Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι Βαλεντίνοι της Εξουσίας

Μαζί με όλους τους ερωτευμένους σήμερα, να ευχηθούμε χρόνια πολλά και στους ερωτευμένους με την εξουσία, που αυτές τις ημέρες προσπαθούν να κρύψουν τον έρωτά τους, αλλά δεν μπορούν και το δείχνουν.

Ήταν αποκαλυπτικός χθες ο υπουργός Οικονομικών στον ΑΝΤΕΝΝΑ, τονίζοντας πως όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε πως δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, δεν το εννοούσε, αλλά το έκανε για διαπραγματευτικούς λόγους.
“Τι θέλατε δηλαδή; Να δήλωνε οτι είναι πρόθυμος να δεχθεί μέτρα ενός δισεκατομμυρίου για να ζητήσουν μετά οι δανειστές δύο;” αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Τι μας λέει δηλαδή ο υπουργός; Μας λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξ΄ αρχής αποφασίσει να δεχθεί νέα μέτρα κι απλώς δεν το ομολόγησε από την πρώτη στιγμή!
Με την ίδια λογική, όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί εκπέμπουν πλέον την πρόθεση να ψηφίσουν όλα τα νέα μέτρα που θα ζητήσουν οι δανειστές. Κι απλώς καταγγέλλουν την

αντιπολίτευση που το προεξοφλεί, επειδή υποστηρίζει, πως θα έκαναν τα πάντα για να διατηρηθούν στην εξουσία.

Αλλά αυτή δεν είναι η αλήθεια; Η κυβέρνηση που δήλωνε οτι θα σκίσει το μνημόνιο, αποδέχθηκε ένα νέο και βαρύτερο και προετοιμάζεται να δεχθεί άλλο ένα. Κι επειδή η φάρσα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να επαναληφθεί, αυτή τη φορά θα τα δεχθούν με την πρώτη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωναν οτι δεν είναι ερωτευμένοι με την καρέκλα, μόνο λουλούδια δεν θα της αγοράσουν σήμερα, για να τιμήσουν την επέτειο των δύο χρόνων.
Και δείχνουν έτοιμα να κάνουν τα πάντα για να μην τη χάσουν.

Από το Σάββατο μέχρι σήμερα, βαρεθήκαμε να διαβάζουμε δηλώσεις δυσφορίας για την συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το είπε ο Νίκος Φίλης, το είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, το λένε συμπτωματικά, όσοι είχαν καρέκλα μέχρι τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου και την έχασαν.
Αλλά για να μη χάσουν και την βουλευτική καρέκλα, καταπίνουν την δυσφορία τους και πάνε παρακάτω.

Αντιστρόφως το ίδιο ισχύει και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου που δήλωναν οτι δεν θα ψηφίσουν διατάξεις όπως το σύμφωνο συμβίωσης και η κτήση ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικους αλλοδαπούς, τις ψήφισαν κανονικά και πάνε κι αυτοί παρακάτω.

Κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που δήλωνε οτι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 ευρώ, το μείωσε ήδη στα 8.560 κι ετοιμάζεται τώρα να το μειώσει πολύ περισσότερο και πάει κι εκείνος παρακάτω...

Ας γιορτάσουν λοιπόν σήμερα υπουργοί και βουλευτές τον έρωτά τους με την καρέκλα μιας κι αυτός ο έρωτας αυτός δεν θα διαρκέσει πάντα. Συνήθως δε, τελειώνει ξαφνικά κι εκεί που δεν το περιμένεις... 

B. Xιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά