Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Αυξάνεται ξανά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων

Mας ζητούν πρόσθετα μέτρα γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να συγκρατήσει τις δημόσιες δαπάνες, φυσικό επακόλουθο οι συνεχείς φόροι.
Συνεχίζει, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, να αυξάνεται ο αριθμός των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δημοσιεύει το capital.gr, το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο (εκτός Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου) έφτασε τον Νοέμβριο του 2016 τους 565.622, έναντι 564.900 τον Οκτώβριο και 563.977 τον Σεπτέμβριο.
Έτσι μεταξύ Σεπτεμβρίου–Νοεμβρίου 2016, οι μόνιμοι υπάλληλοι στο στενό δημόσιο, αυξήθηκαν κατά 1.645 .
Πρόκειται για πρώτη φορά, στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που σημειώνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξηση του μόνιμου προσωπικού στο στενό Δημόσιο. Και όλα αυτά, ενώ η
κυβέρνηση διαπραγματεύεται, στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.
Μέχρι και τον Ιούλιο του 2015, το πλήθος των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων μειωνόταν συνεχώς, δηλαδή ακολουθούσε την ίδια πορεία που είχε χαραχθεί από το 2010 λόγω της εφαρμογής των αυστηρών μνημονιακών περιορισμών στις προσλήψεις αλλά και της μαζικής φυγής εργαζομένων προς τη σύνταξη.
Από  τον Ιούλιο του 2015 και έπειτα, ξεκίνησε μια πορεία σταθεροποίησης του πλήθους των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, χαρακτηριζόμενη από αυξομειώσεις γύρω από το επίπεδο των 564.000 - 567.000. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 και έπειτα σημειώνεται συνεχής αύξηση των μονίμων υπαλλήλων. 
TO BHMA

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας μέ τά όπλα του,εδώ στήν Ελλάδα,ό σύριζα μέ τούς δημοσίους υπαλλήλους,ή ΝΔ μέ
τή σήμενς,χριστοφοράκους κλπ,τό πασόκ μέ τούς προμηθευτές όπλων,υποβρύχια κλπ,ήδη τε-
λειώνει στή φυλακή ό τσοχατζόπουλος,όπως τελείωσε καί ό μένιος μέ τό κοσκωτά....καί πάει
λέγοντας..εδώ στήν Ελλάδα.

Η Πελασγία από ψηλά