Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Μας «κούφανε» ο Δ. Καμμένος: Καλύτερα το χαρτζιλίκι του παππού να πηγαίνει στο κράτος και όχι στον εγγονό για να πίνει φραπέ!

O βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, προσπάθησε για να αιτιολογήσει τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, δίνοντας μάλιστα ένα ιδιαίτερο επιχείρημα για τη μείωση των συντάξεων.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Δημ. Καμμένος έφερε ως παράδειγμα το χαρτζιλίκι που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν εργασία, υποστηρίζοντας πως είναι καλύτερα να το παίρνει το κράτος το χαρτζιλίκι (σε μορφή εργοδοτικής εισφοράς), αντί να το δίνει ο παππούς στον εγγονό να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι!
Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».
 https://thecaller.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΒΟΥΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Ως πρός τίς περικοπές τών συντάξεων,κάνουν ότι ακριβώς έκαναν καί οι προηγούμενοι πού
υπέγραψαν μνημόνια,είναι δηλαδή ΟΛΟΙ τους ΙΔΙΟΙ.

Ως πρός τήν μακροοικονομική θεώρηση,ό καμμένος ώς οικονομολόγος,λέει ότι έαν δώσεις 100 ευρώ
σέ 3 πρόσωπα,ό πρώτος μπορεί νά τά φάει,ό 2ος μπορεί νά τά αποταμιεύσει,ό 3ος μπορεί νά τά
επενδύσει,δηλαδή έχουμε 3 διαφορετικά οικονομικά αποτελέσματα μέ τό κεφάλαιο τών 100 ευρώ,
γεγονός πού αποδεικνύει ότι ή οικονομία δέν είναι επιστήμη,επειδή παράγει διαφορετικά
αποτελέσματα,μέ τήν ίδια συνθήκη χρηματοδότησης.

Η Πελασγία από ψηλά