Η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, έχουν απόλυτη κατοχύρωση. Ως εκ τούτου μια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, ανέφερε:
«Η Εκκλησία υπήρξε πάντα για μας ένας εθνικός εταίρος κι ένας κοινωνικός σύμμαχος. Ο πιο κοντινός, ο πιο αποτελεσματικός κοινωνικός σύμμαχος. Όχι ένας σύμμαχος στα δύσκολα και μαζί ένας ιδεολογικός εχθρός για να υπηρετούνται παρωχημένες ιδεοληψίες. Οι σχέσεις πρέπει να είναι σταθερές, ειλικρινείς, έντιμες, με αμοιβαίο σεβασμό στους διακριτούς ρόλους. Γι’ αυτό και θα πλατύνουμε όλες τις συνέργειες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, που μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα μας. Παράδειγμα, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι πολλαπλά επωφελής. Καθώς και η παροχή γενναίων φορολογικών κινήτρων για όσους επιλέγουν να διαβούν τον αγαθό δρόμο της φιλανθρωπίας».
«Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, στα πέτρινα χρόνια του Μνημονίου, η Ελλάδα βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν εκπλήρωσε μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαίωσε και την κύρια κοινωνική αποστολή της» τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: ΣΚΑΙ
Πρόκειται για μια εικόνα από το μέλλον του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα: θα θέλουμε να ασκήσουμε κριτική στον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και θα έχει προλάβει ο Τσίπρας κυβερνώντας να τον νομιμοποιήσει πολιτικά.
Έτσι για την Ιστορία, είναι άλλο πράγμα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να μην ανοίγει συζήτηση περί χωρισμού κι άλλο να σπεύδει να αποδοκιμάσει ακόμα και την ιδέα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Στην τελευταία αυτή διάσταση κρύβεται ο παραδοσιακός λαϊκισμός του κόμματος του...
parapolitiki.com
Πανέξυπνος ελιγμός,όσοι τά έβαλαν μέ τήν εκκλησία,τή πλήρωσαν ακριβά...
ΑπάντησηΔιαγραφή