Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πώς ο Τσίπρας εξορκίζει τις εκλογές

Με υποσχέσεις για παροχές, με ολίγον τσαμπουκά και με την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων ότι έρχονται καλύτερες ημέρες ο Αλ. Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου ξορκίζουν καθημερινώς τις εκλογές. Λέει για παράδειγμα ότι κλείνει η αξιολόγηση, ρυθμίζεται το χρέος και η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Τα λέει συνεχώς που ακόμα και ο ίδιος τα πιστεύει. Και αφήνει τον Ευ. Τσακαλώτο αργότερα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, είτε με επιστολές μετανοίας προς τους δανειστές, είτε με συγγνώμες στις διάφορες τηλεδιασκέψεις και στα Eurogroup. Οσον αφορά τον τσαμπουκά, δεν τον έδειξε μόνον όταν αντιμετώπισε τις τηλεοπτικές κάμερες στην Κρήτη, αλλά και στις ομιλίες του (σε προστατευόμενο περιβάλλον) ανά την Ελλάδα. Λέει, για παράδειγμα πως δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν και θα κάνει ότι θέλει τα λεφτά από τα πλεονάσματα. Και νομίζει ότι οι ξένοι φοβήθηκαν: Για τις παροχές, τάζει γενικώς. Έταξε στη Νίσυρο, έταξε στη Θράκη, έταξε από το βήμα της Βουλής. Από την Κρήτη (όπου οι αγρότες δεν του επιφύλαξαν και την καλύτερη των υποδοχών) ο κ. Τσίπρας έταξε το 50% των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Κρήτη από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθούν στο Λασίθι.
Ιδού η Ρόδος...
Αντιθέτως ο Κυρ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι το 2017 θα είναι μια εκλογική χρονιά. Ηδη αρχίζει να κινείται ωσάν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Πάρτε για παράδειγμα την επικείμενη επίσκεψή του στην Κω. Επέλεξε την Κω μάλλον επειδή ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να πάει εκεί (όταν επισκέφθηκε την Νίσυρο), επειδή οι συνεργάτες του τον είχαν συμβουλέψει ότι εάν πάει στην Κω, τότε πάει σε εχθρικό έδαφος. Οχι μόνον ο Κυριάκος θα πάει στην Κω, αλλά θα διανυκτερεύσει εκεί και ίσως να πεταχτεί και στη Ψέριμο ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να πάει και στη Ρόδο, όπου εκεί να δείτε «εχθρικό έδαφος» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο λόγος δεν τους έχει εξαιρέσει από το μειωμένο ΦΠΑ και ολόκληρο το νησί... βράζει. Τόσο που οι τρεις συριζαίοι βουλευτές της Δωδεκανήσου μάλλον θα το σκεφτούν καλά  πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα στην εκλογική τους περιφέρεια.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά