Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΑΥΓΗ κατά Δικαιοσύνης για Ηριάννα! «Όσο και να χτυπούν τον κ@@ τους, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε»

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για την Ηριάννα, η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, σήμερα, η εφημερίδα Αυγή, μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επιτίθεται στη Δικαιοσύνη.
Με κύριο τίτλο στο πρωτοσέλιδο, «Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη», η εφημερίδα δίνει το στίγμα της για την υπόθεση, ενώ μέσα, στο ρεπορτάζ για τη δίκη, γράφεται το εξής:
«Δεν ήταν απλώς μια απορριπτική απόφαση για αναστολή εκτέλεσης ποινής. Ήταν η ταφόπλακα στο εναπομείναν κράτος δικαίου, στον αμφισβητήσιμο νομικό πολιτισμό, στην κοινή λογική. Τρεις δικαστές έκριναν ότι η Ηριάννα με τη λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία και ο Περικής, που αντιμετωπίζει σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και θα πρέπει να συνεχίζουν να σαπίζουν στη φυλακή».
Στη συνέχεια γίνεται εκτενή αναφορά στην πρόταση αλλά και το «παρελθόν» του εισαγγελέα Ιωάννη Προβατάρη, όπως και για το κλίμα στη δίκη:
«Η Ηριάννα και ο Περικλής οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου συνοδευόμενοι από πάνοπλους κουκουλοφόρους αστυνομικούς κι ενώ στην αίθουσα του Εφετείου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα από τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση».

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού
Με τίτλο «Μη σκαλίζεις τη στάχτη», ο κεντρικός αρθρογράφος της εφημερίδας Θανάσης Καρτερός, γράφει:
«Όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα και την αφήνει στη φυλακή και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμισι τόνων ηρωίνης και τον βγάζει από τη φυλακή, όσο και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε».
Μάλιστα, ο αρθρογράφος παραπέμπει στη χούντα για να σχολιάσει τη χθεσινή δικαστική απόφαση, γράφοντας:
«Μια παλιά ιστορία. Του 1970. Πολύ κοινή τότε. Ένας πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικασμένος με τον νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, κάνει αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκισή του μια και έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής. Το συμβούλιο την απορρίπτει με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια! Μιλάμε για τακτικούς δικαστές, οι οποίοι είχαν δώσει όρκο να υπηρετούν το σύνταγμα, όχι για στρατοδίκες, έτσι; Και οι οποίοι υπηρετούσαν πειθήνια τη χούντα, που χρησιμοποίησε το σύνταγμα ως χαρτί υγείας.
Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη υπηρέτησε τη χούντα; Ναι και μια χαρά. Αφού την «καθάρισαν» οι χουντικοί από τα δημοκρατικά στοιχεία και από τους ανυπόφορα τυπικούς και γενναίους την κατέστησαν θεραπαινίδα της ανωμαλίας τους. και εφέτες ως πρόεδροι έστελναν για ψύλλου πήδημα ή με κατασκευασμένες κατηγορίες, κόσμο στη φυλακή και τακτικοί δικαστές τον άφηναν να σαπίζει εκεί. Και εισαγγελείς έχτισαν στις πλάτες αθώων καριέρες. Και αρεοπαγίτες έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Και άκρα του τάφου σιωπή επικρατούσε στο ανεξάρτητο βασίλειο των δικαστών.
Μη σκαλίζεις τη στάχτη, θα πείτε. Έχουν αλλάξει τα χρόνια, οι καταστάσεις και λοιπά. Φυσικά και ευτυχώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι ό, τι δηλώνει. Και όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα και την αφήνει στη φυλακή, και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμισι τόνων ηρωίνης, και τον βγάζει από τη φυλακή, όσο και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε. Γιατί, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και οι παλιές πληγές. Που πονούν και ματώνουν όταν διαπράττονται νέα εγκλήματα».
thecaller.gr

1 σχόλιο:

  1. Eίναι ο κομμουνισμός, ανόητοι. Ετσι γινόταν σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα: Το καθεστώς αποφάσιζε να εξοντώσει κάποιον, η δικαιοσύνη εκτελούσε την απόφαση του καθεστώτος. Διαβάστε για τις "Δίκες της Μόσχας" επί Στάλιν, με τον διαβόητο εισαγγελέα Βισίνσκυ. Αυτή είναι η "δυσαρμονία"για την οποία κάνει λόγο ο κομμουνιστής αρχι-κατσαπλιάς δήθεν "πρωθυπουργός" Τσίπρας....
    Ο Πακης αληθεια που ειναι και νομικος συνταγματολογος τι κανει; Την γλαστρα του συριζα; Ε ρε Μεγαλε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ποσο δικιο Ειχε Ο ΜΟΝΟΣ που δεν τον ψηφισε για προεδρο..ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά