Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Η αλήθεια για τον Πατρινό απατεώνα Αρτέμη Σώρρα

Είχαμε ασχοληθεί με τον Πατρινό «επιχειρηματία» Αρτέμη Σώρρα από το 2014, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οπαδοί του στην Πάτρα. Δυστυχώς δύο χρόνια αργότερα το κίνημα Σώρρας συνεχίζει να έχει οπαδούς και να απασχολεί τα ΜΜΕ, κυρίως τα ψηφιακά, συνήθως με ακραίες δηλώσεις.
Επειδή το θέμα έχει φτάσει στα όρια της εγκληματικής οργάνωσης, θα γράψουμε συνοπτικά μερικά πράγματα για την υπόθεση ώστε να γνωρίσει η χώρα ποιος είναι ο κύριος Αρτέμης Σώρρας, τι σκοπούς έχει, τι είναι οι ομάδες του, και γιατί έχει πιστούς οπαδούς ακόμα.
Ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας
Ο κύριος Σώρρας είναι Πατρινός και διέμενε στην Πάτρα, όπου είχε και έχει(;) επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Σώρρας είναι ιδιοκτήτης μιας μάντρας αυτοκινήτων, η οποία όμως δεν
φαίνεται να είναι ενεργή ή να δημοσιεύει ισολογισμούς, όπως πρέπει να κάνει κάθε Ανώνυμη Εταιρεία.
Εκτός της μάντρας ο Σώρρας ήταν ιδιοκτήτης ενός παιδότοπου, τον οποίο και έκλεισε αφήνοντας μάλιστα ορισμένα χρέη.
Ο Σώρρας και η Τράπεζα της Ανατολής, the Saga begins
Η πρώτη εμφάνιση του Αρτέμη Σώρρα στο ελληνικό κοινό έγινε μέσω της Τράπεζας της Ανατολής και της ομάδας που είχε συστήσει τότε της Ellas Never Die(?) E.N.D..
Από αυτή την ιστορία είχαμε και τις πρώτες διαμάχες, καθώς άτομα που πιστεύουν στην αξία των ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής, όπως ο Λευτέρης Ρήνος, κινήθηκαν εναντίων του Σώρρα και της ομάδας του καθώς θεώρησαν οτι είναι ένας απατεώνας που προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από μια υπόθεση που δεν σχετίζεται.
Σώρρας και ομάδες END
Αμέσως μετά την Τράπεζα της Ανατολής ο Σώρρας και ο Λαμπράκης δημιουργούν δύο ομάδες. Εντελώς τυχαία η μία στην Ελλάδα από τον Σώρρα και η άλλη στις ΗΠΑ από τον Λαμπράκη. Η πρώτη ονομάζεται Ellas Never Die και η δεύτερη End National Debt, και ω ναι και οι δύο έχουν τα ίδια αρχικά END, κάτι που συναρπάζει τους Σωρροοπαδούς.
Σώρρας, Λαμπράκης, 600 δις, δημόσιο χρέος και τηλεόραση
Λίγο μετά την δημιουργία των ομάδων END κάπου στο 2012, ο Σώρρας και ο Λαμπράκης αποφασίζουν να βγουν στα κανάλια με θέμα την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, και κάπου εκεί τους έμαθε ο κόσμος αφού εμφανίζονται σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης. Φυσικά στα κανάλια εμφανίζεται ο Λαμπράκης, ο οποίος σε αντίθεση με τον Σώρρα μπορεί να πει δυο κουβέντες χωρίς συντακτικά λάθη. Με αυτή την δημοσιότητα βρέθηκαν αρκετοί Έλληνες οι οποίοι γράφτηκαν στις ομάδες END και έλαβαν μέρος σε διάφορα εθνικιστικά δρώμενα των ομάδων. Δυστυχώς ομάδα END δημιουργήθηκε και στην Πάτρα, αλλά ούτε και τότε δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ο ίδιος ο Σώρρας στην πόλη του.
Δυστυχώς παντού υπάρχουν προδότες, έτσι η ομάδα διασπάστηκε καθώς ο Λαμπράκης πρόδωσε τον Αρτέμη, αλλά οι οπαδοί παρέμειναν πιστοί στον Σώρρα και συνέχισαν τον αγώνα.
Σώρρας και Ε.ΣΥ. (sic) Ελλήνων Συνέλευσις
Μετά την προδοσία του αγώνα ο Σώρρας συνέχισε μόνος του και έφτιαξε τον «οργανισμό του ελληνικού έθνους Μ.Κ.Ο. Ελλήνων Συνέλευσις». Στην παρέα του Σώρρα συνεχίζει η δικηγόρος Βίκυ Χαραλάμπους, η οποία προφανώς έμαθε από τα λάθη της. Πλέον τα κατά τόπους γραφεία της ΜΚΟ είναι αυτόνομα, έχουν δικό τους καταστατικό και πρόεδρο, αλλά όλα φέρουν την φωτογραφία του Αρτέμη Σώρρα. Επίσης ενεργό και ιδρυτικό μέλος είναι ο Γιάννης Καλογερόπουλος, έμπορος αγροτικών προϊόντων από την Αργολίδα. Ουσιαστικά αυτοί οι τρεις είναι όλη η ομάδα.
Οι οπαδοί του Αρτέμη αισθάνονται υπερήφανοι που είναι ανεξάρτητοι και δεν υποχρεώνονται ούτε στον ίδιο τον τρισεκατομμυριούχο Σώρρα για τα έξοδα των γραφείων τους, τα οποία τα πληρώνουν μόνοι τους.
Βέβαια το κόστος είναι μικρό, περίπου 5-10 ευρώ το μήνα ανά μέλος, αλλά τα κέρδη είναι πολλαπλά. Γιατί πώς θα μπορούσε διαφορετικά ένας υδραυλικός από τη Νέα Σμύρνη να μιλάει σε κανάλι με πανελλαδική εμβέλεια και να εκπροσωπεί μια ΜΚΟ; Αξία ανεκτίμητη, ακόμα και λεφτά να μην υπάρχουν αρκετοί συνέλληνές μας θα πλήρωναν δέκα ευρώ το μήνα για να είναι πρόεδροι ή στελέχη ΜΚΟ και να μιλάνε στα κανάλια.
Γιατί έχει ακόμα πιστούς ο Σώρρας;
Οι λόγοι είναι κυρίως το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, η απελπισία, τα προβλήματα, η ματαιοδοξία, και η ελπίδα των ανθρώπων που απευθύνεται ο Σώρρας.
Οικονομικά προβλήματα. Στα σποτ των ομάδων γίνεται ρητή αναφορά σε ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ, και σε εθνικιστικά πρότυπα (αλλογενείς πολιτικοί). Έχουμε δηλαδή το καλύτερο μείγμα οικονομικής απελπισίας και εθνικιστικής έπαρσης.
Στοχευμένο κοινό. Ο Σώρρας απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν χρέη, σε ανθρώπους που έχουν τραφεί με τον εθνικισμό και την ανωτερότητα του έθνους, σε ανθρώπους που πιστεύουν σε ψεκασμούς, ερπετοειδή και παγκόσμιες συνωμοσίες.

Ματαιοδοξία. Εκτός των άλλων λόγων υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται σε τίτλους και αξιώματα. Όταν μια ζωή ασκούσες ένα τίμιο αλλά χειρωνακτικό επάγγελμα και τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να ιδρύσεις ένα γραφείο όπου θα φέρεις τον τίτλο του προέδρου δεν μπορεί να μην συγκινηθείς.
Στοχευμένες κινήσεις και εμπειρία. Παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πιστοί του Σώρρα, πλέον, δεν ξεπερνούν τα 500-600 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Όμως ο Αρτέμης Σώρρας, η Βίκυ Χαραλάμπους και ο Γιάννης Καλογερόπουλος μετά από τέσσερα χρόνια στο «κουρμπέτι» έμαθαν πολλά.
Αρχικά έμαθαν πώς να επιλέγουν άτομα. Από τον γιατρό Λαμπράκη του 2012 η ομάδα πλέον κινήθηκε σωστά και απέκτησε πιο έμπειρα άτομα στο να πείθουν άτομα χαμηλής αντίληψης. Στην ομάδα προστέθηκαν η Ελένη Κίτσου, η οποία φαίνεται να είχε πολιτική δράση στην ΝΔ και έντονη εμπορική δραστηριότητα στην Ξάνθη, και ο Αλέξανδρος Μεταξάτος, ένας νέος από την Κεφαλλονιά με έντονη δράση σε σχήματα «πυραμίδα» όπως οι πωλήσεις καφέ Oregano. Τώρα καταλάβατε το μοτίβο.
Κατόπιν έμαθαν πώς να απευθύνονται στα ΜΜΕ. Αποφεύγοντας τα μεγάλα ΜΜΕ όπου υπάρχουν δημοσιογράφουν που δεν θα θελήσουν να ξεφτιλιστούν, μιλάνε μόνο σε τοπικά μέσα όπου ο δημοσιογράφος κερδίζει λίγη τηλεθέαση ακόμα και με αυτόν τον τρόπο. Επίσης έμαθαν πώς να κάνουν εκδηλώσεις. Στην εκδήλωση της Πάτρας ήρθε λεωφορείο με οπαδούς του Σώρρα από την Αθήνα και όλοι αυτοί μαζί με τους Πατρινούς γέμισαν ένα καφέ. Δηλαδή μαζί με 50 άτομα που ήρθαν οργανωμένα, 15-20 που είναι όσοι μιλάνε μαζί με τις οικογένειες τους, και 20-30 περίεργους που ήθελαν να περάσει η ώρα τους, μαζεύτηκαν 100 άτομα.
Σώρρας και ακραίες δηλώσεις
Για όσους είναι νέοι στο θέμα Σώρρα, καλό για την ψυχική τους υγεία, ο Αρτέμης Σώρρας έχει κάνει δηλώσεις για τα πάντα, και όταν λέμε για τα πάντα μιλάμε από αρχαία ελληνική ιστορία μέχρι DNA.
Ο Αρτέμης Σώρρας είναι ένας αγράμματος άνθρωπος που πήρε βήμα, οπότε θα μιλάει προκλητικά και βλακωδώς μέχρι κάποιος να τον σταματήσει.
Όταν κάνει δηλώσεις ότι το επάγγελμά του είναι «εκτελεστής καθεστώτος» και ότι ο ίδιος ευθύνεται για την ακύρωση των εκλογών της ΝΔ, είναι ένας ακόμα γραφικός άνθρωπος που γελάμε μαζί του.
Το θέμα όμως είναι ότι ο Σώρρας έχει πολλάκις κάνει δηλώσεις που χρήζουν εισαγγελική παρέμβαση, από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου, μέχρι τις πρόσφατες για τους Παραολυμπιακούς.
this-is-patra.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά