Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Σοκ από το Bloomberg: Τέταρτη η Ελλάδα παγκοσμίως στον Δείκτη Εξαθλίωσης – Πρώτη η Βενεζουέλα

Την τέταρτη θέση διατηρεί η χώρα μας και φέτος στον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου τόσο τα οικονομικά όσο και τα πολιτικά προβλήματα «σπρώχνουν» την χώρα σε όλο και χειρότερες καταστάσεις.
Στον αντίποδα, η χώρα με τον μικρότερο δείκτη είναι η Ταϊλάνδη, όμως αυτό κυρίως οφείλεται στον τρόπο που οι αρχές εκεί υπολογίζουν τα ποσοστά ανεργίας, σημειώνει το ρεπορτάζ.
Η Βενεζουέλα συγκεντρώνει σχεδόν 500 πόντους στο ιδιότυπο αυτό σύστημα και κατατάσσεται με διαφορά πρώτη.
Ενδεικτικά, δεύτερη έρχεται η
Νότια Αφρική, με 32,2 πόντους, τρίτη η Αργεντινή με 30.9 και στην τέταρτη θέση -και πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες- η Ελλάδα, με 23,2.
Η χώρα μας μάλιστα, μεγάλωσε το «σκορ» της σε σχέση με πέρυσι που η «επίδοση» ήταν στο 22,7, αν και παρέμεινε σταθερή στην τέταρτη θέση.
Η Ουκρανία, που πέρυσι ήταν τρίτη, φέτος κατατάσσεται έβδομη, ενώ την Ελλάδα ακολουθεί η Τουρκία, με 19.8 πόντους και η Ισπανία με 19,6.
Την δεκάδα συμπληρώνουν Σερβία, Βραζιλία και Ουρουγουάη.
Ο δείκτης εξαθλίωσης (Misery Index MI) επινοήθηκε από τον Arthur Okun και αποτελεί έναν δείκτη χαρακτηρισμού της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης μιας χώρας.
Αποτελεί ένα μέτρο της οικονομικής ευημερίας των πολιτών για μια συγκεκριμένη οικονομία και υπολογίζεται από το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας και του ποσοστού πληθωρισμού για συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Υψηλός δείκτης εξαθλίωσης σημαίνει ότι στη χώρα υπάρχει ασθενής οικονομική δραστηριότητα και υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, γεγονός που οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε στασιμοπληθωρισμό.
lykavitos.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό τό άρθρο αρχίζει ώς εξείς.....
ΝΔ καί ΠΑΣΟΚ κατηγορούν σύριζα καί ανέλ ότι θέλουν νά κάνουν τή χώρα...Βενεζουέλα,αλλά φαίνεται ότι αυτό τό πέτυχαν οι κυβερνήσεις μέχρι τό 2015,όπως αποκαλύπτει ό Δείκτης Εξαθλίωσης πού διαμορφώνει τό πρακτορείο,βάσει τού πληθωρισμού καί τών προοπτικών τής ανεργίας.
Η Βενεζουέλα έχει τά μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως καί ή οικονομική καταστροφή
τής χώρας οφείλεται στό αμερικανικό εμπάρκο καί στόν πόλεμο πού έχουν εξαπολύσει οι αμερικανοί στή κυβέρνηση τής Βενεζουέλας,όπως περίπου κάνει τό ΔΝΤ στήν Ελλάδα..ποιός έφερε τό ΔΝΤ στήν
Ελλάδα .?? μά ο νέος πρόεδρος τής σοσσιαλιστικής διεθνούς δηλ.ό γιωργάκης...δέν γίνεται όποιος
καί όποιος πρόεδρος τής σοσσιαληστρικής διεθνούς...αμ πώς..!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2:00
Αν η εμπάθειά σου δεν σε εμπόδιζε θα έκανες μια αναζήτηση στο ίντερνετ και θα έβλεπες ότι το ΔΝΤ ήταν απαίτηση της Μέρκελ γιατί ο μηχανισμός διάσωσης της Ε.Ε που ο "κακός" Γιωργάκης απαίτησε να γίνει δεν μπορούσε να διαθέσει τα κεφάλαια της διάσωσης που απαιτούνταν.
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι κομματικές παμφόλυγες που δεν μας αφορούν.
Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που έσκισαν τον Παπανδρέου ότι προσέφυγε στο ΔΝΤ χωρίς πολιτική νομιμοποίηση να μας πουν με τι δικαιολογία οι Συριζαίοι προσφεύγουν τώρα στη παγκόσμια τράπεζα

Ανώνυμος είπε...

Στίς αποψινές ειδήσεις καί σέ οικονομικά κανάλια σχολιάζεται ό δανεισμός τής Ελλάδος,μέ εγγυητή τήν κομισιόν,από τή παγκόσμια τράπεζα.
Η παγκόσμια τράπεζα δανείζει ή καί χαρίζει κεφάλαια γιά εντελώς φτωχοποιημένες χώρες,όπως αυτές τής Αφρικής.
Επομένως ή ΕΕ θεωρεί ότι τό ΔΝΤ απέτυχε μέ τό πρόγραμμά του νά διασώσει τήν Ελλάδα,αφού καί
έγγραφα αντέκρουσε τή τελευταί εκθεση τού ΔΝΤ,ότι στηρίχθηκε σέ λανθασμένα στοιχεία,μέ αποτέλεσμα τή φτωχοποίηση τής Ελλάδος μέ ευθύνη τού ΔΝΤ.
Είναι ή πρώτη επίσημη παραδοχή τού τεράστιου λάθους πού έγινε μέ τό ΔΝΤ,πρώτα μέ τό πολλαπλασιαστή καί μετέπειτα στά εντελώς λάθος στοιχεία πού χρησιμοποίησε στίς μακροοικονομικές του αναλύσεις,οι οποίες συνέφεραν μόνον τή γερμανία πού θέλει νά αρπάξει
οτιδήποτε Ελληνικό,όπως τόν ΟΤΕ ,τά αεροδρόμια κλπ καί δέν συζητά καθόλου τό αδικο,απεχθές
καί μή βιώσιμο χρέος τής Ελλάδος.

Η Πελασγία από ψηλά