Εγγραφο-«φωτιά», που φέρνει στο φως τον σκοτεινό ρόλο του «μεσάζοντος» Βασίλη Παπαδόπουλου στη διαδικασία πώλησης των 300.000 βλημάτων που διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει σήμερα η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου». Το έγγραφο βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό εν όψει της συζήτησης την Πέμπτη στη Βουλή όπου ο υπουργός Αμυνας καλείται να απολογηθεί για μια ακόμα φορά, ενώ το Μαξίμου συνεχίζει να σιωπά. Με βάση την ημερομηνία που αναγράφεται στην επιστολή, δύο μήνες προτού ξεκινήσει η αμαρτωλή ιστορία με τη Σ. Αραβία, ο περιβόητος Β. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να
διαπραγματεύεται με την Ιορδανία! Οπως προκύπτει από το έγγραφο, «επείγουσα επιστολή» της εταιρείας του κ. Παπαδόπουλου Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ προς το γραφείο του κ. Καμμένου, η οποία κοινοποιείται και στο προσωπικό e-mail του διευθυντή του υπουργού (που… δεν γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο) Θεολόγου Συμεωνίδη, αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος ενεργεί περισσότερο ως… συνεργάτης του υπουργού Αμυνας παρά ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας.
Στην επιστολή με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2016, που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρεται ξεκάθαρα το βασίλειο της Ιορδανίας ως «πελάτης μας», επομένως δεν είναι εκπρόσωπος του κράτους. Ωστόσο επιχειρεί να κλείσει συμφωνία μεταξύ της Ιορδανίας και του ΥΠΕΘΑ. Αλλωστε για να είναι εκπρόσωπος του βασιλείου της Ιορδανίας έπρεπε να έχει καταγραφεί σε ρηματική διακοίνωση, όπως προβλέπει η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Στην επιστολή, αφού αρχικά αναφέρεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ για την αγορά αποθεμάτων των ΕΔ «και συγκεκριμένως πυρομαχικών των 105 mm HE High Explosive, τμχ. 300.000 διά τον πελάτην μας, Βασίλειον της Ιορδανίας» γίνεται γνωστό στο γραφείο και στον διευθυντή του κ. Καμμένου ότι «ο πελάτης μας ενδιαφέρεται διά την αγορά τού εν λόγω αποθέματος και θα εκδώσει σχετικώς Πιστοποιητικόν Τελικού Χρήστου (End User Certificate)».
Σημειωτέον ότι, μόλις πριν από λίγες ημέρες (στις 6 Νοεμβρίου), ο Πάνος Καμμένος δήλωνε σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας (όπως ήταν γνωστή τότε) ότι «μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν», παραθέτοντας «επίσημο έγγραφο». Από το έγγραφο αυτό, έλεγε, προκύπτει ότι εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος της αραβικής χώρας. Επρόκειτο όμως για απαντητική επιστολή του υπουργείου Αμύνης στις 11 Ιουλίου 2017, όπου ο κ. Παπαδόπουλος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί μέσω της εταιρείας του Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ και το βασίλειο της Ιορδανίας.
Στη νέα επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα, και έχει τίτλο «Εκδήλωσις ενδιαφέροντος αγοράς αποθεμάτων ΕΔ Πυρομαχικά 105 χιλ. ΗΕ - ΤΧ Βασίλειον της Ιορδανίας», αναφέρεται επίσης ότι «ο πελάτης μας εζήτησε την έκδοση από το Υπουργείο σας σχετικής βεβαιώσεως προς την εταιρεία μας, ότι η εν λόγω ποσότης πυρομαχικών είναι όντως διαθέσιμος προς πώληση», όπως και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.
Στην επιστολή που πήρε από το υπουργείο Αμυνας αριθμό Πρωτοκόλλου «1801/26.6.2016» υπάρχει χειρόγραφη σημείωση από τις υπηρεσίες του υπουργείου, με την ένδειξη «ΓΕΣ/ΕΓΑ», «Να απαντήσουμε άμα ότι υπάρχει η δυνατότητα πώλησης / είναι διαθέσιμη προς πώληση».
Γ. Ευθυμίου- http://etypou.gr/