Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεντρώνει 30,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος κατά μία μονάδα για το ΠΑΣΟΚ - Ρεκόρ απαισιοδοξίας από τους Έλληνες που πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα  το 2017

Τη διψήφια διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει  30,5% έναντι του   16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα και ταυτόχρονα καταγράφει και υψηλή συσπείρωση, γεγονός που αποδείδεται στις κινήσεις συσπείρωσης του τελευταίου διαστήματος.
Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα 15- 17 Ιανουαρίου. Σε ποσοστό 88% οι ερωτηθέντες απαντούν ότι

τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Με την ίδια απαισιοδοξία, το 72% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016. Ο «δείκτης απαισιοδοξίας» μεγάλωσε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου. Η ίδια απαισιοδοξία διακατέχει του Ελληνες και στο ερώτημα αν περιμένουν βελτίωση των οικονομικών τους.

Σε ποσοστό 86,5% απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν σε ποσοστό 72,5% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 40% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Με ποσοστό 33,5% ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει «καταλληλότερος» για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην ίδια ερώτηση ο κ.Τσίπρας συγκεντρώνει 20%. Ο κ.Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος πολιτικός, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της δημοτικότητας της Φώφης Γεννηματά που πλασσάτεται στη δεύτερη θέση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, του ΚΚΕ.
Στην παράσταση νίκης  το 71% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, καταγραφόταν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό  30%  έναντι 15%    του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παρέμενε, τότε, η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθούσε το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή έμπαιναν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρέασε τους «αχάριστους» συνταξιούχους...

Ανώνυμος είπε...

Αυτού τού είδους οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις,δείχνουν τή σειρά προτίμησης στήν εξουσία
πού έχουν οι γερμανοί,γιά τούς κοτσαμπάσηδες υπαλλήλους τους στήν Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

12:18
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ.
ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΑ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΒΛΗΤΑ ΤΟΥ 4%

Η Πελασγία από ψηλά