Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως «μνημονιακό αντίδοτο»

Tο Σαββατοκύριακο που πέρασε μας δίδαξε πολλά, κυρίως ότι επαναλαμβανόμενη ανοησία παύει να είναι ανοησία και καταντά επικίνδυνο σπορ. Και μιλάμε για το γνωστό παιχνίδι των social media που ο καθένας βγαίνει και γράφει ό,τι θέλει, λέει ότι είναι προσωπικές απόψεις, ασχέτως αν τις διαβάζουν χιλιάδες και καθάρισε. Η Αφροδίτη Μάνου αυτή τη φορά, η αριστερή, η κρυστάλλινη, που έχει κάνει αγώνες όπως η ίδια λέει, έβρισε με χυδαίο τρόπο τον Σόιμπλε που είναι παραπληγικός και μισεί την Ελλάδα. Την πλάκωσαν όλοι λοιπόν για τον ρατσισμό της, αυτή απάντησε και η ζωή συνεχίζεται στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν με την Μάνου αν δεν προηγούταν ο Λαζόπουλος ή αν δεν υπήρχαν κι άλλα φαινόμενα μίσους που κατακλύζουν το διαδίκτυο. Από τον Φιλιππάκη που ετοιμάζεται να βάλει βόμβες παντού μέχρι τον
κάθε ημίτρελο που βρίζει τον Μητσοτάκη γιατί πέθανε ο πατέρας του κι αυτός στάθηκε με σοβαρότητα στο γεγονός. Φωτογραφίες του Κυριάκου που τον χαρακτηρίζουν «ζαβό» κάποια άθλια αριστερά troll γιατί λέει γέλασε στην κηδεία.
Μια κατάσταση χαοτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία, είναι πραγματικότητα, η αριστερά κυριαρχεί και η ΝΔ πάσχει. Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις στρατιές των Συριζαίων, επωνύμων, ανωνύμων και πληρωμένων πιστολιών που χτυπάνε κατά βούληση.
Μια ματιά καθημερινή στα social media αποδεικνύει επίσης ότι η Ελλάδα ζει σε ένα δικό της σύννεφο. Τίποτε δεν την αγγίζει, σαν να βρίσκεται σε άλλη διάσταση όπου οι ψεκασμένοι είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί. Εδώ οι συνδικαλισταράδες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι… διάδοχοι του Φωτόπουλου έβγαλαν ανακοίνωση που λένε ότι η κλιματική αλλαγή είναι διεθνής συνωμοσία με επίκεντρο την Κίνα και καλά έκανε ο Τραμπ και έφυγε από τη συνθήκη του Παρισιού. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι δεν παίζονται και απλά εκπροσωπούν μια Ελλάδα όπου περνάει του καθενός. Αυτό που έλεγε κάποτε ο Τσαρούχης «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Σήμερα ισχύει και το «στην Ελλάδα είσαι ό,τι πεις γιατί απλά το πιστεύουν οι άλλοι».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα μνημόνια ή το χρέος. Είναι η άποψη που έχει ο καθένας, ακόμη κι αν είναι άσχετος. Μια άποψη που την στηρίζει μέχρι τέλους, ακόμη κι αν είναι λανθασμένη, ακόμη κι αν είναι εκτός πραγματικότητας. Η άποψη διαχέεται μέσω των social media, γίνεται χαμός, πλακώνονται όλοι και η Ελλάδα περνά μια χαρά μέσα στη διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό.
Δείτε μόνο πόσοι παπατζήδες υπάρχουν στο διαδίκτυο. Γράφουν τερατουργήματα κι αυτά γίνονται πιστευτά λες και είναι καθημερινές αλήθειες. Ο ένας φαντασιώνεται εκλογές κάθε μέρα, ο άλλος ότι ο Σόιμπλε είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος που πολεμά την Ελλάδα. Ο τρίτος λέει ότι μας φταίνε οι εξωγήινοι και άλλος ότι μια γερόντισσα ή ένας γέροντας, πρόσωπα σεβαστά, είπαν κάτι ότι θα γίνει, προφήτευσαν κάτι και τα παραμύθια συνεχίζονται.
Το πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι ότι δεν πατάει στο έδαφος και ότι έχει πάντα λυμένο το ζωνάρι για καυγά, κανονικό ή διαδικτυακό. Δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, επιμένει μόνο στην άποψή του, λειτουργεί οπαδικά λες και δεν υπάρχει η επόμενη ημέρα. Οργή, μίσος, ανοησία, εγωϊσμός, μπραβιλίκι κυριαρχούν και κανείς δεν μπορεί να τα αλλάξει. Και όλα αυτά μαζί δημιουργούν ρατσισμούς, φανατισμούς, μια αίσθηση εμφυλίου όπου ο καθένας θέλει να φάει τον άλλο.
Η βλακεία πρέπει να πάψει να είναι αήττητη γιατί η μόνη που θα ηττηθεί θα είναι η πατρίδα μας.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά