Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Σκόπια- Πανεπιστημιακός: Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος δεν είναι εθνικά μας σύμβολα- να κατεδαφισθούν!

Την κατεδάφιση όλων των αγαλμάτων και των προσόψεων των κτηρίων, την επανεκλογή των δικαστών, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας είναι μερικές από τις απαιτήσεις που ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Λιούμπομιρ Φερσκόφσκι,  προτρέπει την κυβέρνηση να εφαρμόσει, σημειώνει η αντιπολιτευτική  στη νέα κυβέρνηση,  τηλεόραση των Σκοπίων, ‘Sitel’.
Ως ένα από τα πρώτα βήματα, όπως σημειώνει σε άρθρο του, είναι η καταστροφή του έργου του πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, «Σκόπια 2014».
«Πρέπει να κατεδαφίσει άμεσα η κυβέρνηση τα διάφορα αγάλματα και τις προσόψεις (στα κτήρια) που έγιναν με το πρόγραμμα ‘Σκόπια 2014’.Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος δεν είναι εθνικά μας σύμβολα (φωτό κείμενο), αναφέρομαι, επίσης, στην κατεδάφιση της πρόσοψης  του Δικαστικού  Μεγάρου, την πρόσοψη στο κυβερνητικό κτήριο,  και  το βαρβαρικό μέρος του (κτηρίου του) Ταχυδρομείου», γράφει ο Φερσκόφκσι.


Ο ίδιος προτείνει νόμο για τις αμβλώσεις (όπου η προσοχή θα εστιάζεται στην υγεία της γυναίκας, η οποία θα είναι η μόνη υπεύθυνη για το σώμα της).


«Να προστατεύσουμε και να υποστηρίξουμε την κοινότητα LGBT ( ελεύθερη επιλογή συμβίωσης), οι εργαζόμενες του σεξ (των οποίων το έργο πρέπει να είναι νόμιμο και να προστατεύεται  και να μην υπόκειται σε αστυνομική καταδίωξη και κακοποίηση». 

Γράφει ακόμη ότι πρέπει να γίνει:
«Η αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών και η νομιμοποίηση της μαριχουάνας» γράφει ο Φερσκόφσκι στη στήλη του.


Ακόμη προτείνει στην κυβέρνηση Ζάεφ, την επανεκλογή των δικαστών, την αλλαγή των εισαγγελέων καθώς και έναν νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχει συνταχθεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ολομέλειας των καθηγητών.
(sitel.com.mk)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Μετά τη νίκη του κατά των Περσών στο Γρανικό, ο Αλέξανδρος έστειλε 300 περσικά θολά στην Αθήνα για να αφιερωθoύν στον ναό της Αθηνάς, έχοντας την επιγραφή:

«Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων»

Από αυτό το επίγραμμα, δύο πράγματα είναι ξεκάθαρα: πρώτον, ο Αλέξανδρος θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη όλων των Ελλήνων (Ελλήνων) και δεν χωρίζει τον λαό του. Δεύτερον, επέλεξε να αφιερώσει τα θωράκια στην Αθηνά, μια ελληνική θεά και να τα συνοδεύσει με ένα επίγραμμα γραμμένο αποκλειστικά στα Ελληνικά. Με βάση αυτό, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα τόσο πολιτικά όσο και πολιτιστικά

Η Πελασγία από ψηλά