Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Λαθραία

Οφείλω να το αναγνωρίσω. Η «πρώτη φορά Αριστερά» έκανε επιτέλους κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
Αν δεν απατώμαι, ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία ένας Πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε αυτοπροσώπως στη Βουλή μια φωτογραφική τροπολογία που χαρίζει σε συγκεκριμένο επιχειρηματία πρόστιμα για... λαθρεμπόριο συνολικού ύψους (μου λένε) 38,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Υποθέτω ότι είναι μέρος κάποιου καινούργιου Προγράμματος Θεσσαλονίκης.
Δεν λέω ότι δεν έχουν υπάρξει κατά καιρούς ρυθμίσεις για επιχειρηματίες, έστω και ευνοϊκές. Αλλά γινόταν πάντα προσπάθεια να τηρηθούν προσχήματα και επίφαση νομιμότητας.
Ακόμη κι αν εξυπηρετούνταν κάποιες σκοπιμότητες, ουδείς καμάρωνε γι' αυτές με θράσος στη Βουλή.
Και πάντως οι όποιες διευθετήσεις δεν αφορούσαν αδικήματα που περισσότερο προσιδιάζουν σε ανατολική κλεπτοκρατία παρά σε δυτική χώρα.
Αυτή τη φορά όμως η «πρώτη φορά Αριστερά» το τερμάτισε. Και για πρώτη φορά στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, ενέταξε το λαθρεμπόριο στην υγιή επιχειρηματικότητα.
Υποθέτω θα ακολουθήσουν τα έσοδα από ναρκωτικά και τα λύτρα από απαγωγές.
Γιατί το έκαναν;
Για λόγους ιδεολογικούς; Δεν το πιστεύω. Η Αριστερά θα μπορούσε ίσως να ελεγχθεί για διακίνηση λαθραίων ιδεών, αρχών ή πεποιθήσεων, αλλά με το κανονικό λαθρεμπόριο πρώτη φορά ανακατεύεται.
Θα μου πείτε ότι τώρα έμπλεξε με τον Καμμένο. Σωστό κι αυτό.  
Για λόγους πολιτικούς; Δύσκολο. Πόσες ψήφους έχουν οι λαθρέμποροι στην Ελλάδα; Πόσες ψήφους έχει όλος ο υπόκοσμος; Οσες κι αν είναι, δύσκολα καλύπτουν τις 15 μονάδες που προηγείται ο Μητσοτάκης.
Για λόγους οικονομικούς; Κολοκύθια. Τα 38,5 εκατομμύρια που χάρισαν είναι πολύ περισσότερα από τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα οποία μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα.
Αν όμως δεν το έκαναν ούτε για πολιτικούς ούτε για ιδεολογικούς ούτε για οικονομικούς λόγους, τότε μόνο μια προφανής εξήγηση μένει: το έκαναν επειδή κάποιος (ή κάποιοι) τα έπιασαν.
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Σε μετρητά ή σε ανταλλάγματα.
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο για τον οποίο ένας καλός αριστερός θα ξυπνήσει το πρωί και θα πάει στη Βουλή να χαρίσει αφιλοκερδώς 38,5 εκατ. ευρώ πρόστιμα για λαθρεμπόριο.
Κι επειδή πιο καραμπινάτη περίπτωση διαφθοράς δεν υπάρχει, είμαι βέβαιος ότι η αρμόδια εισαγγελέας Τουλουπάκη θα επιληφθεί πάραυτα του θέματος - αντί να πολιτεύεται με όσα γράφουν διάφορες πατσαβούρες.
Ούτως  Ή άλλως, αργά ή γρήγορα, σήμερα ή αύριο, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
Να θυμίσω απλώς ότι για μια νομοθετική ρύθμιση πολύ πιο αθώου περιεχομένου ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας είχε καταλήξει στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Μαντζουράνης θα το θυμάται!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Ελα τώρα ξενούλα,στήν Ελλάδα ζείς,ξέχασες τό πρόστιμα λαθραίων πετρελαίων,όπου καί βουλευτές
    εμπλέκονται..??..τά χαριστικά σέ μέγαρο μουσικής τού λαμπράκη ..????,απλά οι τσιπρανέλ
    αποδεικνύονται άριστοι μαθητές τών ΝΔΣΟΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά