Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Νομίζουν ότι δεν βλέπουμε...

Νομίζουνε ότι πέφτουμε εύκολα στην παγίδα που στήνει συνεχώς ο Τσίπρας με τις δήθεν κρίσεις στην κυβέρνηση. Μια από αυτές αφορά και τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου και τη «διαφοροποίηση» του Τσακαλώτου από την στρατηγική στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Λέγεται ότι ο Ευκλείδης, επειδή είναι πολύ «αριστερός», μπήκε στη μύτη των «λάιτ αριστερών» που λένε στον Τσίπρα «κλείσε τώρα τη συμφωνία, υπόγραψε τα πάντα». Ο υπουργός φέρεται να είναι χολωμένος επειδή δεν τον ακούνε στο Μαξίμου κι ετοιμάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση με μείωση αφορολόγητου και ό,τι άλλο ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ απαιτεί.
Είναι όμως έτσι ή μήπως πρόκειται για το γνωστό χιλιοπαιγμένο σίριαλ εξ Αμερικής του καλού και του κακού μπάτσου με στόχο να πέσει στάχτη στα μάτια;
Δηλαδή, και τα μνημόνια που έρχονται να υπογράψουμε στα τέσσερα και το
αριστερό άλλοθι να κρατήσουμε με δήθεν λεονταρισμούς και οργή συγκεκριμένων στελεχών. Στην προκειμένη, ο Τσακαλώτος και δύο – τρεις άλλοι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Αριστεράς ώστε να μην ξεφτιλιστεί τελείως ο πρωθυπουργός που θα υπογράφει τα μέτρα που θα του φέρουν οι δανειστές. Αν μάλιστα «ξεφύγει» κάπως ο Ευκλείδης, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τον θυσιάσουν ως μια ακόμη «Ιφιγένεια» της Αριστεράς. Το έκαναν και το 2015 με τον Βαρουφάκη, στον κακόμοιρο τον Τσακαλώτο θα κολλήσουν;
Θα πει το «χαλκείο» του Μαξίμου «εμείς σώσαμε την Ελλάδα από τους ακραίους του Σόιμπλε που ήθελαν εμπλοκή και Grexit, ενώ ο Τσακαλώτος και άλλοι κύκλοι έπαιζαν το παιχνίδι του και γι' αυτό απομακρύνθηκαν».
Ακριβώς το ίδιο κόλπο. Και ο Τσίπρας θα εμφανιστεί σωτήρας της χώρας ενώ η ομάδα των «53» θα κλαίνε για τη συμφωνία, όμως θα έχουν κάνει την κριτική εκ του ασφαλούς.
Επομένως, δύο τινά συμβαίνουν με τον Τσακαλώτο. Είτε παίζει θέατρο του δήθεν οργισμένου προκειμένου η κυβέρνηση να μη χάσει και τους τελευταίους ψηφοφόρους εξ αριστερών. Είτε προετοιμάζεται να γίνει το «θύμα» του Τσίπρα, αλλά το επιδιώκει και ο ίδιος ώστε να γίνει η «αριστερή φωνή» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ό,τι κι αν συμβαίνει πρόκειται για αστειότητες που δείχνουν το αδιέξοδο της κυβέρνησης. Ετοιμάζονται να ικετέψουν τους δανειστές. Το έκανε σήμερα ο Τσίπρας που πήγε στη Μέρκελ και της ζήτησε βοήθεια. Πάντα στη θεία Άγκελα για λίγο τσάι και συμπάθεια. Της ζήτησε... πολιτική διαπραγμάτευση και η μαντάμ του είπε: «Go home Alexis. Πήγαινε στους δανειστές να τα βρεις». Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια κι επειδή είναι «καρεκλάκηδες» να είστε σίγουροι ότι θα υπογράψουν. Με δάκρυα, πόνο αλλά θα υπογράψουν. Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Και δεν θα υπογράψουν αυτά που είχαν συμφωνήσει αλλά και πολλά περισσότερα που έφερε η μεγάλη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση.
antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Καί ή κυβέρνηση τού τσίπρα καί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έγιναν σκουλίκια,επειδή πέρασαν κάτω
    από τις κόκκινες γραμμές πού προεκλογικά έθεσαν.
    Οταν κάποιος σκύβει τό κεφάλι γιά νά περάσει τή πρώτη γραμμή,αντιμετωπίζει πρόβλημα μέ τήν επόμενη χαμηλότερη
    γραμμή γιατί σκύβει τό κεφάλι χαμηλότερα,στήν μεθεπόμενη γραμμή τό σκύβει ακόμα χαμηλότερα,έως ότου γονατίσει
    καί στό τέλος σέρνεται,όπως τό σκουλίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά