Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Λάσπη αντί απαντήσεων

Μπορεί να έμειναν αναπάντητα τα περισσότερα ερωτήματα για την, τουλάχιστον, σκοτεινή ιστορία της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τον εξίσου σκοτεινό ρόλο του μεσάζοντα, αλλά αντιληφθήκαμε πλήρως ότι η σχέση πάθους Τσίπρα - Καμμένου θα παραμείνει αδιατάρακτη μέχρι τέλους. Χαρτιά πήγαιναν κι έρχονταν αλλά απάντηση στο βασικό ερώτημα πώς και γιατί βρέθηκε μεσάζοντας σε μια διακρατική συμφωνία, παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου δεν δόθηκε.
Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη συζήτηση το μόνιμο μοτίβο των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου: για όλα φταίνε τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, οι συμμορίες και οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν τα αφεντικά τους αντί για την αλήθεια, που φυσικά είναι μία και μοναδική και εκπέμπεται από τα υπόγεια του Μαξίμου. Για τους Συριζα - ΑΝΕΛ ο ρόλος του Τύπου είναι να αποδέχεται ασμένως  ότι σερβίρει η κυβερνητική προπαγάνδα, ότι επιτάσσει το συμφέρον τους. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, όποιος δεν εξυμνεί τα έργα τους, όσο σκοτεινά κι αν είναι, στοχοποιείται και καθίσταται εχθρός των εθνικών συμφερόντων.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Άμυνας κατέφυγαν στη γνωστή και πολυφορεμένη συνταγή της λάσπης, αντί να απαντήσουν στα πολλά ερωτήματα για τον περίεργο ρόλο του μεσάζοντα πολλών αφεντάδων που έχουν τεθεί με σωρεία αποκαλύψεων από τον τύπο. Αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις ακούσαμε πάλι για πολλοστή φορά για τη Siemens, τις μίζες με τα εξοπλιστικά, τη φοροδιαφυγή, τα paradise papers και πάει λέγοντας. Δεν μάθαμε καν αν υπάρχει ακόμα στο τραπέζι η συμφωνία, πόσες βόμβες και βλήματα αφορά, γιατί ξαπόστειλαν κακήν κακώς τους σαουδάραβες.

Μάθαμε βέβαια ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να επικαλείται απόρρητα έγγραφα, αλλά οι βουλευτές είναι προφανώς μειωμένης εθνικής συνείδησης και δεν δικαιούνται ούτε καν να τα δουν, αφού θα κινδυνεύσουν εθνικά μυστικά... Ο εκλεκτός μεσάζοντας φυσικά μπορεί να έχει πρόσβαση στα στρατόπεδα, να επιθεωρεί στρατιωτικό υλικό και να δίνει εντολές για την παραγωγή βομβών, αλλά η Βουλή δεν μπορεί ούτε καν να παραλάβει και να αρχειοθετήσει  ένα απόρρητο έγγραφο...

Είναι προφανές ότι παρά την προσπάθεια των κ.κ.Τσίπρα και Καμμένου η ιστορία δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ. Ότι κι αν κάνουν, όσους αντιπερισπασμούς κι αν προσπαθήσουν, η ιστορία αυτή θα τους κυνηγά. Και βέβαια όσο και να κατηγορούν τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα κάνουν τη δουλειά τους, φέρνοντας στο φώς αυτά που η εξουσία προσπαθεί να κρύψει. Αυτός είναι και ήταν πάντα ο ρόλος του Τύπου όσο και να μην τους αρέσει, όσο και να μην τους βολεύει...



ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά