Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Πανικός στην Κουμουνδούρου από την ισχυροποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Πληθαίνουν κάθε μέρα που περνά οι ανοίκειες επιθέσεις του επικοινωνιακού μηχανισμού της Κουμουνδούρου με στόχο να απαξιωθεί η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Κεντροαριστεράς που εκφράζεται μέσα από την επανασύσταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με κορμό το ΠΑΣΟΚ.
Στάζουν χολή τα τρολ του διαδικτύου των υπογείων του Μαξίμου αλλά και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αντικειμενικοί» κονδυλοφόροι που σιτίζονται από τα παρασυστήματα της Κουμουνδούρου.
Σήμερα μάλιστα η απογευματινή «Αυγή» , η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφτασε σε σημείο να κάνει ως πρώτο θέμα (με θετικούς χαρακτηρισμούς) την… οργή του Βενιζέλου για την επιστροφή του ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ! Ενώ έτερη ημιεπίσημη, «λαϊκή» εφημερίδα της Κουμουνδούρου, επιτίθεται με
μανία στην Φώφη Γεννηματά και τον ΓΑΠ με αφορμή τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Είναι βέβαιο πως όσο περνά ο καιρός, και όταν στον ΣΥΡΙΖΑ πάρουν στα χέρια τους και τις πρώτες μετρήσεις, που θα δείχνουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη με διψήφια ποσοστά, αλλά και την πολύ μεγάλη διαρροή ψήφων από το κόμμα του Τσίπρα προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι βρόμικες επιθέσεις θα κλιμακωθούν από τον παρακρατικό μηχανισμό που διαθέτει η Κουμουνδούρου στα ΜΜΕ.
Την ίδια στιγμή πάντως που η Νέα Δημοκρατία και η σημερινή της ηγεσία παρακολουθεί, από απόσταση και με ικανοποίηση είναι αλήθεια, αυτό τον σκληρό αδυσώπητο πόλεμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν και ελάχιστες γραφικές φωνές, κυρίως από τον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, οι οποίοι επιτέθηκαν χωρίς λόγο στον Γιώργο Παπανδρέου.
Πολιτική ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ή μήπως (αυτοί οι λίγοι που αντιδρούν) επενδύουν στο να μην αποκτήσει αυτοδυναμία ο Κυριάκος;  Ο καιρός θα δείξει.
Το σίγουρο πάντως πως η ισχυροποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακατεύει την πολιτική τράπουλα, τροφοδοτεί με νέο ενδιαφέρον την Πολιτική, και είναι πιθανό να δώσει την χαριστική βολή στο καταρρέων καθεστώς του Τσίπρα…
15966284_960989734038324_873441047087757653_n
Δείτε τι έγραψε πρώτος ο Lykavitos.gr για την επανασύσταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Γιατί ο «αρραβώνας» Φώφης – Γιώργου συνιστά επιστροφή στην Κανονικότητα

Μια ματιά στο διαδίκτυο ή μια απλή ανάγνωση των σημερινών πρωτοσέλιδων αρκεί για να αντιληφθεί εύκολα κανείς, ποιος είναι εκείνος ο πολιτικός χώρος που τελικά ενοχλήθηκε σφόδρα από τον «αρραβώνα» Φώφης – Γιώργου.
Στάζουν χολή από χθες το βράδυ στα sites και τα μπλοκ του μορφώματος των εθνολαικιστών που κυβερνούν σήμερα την χώρα, ξεχειλίζουν από ειρωνεία τα πρωτοσέλιδα των επίσημων (και ημιεπίσημων) εφημερίδων του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ίδια (και χειρότερη) η εικόνα και στα κοινωνικά δίκτυα.
Υπάρχουν βεβαίως και κάποιες (σποραδικές και μεμονωμένες) αρνητικές τοποθετήσεις από κάποια στελέχη της Λαϊκής Δεξιάς.
Αλλά είναι σε θετική κατεύθυνση το ότι η Νέα Δημοκρατία και η σημερινή της ηγεσία ΔΕΝ αντιμετωπίζει ΑΡΝΗΤΙΚΑ το συγκεκριμένο πολιτικό deal.
Και αυτό γιατί παρά την ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ πολιτικά ανάλυση, ότι δηλαδή η ισχυροποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «θα κόψει τον δρόμο της αυτοδυναμίας για τον Κυριάκο», στην ΝΔ αντιλαμβάνονται πως ένας ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς, «εκτελεί» πολιτικά τον Τσίπρα.
Είναι προφανές πως ο μόνος τρόπος πολιτικής επιβίωσης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – τουλάχιστον ως κόμματος εξουσίας – είναι από την μια η πολιτική του μετατόπιση προς την Σοσιλαδημοκρατία και το Κέντρο, και από την άλλη η ολοκληρωτική πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική συμφωνία Γεννηματά – Παπανδρέου ακυρώνει αυτό το σενάριο.
Και σε συνδυασμό με την σκληρή γραμμή που θα συνεχίσουν να τηρούν οι δανειστές τους επόμενους μήνες, ο Τσίπρας – για να διατηρήσει ότι απέμεινε από ένα κόμμα που φυλλορροεί – θα υποχρεωθεί να επιστρέψει σε ακραίες κορώνες.
Κάτι που θα τον οδηγήσει νομοτελειακά στον φυσικό πολιτικό του χώρο: Το περιθώριο.
Είναι επίσης προφανές πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και με την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ θα μπορέσει να αποτελέσει την πολιτική δεξαμενή που θα υποδεχθεί ένα μεγάλο τμήμα των μεσαίων στρωμάτων- ελεύθερων επαγγελματιών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύοντας στα παραμύθια του πολιτικού απατεώνα Τσίπρα που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.
Αλλά και το ανάχωμα να μην μετακινηθούν , αυτοί οι ψηφοφόροι, σε μια πιο περιθωριακή πολιτικά κατεύθυνση, αφού πολύ δύσκολα θα μεταπηδούσαν στην Νέα Δημοκρατία…
Η Νέα Δημοκρατία όποτε και εάν γίνουν εκλογές θα κερδίσει ΕΥΚΟΛΑ την Αυτοδυναμία.
Και όσο καθυστερεί ο Τσίπρας να πράξει το αυτονόητο – να οδηγήσει την χώρα πρόωρα στις κάλπες – η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύεται και άλλο πολιτικά.
Εάν μάλιστα αυτή η αδιαμφισβήτητη νίκη που έρχεται για την ΝΔ συνδυαστεί με την ισχυροποίηση του Δημοκρατικού πόλου της Κεντροαριστεράς και την καταβαράθρωση του πολιτικού μορφώματος που σήμερα κυβερνά τον τόπο, η χώρα θα έχει κάνει τον πρώτο της σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.  
Η. ΤΖΑΦΕΡΗΣ
 http://www.lykavitos.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν λές επιστροφή στή κανονικότητα,εννοείς κυβέρνηση τής νέας δημοκρατίας..??????
Αν βρέ παιδί μου,άν λέω σού τραβήξει τό συριζανελ έναν εκλογικό νόμο απλής καί άδολης
αναλογικής μέ όριο εισόδου στή βουλή τό 2%,γιά νά μπούν καί οι ανέλ καί άλλοι πάρα
πολλοί στή βουλή θά έχει αυτοδυναμία ή νδ.????..λίγο χλωμό τό βλέπω.
Αν ό βενιζέλος,ζοχαδιασμένος μέ τήν επιστροφή τού γαπ,πάει κατά νδ μεριά,όπως τότε πού
ξανακυβέρνησαν μαζί,νομίζεις φίλτατε ότι θά υπάρξει πάλι αυτοδυναμία..????
Επειδή οι ψηφοφόροι όλους τούς παραπάνω τούς έχουν ξαναφάει στή μάπα,νά είσαι βέβαιος
ότι στίς επόμενες εκλογές θά μπούν τόσα κόμματα στή βουλή,πού κανένας από όσους κυ-
βέρνησαν μέχρι σήμερα δέν θά αποκτήσει αυτοδυναμία,οπότε τότε τά ξαναλέμε.....

Ανώνυμος είπε...

4:12
ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ
ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Το παιδι δεν ακουσε τιποτα για τα κατορθωματα του ξαδελφου του, θειου του ή οτι αλλο του ειναι τελος παντων??? Ετσι νεοσε μου θα βγεις στην επιφανεια?? Με εξυπνακισμους???

http://thecaller.gr/parapolitika/proklitikos-karamanlis-junior-apopedi-tou-andrea-o-giorgos/Ανώνυμος είπε...

Φίλε όσους και εκλογικους νόμους επινοησει το κυβερνων κόμμα,άμα έχασε την εμπιστοσύνη του λαού τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας.

Ανώνυμος είπε...

Θα τους περασει ολους. Η επιστροφη Παπανδρεου τρομαξε τους παντες και τα παντα. Θελουν δεν θελουν θα τον βρουν μπροστα τους. Οι μεταρυθμισεις που ξεκινησε το 2010 θα ολοκληρωθουν. Η χωρα θα αλλαξει. Οι πολιτες της θα μπουν μπροστα. Η πρωτη φορα αριστερα ηταν το 1981 και η δευτερη θα ερθει πολυ συντομα.

Η Πελασγία από ψηλά