Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Κυβερνητικός Τραγέλαφος : Ο Τσίπρας… καταγγέλλει την Θάνου ως «άνθρωπο των εργοδοτών»!

Σε μια αποκάλυψη που αναδεικνύει τον απόλυτο τραγέλαφο που χαρακτηρίζει την λειτουργία της Κυβέρνησης στο σύνολο της προχωρά σήμερα ο Lykavitos.gr.
Αφού όπως ανακαλύψαμε η νέα πρωινή επίθεση του πρωθυπουργού σε Δικαστές ουσιαστικά αφορά (και) την νέα, στενή συνεργάτιδα του Βασιλική Θάνου, η οποία λίγο πριν συνταξιοδοθεί από τον Άρειο Πάγο, προήδρευσε και συντάχθηκε και με την πλειοψηφία σε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία είναι «συνταγματικοί οι περιορισμοί των εργατικών δικαιωμάτων» όπως επιβάλει το Μνημόνιο ΙΙ!
Η απόφαση ειναι η υπ. αριθμ. 11/2017 της Ολομέλειεας του Αρείου Πάγου, στην οποία προεδρεύει η Βασιλική Θάνου και σύμφωνα με την οποία η… αντιμνημονιακή τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συντάσεται με την πλειοψηφία της ολομέλειας και υπέρ του… Μνημονίου ΙΙ.
Μάλιστα η φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών» σε επιθετικό της δημοσίευμα της στις 6/7/2017 γράφει (και για την Βασιλική Θάνου):

«Συνταγματικοί οι περιορισμοί των εργατικών δικαιωμάτων στο Μνημόνιο 2

Ο Άρειος Πάγος δεν δικαίωσε τελικά τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για το Μνημόνιο ΙΙ και την Πράξη 6/2012 του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων.
Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας έκρινε συνταγματικό, τόσο το Μνημονίου ΙΙ όσο και η 6/2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων, καθώς τα περιοριστικά αυτά μέτρα αποσκοπούν, μεταξύ των άλλων, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ενώ είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των ενισχύσεων.
Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία της Βασιλικής Θάνου, την απασχόλησαν (κατόπιν παραπομπής από το Β1 Εργατικό Τμήμα με την υπ’ αριθμ. 52/2015 απόφασή του), οι απολύσεις 5 εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (οδηγοί και εισπράκτορες) οι οποίες έγιναν μετά την ισχύ του Μνημονίου ΙΙ (νόμος 4046/2012) και στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 5 της 6/2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Με την εν λόγω ΠΥΣ καταργήθηκαν οι λεγόμενες «ρήτρες μονιμότητας» από όσους κανονισμούς εργασίας περιλαμβάνονταν τέτοιες ρυθμίσεις αυξημένης προστασίας των εργαζομένων από τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας.
Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής κατά τις επίμαχες 5 απολύσεις δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του γενικού κανονισμού προσωπικού των ΚΤΕΛ (Προεδρικό Διάταγμα 246/2006) που περιλαμβάνει «ρήτρες μονιμότητας» για την προστασία των εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας και περιορίζει τα δικαιώματα του εργοδότη για ελεύθερη καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.
Αντίθετα, εφήρμοσε τις εργατικές διατάξεις για τις απολύσεις (νόμοι 2012/1920 και 3198/1951) με το επιχείρημα ότι «ρήτρες μονιμότητας» του γενικού κανονισμού προσωπικού των ΚΤΕΛ έχουν καταργηθεί με την ΠΥΣ 6/2012.
Οι απολυθέντες δικαιώθηκαν από Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, αλλά το ΚΤΕΛ άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο και έτσι τέθηκε το θέμα συνταγματικότητας του άρθρου 5 της ΠΥΣ 6/2012
Η αίτηση αναίρεσης του ΚΤΕΛ, έγινε δεκτή καθώς οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι δεν παραβιάστηκε καμία συνταγματική διάταξη, όπως εσφαλμένα έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής και παραπέμφθηκε και πάλι η υπόθεση στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να εξετασθούν και οι υπόλοιποι αναιρετικοί λόγοι.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν ήταν ομόφωνη καθώς έξι αρεοπαγίτες μειοψήφησαν, εκφράζοντας εντελώς αντίθετες απόψεις._»
Αυτά έγραφε λίγες μέρες πρίν η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Είμαστε απολύτως βέβαιοι, πως ο πρωθυπουργός Τσίπρας, δεν γνώριζε το πρωί, όταν επιτέθηκε ξανά με ανοίκειο τρόπο σε δικαστές πως η νέα του στενή συνεργάτιδα είχε λειτουργήσει (βάση της… προχωρημένης ΣΥΡΙΖΟ-λογικής) «υπέρ των εργοδοτών».
Και αυτό αποδεικνύει τον απόλυτο Τραγέλαφο που επικρατεί στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του Μαξίμου, εκεί όπου η Δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η Αριστερά της.
Αυτά για να εμπεδώσετε ποιοι και πως κυβερνούν μια χρεοκοπημένη χώρα.
Η.ΤΖΑΦ.
 Ο απόλυτος διασυρμός Τσίπρα-Καμμένου
Πώς διέσυρε την κυβέρνηση η τρόικα για να μας δώσει τη δόση – Τους έβαλαν να ζητήσουν συγγνώμη και να αποζημιώσουν τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με 100.000 € για τον δικηγόρο του και όλα τα προσωπικά του έξοδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά