Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Μπροστά με 18 μονάδες η ΝΔ- Νέο άνοιγμα της ψαλίδας

Άνοδος για την αξιωματική αντιπολίτευση- Καταγράφει ποσοστό 33% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ- Συντριπτικό προβάδισμα και στην παράσταση νίκης - Η Ελλάδα δεν πήρε ότι διεκδικούσε στο Eurogroup πιστεύουν οι 7 στους 10

Προβάδισμα με 33% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι. Η δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά 18 μονάδων για τη ΝΔ (33%) έναντι 15% που καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί με 7,5% το ΚΚΕ, με 7% η ΧΑ, με 6% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μικρή άνοδο με 2% καταγράφει το Ποτάμι. Μεγάλο είναι το ποσοστό της δηλούμενης αποχής -φτάνει περίπου το 17%.
Στην παράσταση νίκης το 69,5% πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα είναι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Νταμπλ σκορ στο προβάδισμα για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη τσίπρα (33% έναντι 16%).
Μόλις το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο από

τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο και βλέπει εναλλακτικές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δυσαρεστημένων δεν βλέπει  εναλλακτικές.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επτά τους 10 Ελληνες απαντούν αρνητικά στην ερώτηση αν πήρε η Ελλάδα όσα διεκδίκησε στο Eurogroup.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά: φθάνει το 77%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης πολύ χαμηλή συσπείρωση για το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 1 στους 4 ψηφοφόρους του δηλώνει πλέον ότι κινείται προς την επιλογή άκυρο, λευκό ή αποχή.

Στο 84% φτάνει το ποσοστό συσπείρωσης για τη ΝΔ- συσπείρωση προεκλογικού χαρακτήρα χαρακτηρίσθηκε.

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα ήθελαν μετά από ποθανές εκλογές μόνο το 16% απαντά ότι θα έθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 33% αυτοδυναμία ΝΔ.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον προηγούμενο μήνα καταγραφόταν προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ ελάμβανε 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην έρευνα αποτυπωνόταν η γνώμη των πολιτών για τα μέτρα που είχαν ψηφισθεί τις ημέρες διεξαγωγής της από τη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να πιστεύει ότι συνιστούν νέο μνημόνιο. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ
Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ε, οχι και ετσι, κοψε κατι, γελοιοποιηστε ετσι. Γινετε πιο σοβαροι για να σας πιστεψει ο κοσμος. Ειναι πρωτο κομμα η Ν.Δ, πρεπει να φυγει ο Τσιπρας, οκ, καλως. Οχι κι ετσι ομως. Γελαει ο κοσμος, το παρακανατε.

Η Πελασγία από ψηλά