Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προτείνει ως μοναδική λύση συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα αναφέρει σε άρθρο του στο «Βήμα» ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος κάνει λόγο για «εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία». «Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ιστορική θα έλεγα ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός» υποστηρίζει.
«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο Λαός μας ύστερα από τη σκληρή δοκιμασία στην οποία τον έχουν ρίξει τα Μνημόνια τα τελευταία χρόνια», ξεκινά το άρθρο του ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει:
«Πρέπει ο Λαός μας να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οι χώρες αυτές βγήκαν από τα Μνημόνια.»
«Στη δική μας περίπτωση, επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Οροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων και επισημαίνει πως «το καθεστώς που μας επιβλήθηκε με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων από το 2010 έως σήμερα είναι καθεστώς αποικίας».
Σε άλλο σημείο του άρθρου του τονίζει: «Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας μού είχε προτείνει (πριν από τις εκλογές) να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε, του τόνισα ότι οι ιστορικές συνθήκες και η γεωπολιτική θέση της χώρας αποκλείουν μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες την ανάδειξη της Αριστεράς σε κυβερνητική εξουσία. Και τον κάλεσα να στραφούμε προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει τον Λαό και την Αριστερά».
«Όμως από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που αποφασίζει να εφαρμόσει πολιτική της Δεξιάς είναι θείο δώρο για αυτούς που έδειξαν με χιλιους τρόπους ότι στοχεύουν στον εκμηδενισμό του Λαού μας», προσθέσει και συμπληρώνει παρακάτω:
«Η χώρα μας κάνει κάθε μέρα ένα ακόμη βήμα προς το χάος. Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλα όσα είπα τα συμμερίζονται το 85% του Λαού μας και σύσσωμη η αντιπολίτευση, δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δεσμεύει τη χώρα μας για εκατό χρόνια έχοντας μαζί του μόνο το 15% του πληθυσμού.»
Πηγή: http://www.parapolitika.gr
ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γνώση τους είναι ανύπαρκτη και πριν και μετά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι θετικοί δείκτες για την πορεία της οικονομίας με την κυβερνηση του κ. τσιπρα είναι αχλαδωμ στις 5-2100 κι στις 7-55 00:
ΑπάντησηΔιαγραφή/Οι εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 18% και πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από το 2001. Μάλιστα αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από τον ρυθμό των εισαγωγών, κάτι που διασφαλίζει την ισορροπία του ισοζυγίου πληρωμών και προοιωνίζεται τη σταδιακή μετάβαση σε ένα πιο εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο.
/Ο στόχος για ανάπτυξη 1,8% στο σύνολο του έτους είναι εφικτός και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα κινείται σε επίπεδα άνω του 2%.
/Το 2014 η ανεργία ήταν 26,5% – σήμερα είναι στο 21%. Κάθε χρόνο η ανεργία υποχωρεί 2 μονάδες. Επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αυξανόταν κάθε χρόνο κατά 1,5 μονάδα.
/Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας. Πρόκειται για αύξηση 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. /Η ανεργία των νέων υποχώρησε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2014.
/Στη μεταποίηση καταγράφηκε ρεκόρ εννέα ετών.
/Ωστόσο το ποσοστό συμμετοχής του ΑΕΠ, από σχεδόν 9% σήμερα πρέπει να προσεγγίσει το 15% μέχρι το 2020.
Αρι, σεις οι δυο, τα καταλαβατε αυτα!!
11:25
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδη ζουμε στον παραδεισο των τσιπροκαμμενων και δεν το εχουμε καταλαβει
τι λες μωρη Μυγδαλω
παρε τα κουβαδακια σου και παιξε αλλου
Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση με κανεναν και κυριως με τον καλο φιλο που ενημερωνει για ολα αυτα τα οικονομικα επιτευγματα. Μονο μια απλη παρατηρηση και ερωτηση συναμα. Εαν οντως εγιναν ολα αυτα τα καλα (δεν γνωριζω και δεν αμφιβαλλω), εγιναν με την πιστη εφαρμογη των μνημονιων, οπότε αυτοματα και καλοπιστα τιθεται το ερωτημα, γιατι απο το 2010 δεν συναινουσαν ολοι μαζι ωστε να μην τραβηξει αυτον τον Γολγοθα ο Ελληνικος Λαος??? Εκτος και αν δεν ητανε θεμα μνημονιων οποτε τιθετε ακομη ποιο δυσκολα ερωτημα, γιατι τοτε υπογραψαμε το Νο.2,3,4 και κ.ο.ε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα ντε συνετε φιλε μου 12:57:00 μ.μ. EEST ! γιατι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΩστοσο η δικη μου απαντηση πανω σε αυτο το σου φιλε μου ειναι, οτι ο σπορος των Μητσοτακηδαιων κουβαλα πανω του τη γκρινια, την εκδικηση και την ματαιοδοξια και γιαυτο και δεν μπορεσε να γινει ως τα τωρα ενα πλησιασμα , να βρεθει ενας κοινος παρανομαστης , οπως γινεται σε ολα τα ευρωπαικα κρατη , δες σα παραδειγμα την Ολλανδια, που τα βρηκαν σημερα τα κομματα μετα απο δεκα μηνες πλησιασμα , η την Γερμανια που απο βδομαδα αρχιζουν τις συνομιλιες και θα δεις οτι θα τα βρουνε! Ο Κουλης, χωρις να θελω να σε δισαρεστησω, ειναι αρνητικο στοιχειο, μαινεται και βρυχαται σα λιονταρι, ενω απο την αρχη ακομα αρχισε να κατακλυζει με απαξιωτικους χαρακτηρισμους και κουβεντες της τελευταιας υποσταθμης τον κ. Τσιπρα , λες και δεν βρισκοταν στο Ελληνικο κοινοβουλιο αλλα καπου σε καποια στενα της Τουμπας και του Πειραια!!Αστο να πάει στ΄ ανάθεμα! Για την ΝΔ ο Μειμερακης ειναι ο καλιτερος!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρίτη, 10-Οκτ-2017 16:00
ΔΝΤ: Αρνητική αναπτυξιακή "έκπληξη" παγκοσμίως η Ελλάδα. Μάλιστα, σε ειδικό κεφάλαιο για τις "αναπτυξιακές εκπλήξεις" του 2017 στο οποίο δείχνει ότι τα πιο πολλά "ανεπτυγμένα" οικονομικά κράτη ανά τον κόσμο τελικά πέτυχαν ταχύτερη άνοδο του ΑΕΠ από την αρχικά προβλεπόμενη, η Ελλάδα είναι η… αρνητική έκπληξη: καταγράφεται ως το κράτος με τη χαμηλότερη θέση.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα σύμφωνα με τον πίνακα του ΔΝΤ έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση προσδοκιών για την πορεία του ΑΕΠ την περίοδο 2015 - 2018 σε σχέση με όλα τα κράτη. Η "απώλεια" στην άνοδο του ΑΕΠ σε σχέση με όσα είχαν αρχικά προβλεφθεί ξεπερνά το 1,5%. Επίσης σε άλλο πίνακα που αφορά στο 2017 δείχνει ότι και φέτος συνιστά μία από τις πιο μεγάλες αρνητικές αναπτυξιακές "εκπλήξεις".
Και παράλληλα έχει και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό κενό (Output Gap) δείχνοντας τις αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες.
11:25:00 ακους?
φόρους που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα... :
ΑπάντησηΔιαγραφή- Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.
- Μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή 13% στον κανονικό 24%. Μεταξύ άλλων μετατάχθηκαν σε υψηλότερο συντελεστή η εστίαση, οι μεταφορές και τα μη νωπά τρόφιμα (π.χ. μακαρόνια, ρύζι) και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.
- Κατάργηση σε τρεις δόσεις των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.
-Αυξήθηκαν οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 2,8% στο 10%.
- Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.
- Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 42% στο 45%.
- Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.
- Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.
- Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.
- Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.
- Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.
- Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη ενώ επιβλήθηκε ο φόρος και στα σκάφη αναψυχής.
- Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.
- Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.
- Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.
- Αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.
- Αυξήθηκε ο φόρος στη μπύρα.
- Επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί.
- Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.
- Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Έχει ψηφιστεί για εφαρμογή από το 2018 ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα
-Επιβλήθηκε φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών (π.χ. airbnb).
- Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.α. Η επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι αύξησε τη λιανική τιμή του προϊόντων έως και 10%.
- Αυξήθηκαν οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος αρχίζει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.
- Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.
- Αυξήθηκε από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα.
- Αυξήθηκε το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.