Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αποκάλυψη-σοκ: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε ο Αλβανός που εκτέλεσε τον Ζαφειρόπουλο

Με τον νόμο Παρασκευόπουλου και με ευνοική απόφαση του συμβουλίου των φυλακών είχε αποκτήσει ελευθερία κινήσεων ο 32χρονος δολοφόνος του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην εγκληματική ενέργεια που εξιχνίασε προσφάτως η Ασφάλεια Αττικής.
Ο Αλβανός δολοφόνος του άτυχου δικηγόρου παρ ότι είχε καταδικασθεί κατά συγχώνευση, σε 25 χρόνια κάθειρξη (για βιασμούς και ληστείες) είχε αποφυλακισθεί το 2015, με βάση το νόμο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης επειδή είχε εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του.
Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», επιπλέον του δόθηκε νέα μοιραία άδεια από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.
Και αυτό χωρίς να προσμετρηθεί ότι προχώρησε σε νέα αδικήματα, είχε επιστρέψει παράνομα στην χώρα, δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία της διεύθυνσής του και υπήρχε σημαντικός κίνδυνος να παραβιάσει την άδειά του.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι
ο συγκεκριμένος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όχι μόνο ήταν συγκρατούμενος στην Ε Πτέρυγα με τους Αλβανούς ηθικούς αυτουργούς του φόνου του 52χρονου ποινικολόγου αλλά και συμμετείχε μαζί τους στην εγκληματική επίθεση στις 4 Ιανουαρίου 2017 με μαχαίρι εναντίον έλληνα ποινικού στη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για αυτή την επίθεση. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις φυλακές Κασσάνδρας για να απομακρυνθεί από τους αλβανούς συνεργούς του. Όμως λίγο καιρό αργότερα απέδρασε για να προχωρήσει στην αιματηρή επίθεση εναντίον του δικηγόρου, ύστερα από εντολές των ίδιων ανθρώπων.
Ο 32χρονος είχε συλληφθεί προ δεκαετίας για δύο ληστείες και βιασμούς νεαρών κοριτσιών που είχε διαπράξει (μαζί με δύο συνεργούς του) στις 29 Νοεμβρίου 2006 στο άλσος Βεΐκου και στις 6 Ιανουαρίου 2007 στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας.
Τα θύματα βρίσκονταν μαζί με τους συνοδούς τους σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι κακοποιοί απομάκρυναν και κτυπούσαν τους φίλους των άτυχων νεαρών γυναικών και στην συνέχεια τις κακοποιούσαν σεξουαλικά με την απειλή μαχαιριού. Ο 32χρονος λήστευε στην συνέχεια τα θύματά του.
Ο δολοφόνος του 52χρονου δικηγόρου για αυτές τις εγκληματικές ενέργειες καταδικάσθηκε σε ποινές φυλάκισης άνω των 50 ετών που συγχωνεύθηκαν σε 25 έτη. Προ δύο ετών είχε αποφυλακισθεί υπό όρους και φέρεται να είχε απελαθεί.
Ωστόσο λίγο αργότερα η Ασφάλεια της Ν. Ιωνίας συνέταξε νέα δικογραφία σε βάρος του -που είχε επιστρέψει παρανόμως στην χώρα- για 12 κλοπές και διαρρήξεις στην συγκεκριμένη περιοχή. Στην δίκη που ακολούθησε ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση.
Οπως αναφέρει ο τότε νομικός εκπρόσωπος του (ΣΣ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί πλέον την υπεράσπιση του) δικηγόρος Πειραιά κ Ιωάννης Γλύκας «τα αδικήματα που είχε διαπράξει ο αλλοδαπός ποινικός ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά κι ο χειρισμός τους ιδιαίτερα σύνθετος».
Ομως του δόθηκε με χαρακτηριστική άνεση νέα άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας με το σκεπτικό ότι συμπλήρωσε την απαραίτητη χρονική περίοδο κράτησης από τα έξι χρόνια φυλάκισης της νέας καταδίκης αλλά και ότι η νέα του ποινή για τις κλοπές και τις διαρρήξεις δεν είχε τελεσιδικήσει (ΣΣ για να υπάρξει άθροιση των προηγούμενων πολυετών καθείρξεων με τους βιασμούς των δύο νεαρών γυναικών).
Όπως αναφέρουν νομικοί με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» «οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έπρεπε να προσμετρήσουν το βαρύ ποινικά παρελθόν του, το αιματηρό περιστατικό στον Κορυδαλλό τον Ιανουάριο του 2017 που ήταν η αιτία που μεταφέρθηκε στην Κασσάνδρα, την σχέση του με τους Αλβανούς ποινικούς, το γεγονός ότι επέστρεψε στην χώρα-μετά το 2015- για να αρχίσει νέα εγκληματική δράση και ότι τα στοιχεία της διαμονής του (ΣΣ μιας συγγενούς του στην Πιερία) ήταν ασαφή. Και αυτή η παραχώρηση στον αλβανό ποινικό ήταν μοιραία».
 www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά