κυβερνά προσπαθώντας προφανώς είτε να μας διασκεδάσει μπας και γελάσει λίγο το χειλάκι μας στις δύσκολες μέρες που ζούμε, είτε απλώς να κάνει επίδειξη πνεύματος μπας και πείσει κάποιους από τους «κοψοχέρηδες» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πηδάνε από τα παράθυρα βλέποντας το καράβι να βουλιάζει, να επιστρέψουν πίσω .
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε περήφανα ότι δίνει την 13η σύνταξη σε 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους που παίρνουν λιγότερο από 850 ευρώ το μήνα μόνο που το ποσό ήταν μόλις 380 ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε συνταξιούχο και είναι μάλλον απίθανο να φτάσει ποτέ στα χέρια των δικαιούχων. Βλέπετε  οι λεονταρισμοί Τσίπρα "δεν πρόκειται να ρωτήσουμε ποτέ κανέναν που θα δώσουμε το πλεόνασμά μας" προκάλεσαν το "βέτο" των δανειστών: πάγωσαν μέχρι νεωτέρας τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έως το 2060, θεωρώντας ότι οι παροχές των 600 εκατομμυρίων ευρώ δεν συνάδει με τις συμφωνίες Ελλάδας- ΕΕ!
Είχε προηγηθεί ανοικτή απειλή  του κ. Τσακαλώτου στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι εάν ΔΝΤ και Ευρώπη πιέσουν την Ελλάδα για νέα μέτρα "τότε η κυβέρνηση  θα προσφύγει στις κάλπες". Για να ακολουθήσει  η λακωνική απάντηση κάποιων αγενέστατων  υπουργών, του τύπου : "Αμάν και πότε".

Είχε πραγματοποιηθεί προηγουμένως ταξίδι -προσκύνημα του κ. Τσίπρα στην Αβάνα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο κατά την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός (μόνος Ευρωπαίος) σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης κατά των εταίρων ,αποκαλώντας τους "δυνάστες" επειδή μας έχουν επιβάλει σκληρή λιτότητα αφού μας δάνεισαν 250 δισεκατομμύρια ευρώ (με επιτόκιο μικρότερο από αυτό με το οποίο οι δυνάστες δανείζονται στις αγορές .  

Στο ενδιάμεσο ο Πρωθυπουργός είχε εγκαινιάσει το νέο πρωθυπουργικό γραφείο (χωρίς καμία αρμοδιότητα) στη Θεσσαλονίκη, είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ "μπούλη" κατά την περιοδεία του στην… ακριτική Νίσυρο, είχε εκδώσει οδηγία για την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου... Λέσβο ,Μυτιλήνη, Χίο κλπ ενώ είχε πεταχτεί κι ως τα Ιεροσόλυμα να επιθεωρήσει - ως μηχανικός,όπως είπε - τον Πανάγιο Τάφο!

Εν τω μεταξύ κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης φανερά εκνευρισμένοι που ο κ. Τσίπρας έχει αποδειχθεί "άνθρωπος ορχήστρα" προσπάθησαν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας .

Ο κ. Ζουράρις για παράδειγμα δήλωσε αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του ότι "η Ελλάς είναι υπό κατοχή". Πολλοί θεώρησαν ότι αναφερόταν κι αυτός στους Ευρωπαίους δανειστές ωστόσο τελικά μάλλον τους Τούρκους εννοούσε. "Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει, θα τα ξαναπάρουμε πίσω. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν" δήλωσε.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για να δείξει ότι συνεχίζει να  ασχολείται με τα κοινά και εκτός κυβέρνησης, τάχτηκε κατά της αποποινικοποίησης του καψίματος της ελληνικής σημαίας  και υπέρ της προσέγγισης  της Χρυσής Αυγής από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ώστε να ενταχθεί κι αυτή στο φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων. Προς επίρρωση της προσέγγισης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετέβη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και στην νήσο Ρω (Τω κατά την κυρία Αυλωνίτου) όπου έκαναν επίδειξη εθνικού φρονήματος για να απαντήσουν στις προκλήσεις των Τούρκων.  

Το χειρότερο είναι ότι αυτός ο κυβερνητικός θίασος καλείται να διαπραγματευτεί τις επόμενες μέρες κορυφαία πολιτικά ζητήματα, κρίσιμα για το μέλλον της χώρας και του ελληνισμού: με τον κ. Σόιμπλε για αποκλεισθεί το ΔΝΤ απο το ελληνικό πρόγραμμα και να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο QE του κύριου Ντράγκι, αλλά και  με την τουρκική πλευρά για να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα της σταδιακής αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Πως τόπε ο Ντίλαν για το Νόμπελ; Οι πιθανότητες είναι όσες να βρεθεί ο κ. Τσίπρας στο φεγγάρι. Βοήθειά μας .
Νότης Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά