Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μα 319 αρχαιολόγους στην Κοζάνη βρε αθεόφοβοι!

Κοίταγα την υπουργική απόφαση με την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού κ. Κονιόρδου και δεν το πίστευα. Με μια υπογραφή, προσλαμβάνονται 2.338 άτομα τα οποία θα υπαχθούν στη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με οκτάμηνες συμβάσεις.

Στην αρχή νόμισα πως με την απόφαση αυτή, υλοποιείται το πάγιο αίτημα για προσλήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους που είναι υποστελεχωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις, αρχαιολογικοί μας χώροι-διαμάντια είναι στην κυριολεξία αφύλακτοι και εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους.
Και πάλι όμως, ο αριθμός  μου φάνηκε υπερβολικός για νάναι αληθινός.
Η έκπληξη όμως έγινε μεγαλύτερη όταν διαβάζοντας τη συνέχεια της απόφασης, είδα πως αυτοί οι 2.338 νοματαίοι , δεν θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά ...

από τον προϋπολογισμό της  ταλαίπωρης ΔΕΗ!
Από  που κι ως που θα φορτωθεί η ΔΕΗ αυτό το τεράστιο κονδύλι; Της περισσεύουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ποπυ στέλνει  στους πελάτες της και αποφάσισε να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να συμβάλλει  έτσι στη μείωση της ανεργίας;

Όλοι ξέρουμε  σε πόσο δεινή θέση είναι τα οικονομικά της . Πρόσφατα μάλιστα ,οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τους φόβους  πως  αν δεν γίνει κάτι  με τα ανείσπρακτα της χρέη που υπερβαίνουν τα 4 δισ. όχι μόνο καμιά τράπεζα δεν πρόκειται να τη δανείσει αλλά και πως είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να πληρώσει το καλοκαίρι  ακόμα και τους  υπαλλήλους της.
Χώρια που με βάση  το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί άλλο ένα 17% της επιχείρησης αλλά και να πωληθεί το 45% των λιγνιτικών της μονάδων παραγωγής καθώς και υδροηλεκτρικών σταθμών, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Με ποια λογική λοιπόν η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση παίρνει μια τέτοια απόφαση και με τόσο κόστος;

Η εξήγηση  προφανώς βρίσκεται  στην κατανομή των θέσεων που αναλύονται με πίνακες.
Οι υπό πρόσληψη θα απασχοληθούν όλοι -πλην ενός που θα πάει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου-, στην εφορεία αρχαιοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας!

Εκεί δηλαδή που βρίσκεται η ενεργειακή καρδιά παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.
Δεν ξέρω πόσα “αρχαία” έχουν βρεθεί στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, πάντως 319 θέσεις αρχαιολόγων γι αυτές τις δύο περιοχές μου φαίνονται αν μη τι άλλο υπερβολή. Όπως και οι 1840 θέσεις εργατών!

Αν δεν ήταν  η κρισιμότητα των στιγμών που ζει όλη η χώρα, με την οικονομική ασφυξία που έχει περιλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού,αν δηλαδή είμασταν στην εποχή που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, θα λέγαμε ε' και τι έγινε.

Έτσι κάνουν όλα τα γκουβέρνα. Χώνουν όσους ψηφοφόρους μπορούν στο Δημόσιο, βολεύουν την πελατεία τους  και για μετά βλέπουμε.

Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε σ' εκείνες τις εποχές κι επειδή γι αυτούς ακριβώς τους λόγους χρεοκοπήσαμε και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι με τίποτα, είχα την αυταπάτη πως αυτά τα φαινόμενα ανήκουν οριστικά στο φαύλο πολιτικό παρελθόν.

Φευ όμως, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την ώρα που επαιτεί για δάνεια και ρύθμιση του χρέους της χώρας, ακολουθεί  και επαυξάνει τα κακά παραδείγματα του παρελθόντος, καταπατώντας κάθε έννοια  λογικής και συνέπειας  ακόμα και με τις δικές της εξαγγελίες.
Κι αν έκανε κάτι καλό ο Γιώργος Παπανδρέου ση θητεία του δεν είναι άλλο από τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης δημόσιας ανάρτησης ακόμα και της τελευταίας  πρόσληψης και κρατικής δαπάνης στον ιστότοπο της Διαύγειας.

 Έτσι μαθαίνουμε ανά πάσα στιγμή τι άλλο κάνουν όταν δεν διαπραγματεύονται!
Πάντως μετά και αυτό το ομαδικό βόλεμα στο πολύπαθο κράτος και τις  προβληματικές του ΔΕΚΟ ,δεν πιστεύω να υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ενεργούν έτσι ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι ...πανέτοιμοι για εκλογές, με ικανοποιημένη και χορτάτη την πελατεία!

Βασ. Στεφανακίδης- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Τέλεια..από τή μία μας λένε ότι ή ΔΕΗ πτωχεύει καί από τήν άλλη διορίζουν είς βάρος τής ΔΕΗ.
    Ψεύτες όπως ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ μη διαπραγματεύεστε άλλο φτάνει. Σε συνδυασμό με το κενό των 2.7 δις που βλέπει για το 2018 το ΔΝΤ, πάμε γι' άλλα και αυτοί κάνουν διορισμούς ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά