Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Καταρρέει και βλέπει φαντάσματα

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της κυριαρχίας Τσίπρα θα πρέπει να δούμε τον τρόπο που θα επιλέξει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί. Ποια θα είναι η γραμμή άμυνας, πέραν βεβαίως των πληρωμένων πιστολιών που θα συνεχίσουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα σε όσους είναι αντίθετοι με όλο αυτό το έκτρωμα που μας κυβερνά. Ο Τσίπρας και η παρέα του θα θελήσουν να διασωθούν, άλλωστε τα εγκλήματά τους δεν είναι και λίγα.
Η βασική γραμμή με την οποία θα επιχειρήσουν να αντεπιτεθούν είναι αυτή της «θυματοποίησης». Θα παρουσιάσουν δηλαδή στον κόσμο ένα αφήγημα άκρως προεκλογικό το οποίο θα συνδυάζει την… άτεγκτη στάση της αριστεράς απέναντι στην «εσωτερική και εξωτερική τρόικα», αλλά και τη μάχη κατά της διαπλοκής που ο Τσίπρας έδωσε αλλά χτυπήθηκε με κάθε μέσο.
Μια βασική αρχή στην πολιτική είναι να δημιουργήσεις μια ψεύτικη κατάσταση, να κάνεις τον κόσμο να
πιστέψει ότι υπάρχει και στη συνέχεια να έχεις αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το τι συμβαίνει πραγματικά ώστε να σε ψηφίζει με κλειστά μάτια. Είναι η γνωστή θεωρία της συνωμοσίας, ότι όλοι πολεμούν τους τίμιους και ηθικούς αριστερούς που αντιστέκονται, είναι παλικάρια και που τελικά θα τα καταφέρουν, παρά τις μικρές ήττες που θα υποστούν στην πορεία. Εδώ ολόκληρος… Νίκος Ξανθόπουλος και Μάρθα Βούρτση κατάφεραν να κάνουν τους Έλληνες να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Την παραμύθα θέλει ο κόσμος του φτωχού πλην τίμιου εργάτη που τα βάζει με τα θηρία, με τους πλούσιους με τους… φιλελέδες και στο τέλος καταφέρνει να νικήσει.
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το αγαπημένο σπορ του Πάνου Καμμένου, με αυτό το σπορ υπάρχει στην πολιτική σκηνή. Πετάει π.χ. ένα «οι κακοί Ευρωπαίοι ή οι άθλιοι Τούρκοι πολεμάνε την Ελλάδα μας» και κερδίζει ψήφους. Αυτό έμαθε καλά και ο Αλέξης Τσίπρας. Ρίχνεις στον κόσμο τον «σανό» της σκληρής διαπραγμάτευσης, στοχοποιείς τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, την Λαγκάρντ ή τον Τόμσεν που φταίνε και για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και νάτο το αφήγημα. Ξεχνάμε τις χιλιάδες προσλήψεις του Αλέξη, ξεχνάμε το διαλυμένο κομματικό κράτος, ξεχνάμε τις «περήφανες διαπραγματεύσεις» του Βαρουφάκη ή τους Ευκλείδη που μας κόστισαν πολλά δισεκατομμύρια. Και ξεχνάμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις κόκκινες γραμμές που έβαζαν και βάζουν μέχρι να πέσουν στα τέσσερα.
Όμως, το αφήγημα πρέπει να έχει και δράκο, γιατί χωρίς τον πολύ κακό, τον υποχθόνιο που κρύβεται πίσω από τον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του τίμιου και λαϊκού αυτού παιδιού που μας κυβερνά, δεν στέκονται οι θεωρίες συνωμοσίας. Είναι σα να έχεις μια ταινία για την αντίσταση κατά των Γερμανών και να μη βάζεις μέσα έναν… Αρτέμη Μάτσα, ένας Γερμανοτσολιά, έναν Εφιάλτη ή τελικά έναν… κακό που δεν αφήνει τους καλούς να σώσουν τη χώρα.
Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει το σενάριο της διαπλοκής, των διεφθαρμένων στη χώρα που πολεμήθηκαν από αυτόν και θέλουν να τον ρίξουν.
Αν διαβάσει κανείς το άρθρο του στενού συνεργάτη του Τσίπρα και από τα καλά «αριστερά πιστόλια», του Θ. Καρτερού στην Αυγή θα καταλάβει. Λέει μεταξύ άλλων:
«Κατάλαβα ένα πράγμα: Γιατί θέλουν να φάνε ζωντανούς τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θα κάνουν ότι μπορούν για να τους φάνε ζωντανούς. Και γιατί δεν θέλουν απλώς να τους ανατρέψουν και να τους ξαποστείλουν στα μονοψήφια. Θέλουν να τους λιώσουν, να τους τελειώσουν, να τους καταβυθίσουν σε τέτοιο διωγμό και λάσπη, ώστε για ένα αιώνα να μην τολμάς να λες ότι είσαι αριστερός….
Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός ότι βεβαιώθηκε πάνω από ένα δισ. από τις λίστες. Ότι θα ενοποιηθούν οι χρυσές λίστες και θα ελεγχθούν πάνω από ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Ότι πλήρωσαν ήδη τα μαλλιοκέφαλά τους οι λαθρέμποροι καπνικών. Ότι δεν πλήρωσαν αρκετά ακόμα, αλλά θα τα σκάσουν οσονούπω, οι λαθρέμποροι καυσίμων. Ότι πλήρωσαν για πρώτη φορά οι βαρόνοι της τηλεόρασης. Ότι δεκατρείς χιλιάδες συμπολίτες μας, συνεργοί στο «μαζί τα φάγαμε», προσήλθαν ήδη αυτοβούλως, με βάση τον νέο νόμο, να ξεπλύνουν τα λεφτά και το μητρώο τους καταβάλλοντας τους ανάλογους φόρους. Κι ότι, τέλος, πάνω από χίλιες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λοιπών κατορθωμάτων έχουν πάει στον εισαγγελέα.
Μπράβο, θα πεις. Μωρέ μπράβο, αλλά, αν πιστεύετε ότι όλοι αυτοί θα πουν «θα σας πληρώσω, ρε παιδιά», αντί «θα σας ξεσκίσω, ρε κωλόπαιδα», είστε αφελείς. Μιλάμε για συντάγματα θυμάτων του Τσίπρα, όχι για τίποτε κλεφτοκοτάδες. Οργανωμένα, με οπλισμό σύγχρονο, ομάδες αλήθειας, κόμματα, και κυρίως στόματα ανοιχτά. Θα φάνε κόσμο για να συνεχίσουν να τρώνε. Ως εκ τούτου, οι αυταπάτες απαγορεύονται. Οι λύκοι δεν έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες. Ποτέ δεν προβληματίζονται για το πόσο πολλά είναι τα πρόβατα».
Καταλάβατε που το πάνε. Οι λύκοι κυνηγάνε τα αριστερά αθώα πρόβατα για να τα κατασπαράξουν και δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες γι’ αυτά. Κι αν πέσει ο κακόμοιρος ο Τσίπρας, αυτό το αθώο παιδί θα είναι γιατί τον κυνήγησαν όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν. Δεν φταίει το γεγονός ότι μας έχει φορτώσει μνημόνια. Δεν φταίει ότι έκανε την κωλοτούμπα του αιώνα. Δεν φταίει ότι εξευτέλισε κάθε μορφής αριστερής ευαισθησίας και σοβαρότητας όταν προσκύνησε τους πάντες για να μείνει στην εξουσία. Δεν φταίει που έχει καταρρακωθεί η ελληνική κοινωνία. Δεν φταίει το γεγονός ότι γελάνε και οι πέτρες με τύπους σαν τον Φίλη, τον Πετρόπουλο, τον Καρούμπαλο ή τον Μουζάλα. Και δεν φταίει ότι η Ελλάδα μας μικραίνει μέρα με τη μέρα στα χέρια ανίκανων διαχειριστών της πιο μεγάλης κρίσης στην ιστορία της χώρας.
Φταίνε οι διαπλεκόμενοι, η εσωτερική και εξωτερική τρόικα, ο Σόιμπλε. Όλοι οι «εχθροί» της αριστεράς που δεν αφήνουν τον Αλέξη μας, αυτό το τίμιο παιδί, αυτόν τον κολοσσό της πολιτικής να βάλει τάξη.
Βρε δεν ντρέπεστε καραγκιοζάκια. Που δεν έχετε ούτε το θάρρος να δείτε και να πείτε την αλήθεια. Που ξεφτιλίσατε τους αγώνες που έκαναν κάποιοι άλλοι πραγματικοί πατριώτες αριστεροί για να έχετε εσείς εξουσία και μισθούς σαν τα golden boys του ΑΔΜΗΕ.
Ντροπή σας ξεφτίλες που πάτε να ξανακοροϊδέψετε τον ελληνική λαό.
 http://www.antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποιά φαντάσματα εκλεκτοί τής νδ...εδώ ό τσίπρας έχει τή τέλεια κολλεγιά μέ τήν μέρκελ,μάταια
    παρακαλάτε τή μέρκελ,εκεί στό βερολίνο σήμερα,νά σας δώσει τή πρωθυπουργία τής Ελλάδος αυτά
    πού κάνει ό τσίπρας,χωρίς νά ανοίξει ρουθούνι,εάν τά έκανε ή ΝΔΣΟΚ,θά είχαν ξηλώσει τά
    πεζοδρόμια,ή κάνετε πώς δέν καταλαβαίνετε..????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά