Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Γιώργος Φιλιππάκης: Εκτός του Παπαδήμου υπάρχουν κι άλλοι που σύντομα θα έρθει η σειρά τους!

Η προσοχή όλων έπεσε πάνω στην πρώτη ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη. Κι αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Ο ειδικός γραμματέας ενός πνευματικού σωματείου, της ΕΣΗΕΑ, έλεγε ότι δεν θα τον ενοχλούσε αν έσκαγε ακόμη μία βόμβα στα πόδια του κ. Στουρνάρα. Μπορεί το σωματείο των δημοσιογράφων να έχει ξεπέσει. Αλλά τόσο; Κι ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ο κ. Φιλιππάκης προειδοποιεί ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλοι στην θέση του  Παπαδήμου…
Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, καθώς όλη η προσοχή έπεσε στην πρώτη του ανάρτηση. Ο γίγαντας της ελληνικής δημοσιογραφίας Γιώργος  Φιλιππάκης απαντά σε ένα σχόλιο στο facebook ως εξής:

«Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα κ. Νικολαρόπουλε να με πείτε και «ηθικό αυτουργό» Κάτι παρόμοια μας έλεγαν και οι βασανιστές στο ΕΑΤ ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας. Τους ενοχλούσε που σαν φοιτητές κάναμε καταλήψεις πορείες και συναφή . Πάντως εκτός του Παπαδήμου υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι του κεφαλαίου που σύντομα θα έρθει η σειρά τους».
Η δήλωση αυτή έγινε πριν την άσκηση δίωξης. Αλήθεια "δημοσιογράφε" ποιοι είναι οι υπάλληλοι του κεφαλαίου που πρέπει να περιμένουν την σειρά τους μετά τον Παπαδήμο;
Ξέρεις κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι;
Με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε εδώ; Κάποιος αστυνομικός συντάκτης, ο οποίος στο παρελθόν προκάλεσε αρκετό θόρυβο με δημοσιεύματά του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, τώρα προειδοποιεί ότι θα βρεθούν κι άλλοι στην θέση του Παπαδήμου. Προσέξτε την διατύπωση: «Πάντως εκτός του Παπαδήμου υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι του κεφαλαίου που σύντομα θα έρθει η σειρά τους».
Ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στον κ. Φιλιππάκη; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να στοχοποιεί με αυτό τον τρόπο συμπολίτες του; Φανταζόμαστε ότι οι Αρχές θα θελήσουν να πάρουν περισσότερες απαντήσεις από τον δημοσιογράφο Γιώργο Φιλιππάκη. Για να μάθουμε ποιοι επιτέλους μπορεί να είναι αυτοί οι υπηρέτες του Κεφαλαίου που θα πρέπει από σήμερα να κυκλοφορούν με φρουρά! Ποιες οικογένειες θα πρέπει να ανησυχούν για τους δικούς τους ανθρώπους;
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όλα όσα  γράφουν κάτι περιθωριακές ιστοσελίδες που στηρίζουν κάποια συστήματα του ΣΥΡΙΖΑ και μερικά ακόμη τρολ του διαδικτύου, μπορούμε να κάνουμε πολλές γόνιμες σκέψεις. Εμείς ναι! Για τον κ. Τόσκα έχουμε τις αμφιβολίες μας.  Άλλωστε, δεν  έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τι είναι τρομοκρατία. Μέχρι τώρα δεν έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική την επίθεση σε βάρος του κ.  Παπαδήμου. Ήταν απλά μία επίθεση…
Και η ΕΣΗΕΑ; Αστεία πράγματα! Αν ήθελε να διαφυλάξει κάποιο κομμάτι της χαμένης αξιοπιστίας της θα είχε ήδη αντιδράσει. Το γεγονός ότι δεν το έκανε χτες, είναι μία ακόμη πιστοποίηση ότι πρόκειται για έναν ξεπερασμένο θεσμό. Ξεπερασμένο και άρρωστο. Επειδή ακριβώς επιτρέπει να αναπτύσσονται άρρωστες καταστάσεις στο εσωτερικό της. Η ΕΣΗΕΑ που δεν μπήκε στον κόπο να προστατεύσει τους συναδέλφους που δέχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια απίστευτες επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες που θέλησαν  να εξασφαλίσουν την σιωπή τους. Η ΕΣΗΕΑ που έσπευσε μόνο να «τιμωρήσει» όσους έκρινε ότι ήταν υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της ντροπής του 2015. Άφησε ατιμώρητες τις οχιές που έχυναν το δηλητήριό τους και σήμερα φτάσαμε εδώ. Στην προειδοποίηση ενός στελέχους της ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι μετά από τον κ. Παπαδήμο. Οι κουκούλες έπεσαν. Κάτι είναι κι αυτό.
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

11 σχόλια:

  1. ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΕΝΟΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1973 στη Βιομηχανικη ησουνα Ρηγας.Δεν θυμαμαι να ασπαζοζουνα τετοιες ιδεες.Τωρα βεβαια ως γνησιος Συριζαιος υπερασπιζεσαι αυτους που ΣΗΜΕΡΑ ξεπουλανε τον εθνικο πλουτο στο ξενο κεφαλαιο...Και βεβαια αυτοι δεν ειναι ο Στουρναρας και ο Παπαδημος.Ψαξτο λιγο και θα βρεις αυτο που ολος ο λαος γνωριζει.Και που συντομα θα τους στειλει στη...Β εθνικη...Ενας παληος συμφοιτητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας του πει καποιος επιτελους πως στην Ελλαδα κυβερναει ενας συνασπισμος ριζοσπαστων αριστερων που τι κανουν ? Εχουν ψηφισει 2 ΜΝΗΜΟΝΙΑ , εχουν επιβαλει στον λαο ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ , εχουν κοψει ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , εχουν ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ δημοσια περιουσια σε ξενα φαντ και ομιλους , ΣΚΥΒΟΥΝ και ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ στον Σοιμπλε και στην τροικα. κ.Φιλιπακη οποιος υποστηριζει την αριστερα και τον Αλεξη Τσιπρα ειναι χειροτερος απο τον Παπαδημο η τον καθε Στουρναρα η Σαμαρα.. 3 χρονια Σαμαρας 1 μνημονιο... 2 χρονια συριζα και αριστερα , 2 μνημονια ! Αρα κ.Φιλιπακη σε αλλουνου τα ποδια θα πρεπει να σκασει η βομβα , δεν νομιζετε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 - 3:54:00 μ.μ. EEST
    Κριμα φιλε μου που εισαι και σπουδασμενος κι ακομα δεν καταλαβες σωστα τις ανατροπες και την γενουσιουργια στον πολιτικο τομεα που συμβαινει στην Ευρωπη, δες στην Ελλαδα με τον κ. Τσιπρα και προσφατα στη Γαλλια με την εκλογη του κ. Μακρον.
    Τα παλια κομματα και οι πορφυρογενητοι γονοι σαν τον Κουλη των παλιων ηγεμονοαρχοντων ειναι ξεπερασμενες καταστασεις! Ο κ. Μακρον δεν ανηκει σε κανενα απο τα υπαρχοντα κομματα, ουτε και ο κ.Τσιπρας!!Οι παλιες αναταγωνιστικες γραμμες δεξια κι αριστερα εν οψει των εκ θεμελιων αλλαγων στην οικονομια, συνταξεις , εκπαιδευση και γενικα στα κοινωνικα θεματα εχουν παραμερισθει. Η Ελλαδα θα παει μπροστα με τον κ. Τσιπρα , οπως και η Γαλλια με τον κ. Μακρον , γιατι και οι δυο ειναι προικισμενοι με οξυνοια, διορατηκοτητα, σπιρταδα, ταχυνοια και ευστροφια, με μια λεξη ειναι μυαλα κοφτερα!!
    Μη μενεις λοιπον κωλυμενος στα παλια ρεμαλια και τα σωληνεμενα αγορακια των μεγαλοπολιτικων μας που στερούνται έμπνευσης και φαντασίας. Δωσε εμπιστοσυνη σε νεους αφθαρτους πολιτικους που ειναι ικανοι να εντοπισουν τα λαθη των προκατοχων τους , να συλλαβουν τις αδυναμιες του συστηματος γενικα και καιγονται να βγαλλουν τη Χωρα μας απο το βαθυ τελμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7:55
    ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι η νεα γενια πολιτικων που δεν τους ενδιαφερει η πολιτικη. Mαυτους θα τα ξεπουλησουν ολα. Τουλαχιστον οι παλαιοι πολιτικοι ηξεραν απο πολιτικη γι αυτο προκοψε η ευρωπη και μαζι της και η ελλαδιτσα μας. μετα τον β παγκοσμιο πολεμο τα χρονια αυτα μπορουν να ονομαστουν χρυσα χρονια. Οσον αφορα εργασιακα, οικονομικα, βιοτικα, δημοκρατικα, προνοιακα. Τωρα με τους πολιτικους που αναφερεσαι που ειναι ολα αυτα? Τους τοποθετουν για να τα δωσουν ολα πισω. Αυτοι θα μας πανε στον μεσαιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΙΩΘΩ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΙΣΑΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .....Οξύνοια, διορατικότητα, σπιρτάδα, ταχύνοια και , με μια λέξη είναι μυαλά κοφτερά!! Ας δούμε την ετυμολογία της κάθε λέξης:

    - Οξύνοια: Εξυπνάδα-οξύτητα πνεύματος

    - Διορατικότητα: Ο έχων την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τη ροή των εξελίξεων και να σχηματίζει αντίληψη για το πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον

    - Σπιρτάδα: Η ευφυΐα ενός ανθρώπου που εκδηλώνεται με εντυπωσιακό τρόπο στη λύση προβλημάτων, στη διαπραγμάτευση ενός ζητήματος, σε διάλογο κλπ

    - Ταχύνοια: Η ικανότητα που έχει κάποιος, με βάση κάποια δεδομένα, να διαβλέπει πιθανές εξελίξεις

    - Ευστροφία: Η ταχύτητα στην αντίληψη των παραγόντων που συνθέτουν ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση και στην κατάλληλη αντίδραση

    Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί περιγράφουν τις ικανότητες του κ. Τσίπρα. Οι αναγνώστες του υφιστάμενου BLOG μπορεί να αναλύσουν τα δεδομένα και να καταλήξουν σε ανάλογα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ
    ο πολιτικος που επελεξε Βαρουφακη-Κωνσταντοπουλου- Χαικαλη και αλλα πολλα νουμερα για να μας σωσουν ειναι τουλαχιστον ΒΛΑΚΑΣ
    το οτι ειναι και αγραμματος ειναι ακομη χειροτερο
    κριμα γιατι οπως ελεγε και στον Βαρουφακη τους περιμενει το Γουδι
    Γ.Κ
    ΠΑΝΤΩς ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ 4:58:00 ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αντιλφθηκες εννόησα με την ανάλυσή μου. Καμιά φορά το black hummor βοηθάει καλλίτερα το διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ 4:58:00,
    πες μας που βρηκες αυτη την
    Σπιρτάδα δηλ την ευφυΐα σου που εκδηλώνεται με εντυπωσιακό τρόπο στη λύση προβλημάτων, στη διαπραγμάτευση ενός ζητήματος, σε διάλογο , σε εκτιμηση ενος προσωπου κλπ. οπως και την
    Οξύνοια σου ητοι την Εξυπνάδα-οξύτητα πνεύματος να χαρακτηριζεις στο πι και φι τον
    εκλεγμενο πρωθυπουργο μας βλακα!!
    Κατι δεν δουλευει σωστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά