Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Με ένα σχέδιο τρελό...

Είναι σεβαστή η «προσωπική απόφαση» του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Μουλόπουλου να βοηθήσει στη διάσωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Να θυμίσουμε ότι ο ΔΟΛ είναι το συγκρότημα το οποίο η «Αυγή» θεωρούσε ναυαρχίδα της διαπλοκής. Πρόεδρος της «Αυγής», για όσους δεν γνωρίζουν, ήταν μέχρι χθες ο κ. Μουλόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα κατά το παρελθόν έγραφε ότι «ο ΔΟΛ... παραμένει το απόλυτο μιντιακό απορρυπαντικό. Αυτό που ξεπλένει πιο άσπρα και από το άσπρο και πιο μαύρα από το μαύρο τους διάφορους πολιτικούς πάσης αποχρώσεως. Ασε που λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης δεν θέλουμε να στερήσουμε το ψωμί στους “άσπονδους συναδέλφους μας”» («Αυγή» 21.2.2014).
Αυτό δεν είναι το μόνο μυστήριο, το μόνο τρελό της νέας εξυγίανσης των ΜΜΕ που επιχειρεί η κυβέρνηση της Αριστεράς. Για όσους δεν θυμούνται, πρέπει να πούμε ότι υπήρξε και η προηγούμενη μεγαλειώδης εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που έκανε πριν από μερικούς μήνες ο κ. Νίκος Παππάς. Το άλλο τρελό είναι πως ο

κ. Μουλόπουλος είναι δημοσιογράφος και το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι η έλλειψη δημοσιογράφων· ο οργανισμός έχει αρκετούς και άξιους. Ναι, σύμφωνοι! Ο κ. Μουλόπουλος χρημάτισε επί μακρόν σε θέση στελέχους στον ΔΟΛ. Αλλά στελέχη του ΔΟΛ σε αποστρατεία υπάρχουν πολλά και άξια, οι οποίοι μάλιστα υπηρέτησαν και σε υψηλότερες θέσεις από τον κ. Μουλόπουλο.
Ηταν πιο πρόχειρος για τη διάσωση του Συγκροτήματος, ο εκδότης της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», εφημερίδας που ήταν και σφοδρή αντίπαλος των εντύπων του ΔΟΛ; Ισως, αλλά πάλι τα προβλήματα του ΔΟΛ δεν είναι το έλλειμμα τεχνογνωσίας, είναι η έλλειψη ρευστότητας και οι δικαστικές περιπέτειες που έχει ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης. Γι’ αυτά ο κ. Μουλόπουλος, όσο καλός δημοσιογράφος ή στέλεχος κι αν υπήρξε, δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ούτε λεφτά έχει να βάλει στο μαγαζί ούτε τη Δικαιοσύνη μπορεί να επηρεάσει για να εκδώσει θετικές αποφάσεις για τον κ. Σταύρο Ψυχάρη. Οπότε προς τι η ανάμειξή του;

Από την άλλη μεριά, το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων και του ραδιοσταθμού του ΔΟΛ, είναι –καλώς ή κακώς– σφόδρα αντισυριζαϊκό. Η ανάμειξη στη διεύθυνση του ομίλου ενός στελέχους προερχομένου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνώσει έτι περαιτέρω την πελατειακή βάση μιας επιχείρησης που τα τελευταία χρόνια είδε τις κυκλοφορίες και τη διαφήμιση να καταρρέουν. Πώς στην ευχή θα γίνει αυτή η διάσωση με ακόμη λιγότερους πελάτες, από όσους είχε γίνει στο παρελθόν; Αλλά υπάρχει και η απέναντι πλευρά: ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί σήμερα να ψέγει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τη διαπλοκή; Τα κόμματα αυτά, αν μη τι άλλο, τηρούσαν τα προσχήματα.

Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά αποτελούν ένα γκράντε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άλωση των μέσων ενημέρωσης. Αν υπάρχει αυτό το σχέδιο είναι βλακώδες, διότι παραείναι εμφανές. Το σίγουρο είναι πως με το ψεύδος και το θράσος τους εθίζουν τους πολίτες σε μια μεταμοντέρνα κατάσταση, όπου το ψέμα και η αλήθεια δεν έχουν σημασία. Φτιάχνουν μια άμορφη μάζα πολιτών, η οποία πιστεύει ότι μόνο με μικροπολιτικά παίγνια, κραυγές, καταγγελίες και επιθέσεις των τρολ μπορεί να μακροημερεύσει κάποιος στην εξουσία. Και αυτή την ηθική κατάρρευση η χώρα θα την πληρώσει περισσότερο και από την κρίση.

Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά