Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο εξευτελισμός είναι αριστερός

Αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δύο και τρεις φορές περίμεναν τουλάχιστον κοινωνική πολιτική που θα διαφοροποιούσε τη γενικότερη διακυβέρνηση από την... σκληρή, ανάλγητη, νεοφιλελεύθερη πολιτική των «κακών» δεξιών.
Είναι, πώς να το κάνουμε, ευαίσθητοι οι αριστεροί γιατί έχουν διαβάσει και Ντοστογιέφσκι όταν οι άλλοι διάβαζαν Playboy. Σαν ευαίσθητοι που είναι λοιπόν, οι ψηφοφόροι περίμεναν κάτι καλύτερο. Για παράδειγμα η κυρία υπουργός με τα γεμιστά ονόματι Φωτίου δεν μπορεί, θα είναι δεξιά για να ταλαιπωρεί κακόμοιρους ανθρώπους προκειμένου να τους δώσει 200 ευρώ επίδομα. Δεν μπορεί, δεξιά κυβέρνηση θα έχουμε για να εξευτελίζει ανθρώπους πετώντας τους χαρτιά προτεραιότητας επειδή το «σύστημα» χάλασε.
Αλλά και η υπόθεση με τα μπλοκάκια και την
ταλαιπωρία των πολιτών δεν μπορεί. Δεξιά κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα αυτά. Κάποιοι που διάβαζαν 4 Τροχούς κι όχι Πασκάλ (Τερζής) αποφάσισαν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα και να φορτώσουν με απίστευτα χαράτσια του πολίτες.
Τι να πει κανείς για το λουκέτο στον ΔΟΛ και τους εκατοντάδες άνεργους που πλέον δεν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Όχι, δεν είναι αριστερή κυβέρνηση που έβαλε το χεράκι της για να κλείσει το Συγκρότημα. Κάποια στιγμή θα δούμε συναυλίες συμπαράστασης και κόκκινα γάντια να υψώνονται ή τουλάχιστον κάποια στυλό και μολύβια να πετιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην... ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση που μας κυβερνά.
Αλλά τι να πούμε και για το γεγονός ότι η... αριστερή και ευαίσθητη κυβέρνηση δεν άλλαξε το νόμο που προβλέπει ότι σε περίπτωση λουκέτου μιας επιχείρησης τον πρώτο λόγο στις αποζημιώσεις έχουν οι τράπεζες και το Δημόσιο και ό,τι απομείνει το παίρνουν οι εργαζόμενοι. Γιατί αυτοί οι... ευαίσθητοι αριστεροί που διάβαζαν Μπακούνιν δεν φρόντισαν να αλλάξουν το νόμο ώστε να προστατεύονται πρώτα οι εργαζόμενοι και να παίρνουν τα λεφτά που του οφείλονται ή τις αποζημιώσεις για να ζήσουν τις οικογένειές τους; Δεν μπορεί, η Αχτσιόγλου και ο Κατρούγκαλος θα είναι «κακοί», νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί που υπηρετούν το κεφάλαιο.
Αμ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ που στέλνει εντολές στους καρκινοπαθείς να δηλώνουν πόσο θα ζήσουν προκειμένου να τους δώσει φάρμακο που χρειάζονται; Αδύνατον να είναι αριστερός αυτός ο άνθρωπος, κάποια δεξιά κυβέρνηση θα τον έχει διορίσει.
Είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που δείχνουν την υποκρισία που έχει κυριεύσει και το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία. Την ίδια υποκρισία που τα προηγούμενα χρόνια έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους κι έκαιγε την Αθήνα γιατί οι... ανάλγητες προηγούμενες κυβερνήσεις υπέγραφαν μνημόνια.
Οι υποκριτές που ξεσήκωναν τον κόσμο όταν κάποιο μαγκάλι σκότωνε ανθρώπους ή όταν γινόταν καμιά αυτοκτονία από απελπισία. Η ίδια υποκρισία της αριστεράς που ούρλιαζε για την Αμυγδαλέζα αλλά στο γκέτο του Ελληνικού γίνονται σημεία και τέρατα και στη Μόρια πεθαίνουν άνθρωποι.
Αυτοί είναι οι ευαίσθητοι αριστεροί που μας κυβερνούν. Αυτοί που σαν άλλοι Καρανίκες διάβαζαν στα νιάτα τους ότι είναι διαφορετικοί από τους κακούς νεοφιλελεύθερους που το μόνο που θέλουν είναι να βγάλουν λεφτά και να υπηρετήσουν το κεφάλαιο.
Ας ρίξουν μια ματιά στα μέτρα κοινωνικής στήριξης των τελευταίων ετών και στις ψεύτικες κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει ακόμη και τώρα να ντρέπεται για την ψήφο του.
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά