Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη

Δεν ξέρω αν φταίει που έχουν σφίξει οι ζέστες ή το ότι οι κυβερνώντες βλέπουν κάθε μέρα το χαλί της εξουσίας να γλιστρά κάτω από τα πόδια τους .Αυτοί οι τύποι πάντως είναι πιο επικίνδυνοι από τον Τράμπ και πιο γκαφατζήδες από τον τιτάνα της πολιτικής σκέψης , Τζόρτζ W Μπούς. Αυτόν που του είπαν στ αυτί ότι οι τρομοκράτες χτύπησαν τους δίδυμους πύργους και συνέχιζε ατάραχος να διαβάζει παραμύθια στα παιδιά του δημοτικού σχολείου όπου βρισκόταν , για να προλάβει να επεξεργαστεί ο εγκέφαλός του την πληροφορία.
Κάτι σαν τον Γαβρόγλου που ζητεί ένα "ρωμαλέο" φοιτητικό κίνημα για να μαζέψει τους εμπόρους ναρκωτικών από το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το ΑΠΘ ,όπου δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους πρόσφατα από υπερβολική δόση ηρωίνης ενώ ανάβει "πράσινο φως" στην ιρανικής εμπνεύσεως επιθυμία της εκκλησίας να κοπούν από τα σχολικά βιβλία ως ακατάλληλα η "Συννεφούλα" του Σαββόπουλου και ο "Μπαγάσας" του Άσιμου. Γιατί όχι και τη Λυσιστάτη του Αριστοφάνη που χρησιμοποιεί την σεξουαλική επιθυμία για να πετύχει την ειρήνη ;

Αμ κι ο άλλος, ο υπουργός Άμυνας Καμμένος ,που θέλει να μας πείσει ότι μίλησε 12 φορές για ,συνολικά, 21 λεπτά με ένα- άτυχο, καλοκάγαθο και φοβισμένο- ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών για να τον καθοδηγήσει να αλλάξει την κατάθεσή του και να μην επηρεάζεται από τους "κακούς" που επιχειρούν να παρασύρουν αυτό το "μπουμπούκι" .Κι από κοντά ο υποτίθεται σοβαρός υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής που έφτασε να υπερασπίζεται με επιχειρήματα και πάθος ως απολύτως νόμιμο και συνταγματικό ορθό ,να διαπραγματεύονται οι υπουργοί της κυβέρνησης με ισοβίτες ενόσω μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης τους στο Εφετείο! Πως το είχαν πει, θα υπηρετούν "κάθε λέξη του συντάγματος";

Πιο "πυροβολημένος" ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Πολάκης , ο οποίος λίγες ώρες μετά τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι από αδέσποτη μπαλωθιά έφτασε να υπεραμύνεται της οπλοχρησίας για λόγους αντρίλας και καλπάζουσας Κρητικής τεστοστερόνης ενώ δεν κατέβασε τα όπλα ούτε μπροστά στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστών της χώρας -του ΣτΕ, «αυτή δεν είναι Δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή, είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή", έγραψε σε ποιητική φόρμα .Πάλι καλά που δεν τους έχωσε τρία μέτρα κάτω απ τη γη, όπως απειλεί να κάνει με τους δημοσιογράφους στα "βοθροκάναλα".

Το χρυσό βατόμουρο ,πάντως, το διεκδικεί με αξιώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος ο οποίος όχι μόνο προσπαθεί να διδάξει πολιτική στον Σημίτη και στον Τσακυράκη συνταγματικό δίκαιο . Επιπλέον βρίσκεται μονίμως στην στρατόσφαιρα- πανηγύριζε πως τα εργασιακά θέματα θα έκλειναν τόσο θετικά (δεν είχε κατανοήσει προφανώς τι σημαίνει η θεσμοθέτηση των μαζικών απολύσεων) που παρέσυρε τον Πρωθυπουργό να πει το περίφημο "too good to be true" για την συμφωνία με τους δανειστές. Η οποία μας «προίκισε» με 5,2 δισ μέτρα για το 2019-20, χωρίς ελάφρυνση του χρέους, χωρίς ένταξη της χώρας στο QE και με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και για 2.500 ευρω χρέη! Σαν να λέμε , "Ούτε ευρώ νέα μέτρα" και "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη"...

Αν μη τι άλλο ,πάντως, η κυβέρνηση αυτή έχει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς- δεν επιτρέπει συνθήκες γαλέρας στην στρατηγικής σημασίας για τη χώρα αποκομιδή σκουπιδιών η οποία πρέπει να γίνεται μόνον από δημόσιους υπαλλήλους .Ακόμη κι αν οι διεκδικούντες την μονιμότητα έχουν γραψει την υγεία των πολιτών και την μοναδική ανθούσα βιομηχανία ,τον τουρισμό, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους μετατρέποντας τους δρόμους σε απέραντη χωματερή σε συνθήκες καύσωνα!

Πιστή στο «η αριστεία είναι ρετσινιά» δεν αποκλείει ακόμη και σε πολίτες που δεν έχουν τελειώσει το Λύκειο να διεκδικήσουν την ανωτάτη θέση κάποιου μεγάλου περιφερειακού θεάτρου της χώρας ! Και πάνω απ όλα νοιάζεται για την εμπέδωση κλίματος πολιτισμού και ευγένειας στην πολιτική ζωή - έως και ο Ρέγκλιν του ESM επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον πρώην Πρωθυπουργό Παπαδήμο τον οποίο επιχείρησαν να σκοτώσουν με βόμβα οι τρομοκράτες. Ο Τσίπρας αρκέστηκε σε ένα τηλεφώνημα κι ένα τουίτ!

Αλλοι καιροί, άλλα ήθη!
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Ποτε ηταν, και για να μην τρεχουμε πιο μακρυα , ας πουμε απο την αρχη της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας το 1974- , σωστο κρατος η Ελλαδα βρε βολεψακια και λαικιστη
    Παπσδοπουλε, και το χαλασε αυτο ο εντιμος, ειλικρινης, αδολίευτος, απερίφραστος και σωστος στα όλα του κ.Τσιπρας με την σημερινη κυβερνηση του?
    Ποτε αλλοτε γιναν και θα γινουν τοσες ριζικες μεταρρυθμίσεις κι αλλαγες ωστε να προσαρμοστει η Χωρα μας στα κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί απορείτε όλοι , αριστεροί δεν εινα? Από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ δεν ξεκίνησαν όλοι ? Η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται , ποιος δημοκρατικά σκεπτόμενος θα πήγαινε στην κηδεία του δικτάτορα Κάστρο ? Μην περιμένετε λοιπόν να σέβονται τους θεσμούς , αυτοί θεωρούν τον εαυτό τους πάνω από όλα , υπομονή και θα φάνε κλωτσιά που θα χάσουν τα πασχάλια τους . Ελπίζω ο Πολακης να μην έχει πουλήσει τα γίδια του γιατί θα του χρειαστούνε .
    Tον αγράμματο ΚΝΙΤΗ τον περιμένει το σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου.
    Εσείς οι αστοιχείωτοι και καταληψίες μόνο εγκαθιδρύοντας χούντα μπορείτε να επιβιώσετε, αλλά δε θα σας αφήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ ΚΝΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το φαινόμενο Dunning-Kruger είναι μια γνωστική προκατάληψη στην οποία άτομα με χαμηλή ικανότητα υποφέρουν από ψευδαίσθηση ανωτερότητας, εκτιμώντας εσφαλμένα ότι γνωστική τους ικανότητα είναι μεγαλύτερη από ότι είναι στη πραγματικότητα. Χωρίς την αυτογνωσία της γνωστικής ικανότητας, οι άνθρωποι με χαμηλή ικανότητα δεν μπορούν αντικειμενικά να αξιολογήσουν την πραγματική τους ικανότητα ή ανικανότητα.

    Και είναι αυτοί οι αμαθείς άνθρωποι, οι πιο αδιανόητοι, οι πιο αδιάκριτοι, που θέλουν να γίνουν οδηγοί και οι ηγέτες όλων μας. Οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν τις αδύναμες και παιδικές πεποιθήσεις στα σχολεία, στη κοινωνία στο δημόσιο βίο με ότι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά