Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μπροστά με 18 μονάδες η ΝΔ- Νέο άνοιγμα της ψαλίδας

Άνοδος για την αξιωματική αντιπολίτευση- Καταγράφει ποσοστό 33% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ- Συντριπτικό προβάδισμα και στην παράσταση νίκης - Η Ελλάδα δεν πήρε ότι διεκδικούσε στο Eurogroup πιστεύουν οι 7 στους 10

Προβάδισμα με 33% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι. Η δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά 18 μονάδων για τη ΝΔ (33%) έναντι 15% που καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί με 7,5% το ΚΚΕ, με 7% η ΧΑ, με 6% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μικρή άνοδο με 2% καταγράφει το Ποτάμι. Μεγάλο είναι το ποσοστό της δηλούμενης αποχής -φτάνει περίπου το 17%.
Στην παράσταση νίκης το 69,5% πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα είναι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Νταμπλ σκορ στο προβάδισμα για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη τσίπρα (33% έναντι 16%).
Μόλις το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο από

τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο και βλέπει εναλλακτικές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δυσαρεστημένων δεν βλέπει  εναλλακτικές.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επτά τους 10 Ελληνες απαντούν αρνητικά στην ερώτηση αν πήρε η Ελλάδα όσα διεκδίκησε στο Eurogroup.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά: φθάνει το 77%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης πολύ χαμηλή συσπείρωση για το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 1 στους 4 ψηφοφόρους του δηλώνει πλέον ότι κινείται προς την επιλογή άκυρο, λευκό ή αποχή.

Στο 84% φτάνει το ποσοστό συσπείρωσης για τη ΝΔ- συσπείρωση προεκλογικού χαρακτήρα χαρακτηρίσθηκε.

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα ήθελαν μετά από ποθανές εκλογές μόνο το 16% απαντά ότι θα έθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 33% αυτοδυναμία ΝΔ.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον προηγούμενο μήνα καταγραφόταν προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ ελάμβανε 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην έρευνα αποτυπωνόταν η γνώμη των πολιτών για τα μέτρα που είχαν ψηφισθεί τις ημέρες διεξαγωγής της από τη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να πιστεύει ότι συνιστούν νέο μνημόνιο. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ
    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, οχι και ετσι, κοψε κατι, γελοιοποιηστε ετσι. Γινετε πιο σοβαροι για να σας πιστεψει ο κοσμος. Ειναι πρωτο κομμα η Ν.Δ, πρεπει να φυγει ο Τσιπρας, οκ, καλως. Οχι κι ετσι ομως. Γελαει ο κοσμος, το παρακανατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά