Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Άβυσσος

Οφείλω να ομολογήσω ότι έπεσα έξω. Ποτέ δεν περίμενα ότι η παύση της Παπακώστα από αναπληρώτρια κάποιου πράγματος το οποίο κανείς δεν θυμάται θα σκορπούσε τόσα ρίγη αγανάκτησης στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό Τύπο.
Είμαι βέβαιος πως αν τους ρωτούσαν προ ολίγων ημερών με τι ακριβώς ασχολείται η Παπακώστα, ουδείς θα ήξερε να απαντήσει.
Αλλά τελικά άβυσσος η ψυχή (και το μυαλό) των ανθρώπων.
Γιατί παύτηκε λοιπόν η Παπακώστα; Υποθέτω για έναν απλό κι αυτονόητο λόγο: επειδή δεν έκανε τη δουλειά για την οποία έχει εκλεγεί. Αντί να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ.
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα είχε παυτεί και όποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να στηρίζει τον Τσίπρα, επέλεγε να στηρίξει τον Μητσοτάκη.
Διότι οι βουλευτές είναι φορείς μιας λαϊκής εντολής. Αλλους τους ψήφισαν για να κυβερνήσουν κι άλλους για να αντιπολιτεύονται.
Αυτά δεν μπερδεύονται. Κι από τη σαφήνεια της πολιτικής συμπεριφοράς τους κρίνονται και οι μεν και οι δε.
Θέλω να πιστεύω, ας πούμε, πως ούτε καν ο ψηφοφόρος Αντώναρος δεν ψήφισε την Παπακώστα για να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Πάμε παρακάτω.
Καλώς  Ή κακώς, η κυβερνητική παράταξη έχει στοχοποιήσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Είναι μια πολιτική επιλογή επειδή εκτιμούν ότι ο Αδωνις τους κάνει ζημιά. Δικαίωμά του και δικαίωμά τους - στην κάλπη θα κάνουμε λογαριασμό.
Μπορείς να συμφωνείς με την κυβέρνηση. Μπορείς να συμφωνείς με τον Αδωνη. Αλλά αν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει και τι παίζεται, τότε είτε είσαι βαλτός είτε είσαι βλαξ.
Προφανώς η πρώην αναπληρώτρια δεν κατάλαβε.
Δεν κατάλαβε ενδεχομένως πως το ερώτημα δεν είναι αν της αρέσει ή δεν της αρέσει ο Αδωνις. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Το ερώτημα είναι με ποιους συμπαρατάσσεται και εναντίον ποιων. Τόσο απλό. Και, επιτρέψτε μου να πω, τόσο απλά δημοκρατικό.
Μόνο και μόνο ότι στο πλευρό της στάθηκαν ο Πολάκης κι ο Παπαδημούλης θα έπρεπε να την πείσει ότι βρίσκεται στο λάθος στρατόπεδο. Οτι έγινε επιχείρημα των απέναντι.  
Αποτέλεσμα; Θα σας πω κάτι από την πείρα μου.
Τα κόμματα πάντα γυρίζουν την πλάτη στα στελέχη που δίνουν την εντύπωση ότι αβαντάρουν τον αντίπαλο. Εστω και μόνο την εντύπωση.
Τον έχω ζήσει με όλες τις κυβερνήσεις κι όλους τους πρωθυπουργούς. Με όλα τα κόμματα κι όλους τους αρχηγούς. Είναι ο βασικός λόγος που εξώκειλε κι «παράγκα» της κυβέρνησης στη ΝΔ.
Απλώς κάποιος θα έπρεπε να το είχε πει και στην Παπακώστα.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλύτερη πλάκα έχουν όταν αποδεικνύουν καθημερινά ότι τρέμουν τον Αδωνι. Κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά