Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Δεν τους αξίζει να κουβαλάνε την ιστορία της προοδευτικής αριστεράς

Δύο είναι τα συμπεράσματα από τη συζήτηση στη Βουλή, παρουσία και του πρωθυπουργού «προστάτη» του ελεγχόμενου υπουργού.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας αυτοπαγιδεύθηκαν μόνο και μόνο για να στηρίξουν τον Πάνο Καμμένο. Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, το alter ego του είναι και δεν μπορούσε παρά να τον καλύψει σε όλα.
Η αυτοπαγίδευση συνίσταται στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, σε μια άλλη περίοδο όπου δεν θα κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και θα πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιοι. Αν η ΝΔ έχει τα κότσια και στήσει ειδικά δικαστήρια για μια σειρά από εγκληματικά λάθη και σκάνδαλα τότε το δίδυμο, οι κυβερνητικοί Σιαμαίοι δεν μπορούν να χωρίσουν. Στο εδώλιο θα καθίσει και ο Καμμένος αλλά και ο Τσίπρας. Αφού επέλεξε ο δεύτερος να τον καλύψει με τόσο ανερυθρίαστο τρόπο τότε θα πρέπει να πληρώσουν από κοινού.
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα της κυβέρνησης. Πλέον έχουμε συγκυβέρνηση…
ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ κι όχι το αντίθετο ενώ πρωθυπουργός είναι ο Καμμένος, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Ακόμη και το ταμείο να κλέβει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τον πιάσουν στα πράσα ο Τσίπρας θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Ένας εκβιαζόμενος, εξαρτώμενος πρωθυπουργός είναι άκρως επικίνδυνος και κακός ηγέτης για τη χώρα μας.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι για… ρομαντικούς αριστερούς. Πολλοί εδώ μπορεί να μη συμφωνήσουν ότι υπήρξαν και υπάρχουν αριστεροί, προοδευτικοί, πατριώτες, πραγματικοί Έλληνες που θα έδιναν τη ζωή τους για πανανθρώπινα ιδανικά. Που θα έδιναν τη ζωή τους για μια καλύτερη δημοκρατία, δικαιοσύνη, ηθική και τίμια ζωή. Που θα αγωνίζονταν με κάθε τρόπο για να υπερασπιστούν τους φτωχούς, τους αδικημένους, τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Όχι έχοντας το αποκλειστικό προνόμιο στην ευαισθησία, αυτά δεν περνάνε. Άνθρωποι υπάρχουν παντού, σε όλο το πολιτικό φάσμα και δεν υπάρχουν ταμπέλες για να τις βάζουμε όπου γουστάρουμε.
Αλλά υπάρχουν και υπήρξαν αριστεροί που σήμερα θα αισθάνθηκαν ακόμη μεγαλύτερη ντροπή βλέποντας τον Τσίπρα κι ένα μάτσο καραγκιόζηδες αριστερούς βουλευτές να υπερασπίζονται με τέτοιο σθένος τις πράξεις του Καμμένου. Πράξεις που είναι και του ίδιου του πρωθυπουργού και όλων όσοι έβαλαν την υπογραφή τους για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία για 60 εκατομμύρια.
Αυτοί που έκαναν διαδηλώσεις για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο; Οι πασιφιστές αριστεροί που δάκρυζαν για την αδικία στον πλανήτη, για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων, να συναινούν στην εξόντωση παιδιών στην Υεμένη;
Να έχει δίκιο ο Φίλης να τους ξεφτιλίζει δημόσια λες και περιμένανε από αυτόν να κρατήσει λίγο από το φιλότιμο των αγωνιστών της αριστεράς; Ντροπή τους, να κάνουν ολόκληρη συζήτηση για το αν τα έγγραφα είναι απόρρητα αλλά μπορεί να τα διαβάζει δημόσια ο Τσίπρας ή αν ο Παπαδόπουλος είναι μεσάζων και παίρνει μίζα ή νόμιμος εκπρόσωπος. Σκεφτείτε να πουλούσε όπλα μια… δεξιά κυβέρνηση σε κάποια χώρα που σκότωνε άμαχους, τι είχε να γίνει από διαδηλώσεις. Θα είχε κάψει την Αθήνα ο Τσίπρας και η παρέα του.
Τους φτύνουμε στα μούτρα. Δεν τους αξίζει να κουβαλάνε την ιστορία της προοδευτικής αριστεράς, των ανθρώπων που σκοτώθηκαν για τα ιδανικά τους, έστω κι αν έκαναν λάθη. Είναι πολύ βρόμικοι αυτοί που μας κυβερνάνε για να τους βάζουμε στο ίδιο ράφι με ιστορικά πρόσωπα που αγωνίστηκαν για την ειρήνη, για να αλλάξει ο κόσμος.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά