Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Προβάδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

 Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18% - Τρίτο κόμμα, με ποσοστό 9,5%, το νεοπαγές Κίνημα Αλλαγής - Τι λένε οι πολίτες για τους πλειστηριασμούς, την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και την επίσκεψη Ερντογάν.

Προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18%. Ακολουθούν, με ποσοστό 9,5%, το νεοπαγές Κίνημα Αλλαγής, με 7,5% η Χρυσή Αυγή, με

6,5% το ΚΚΕ, με 2,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με 2% η Ένωση Κεντρώων και με 1,5% η Λαϊκή Ενότητα, ενώ στο 1% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας.

Σαφώς μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους 100 πολίτες προβλέπουν νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόλις το 6% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 55% δηλώνει ανικανοποίητο και εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στα όσα διατείνεται η κυβέρνηση για τρία σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας: τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου.

Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη Θράκη -κατά την οποία αποτυπώθηκαν διαφωνίες των δύο χωρών για τη Συνθήκη της Λωζάνης- σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύουν ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.

Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

 Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ
    ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
    ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΙΑΓΑΡΑΣ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος βλέπει ότι πρόκειται για διαλυμμένο συγκρότημα, το πρωι ο Τσίπρας λέει στους τραπεζίτες ότι αυτά που γράφουν και λένε τα ΜΜΕ για τους πλειστηριασμούς είναι ψέμματα
    και το απόγευμα ο Φίλης στη Βουλή λέει ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν τον φτωχό κόσμο.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσίπρας έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά : πολιτική σπέκουλα και διχαστική ρητορική ! Άλλα λέει στα γιδοπρόβατα του , άλλα λέει στις Βρυξέλλες , κλείνοντας πονηρά το μάτι ! Είναι ικανός να πουλήσει και τα σώβρακα μας , προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ! Έβαλε και υπουργό οικονομικών έναν άσχετο που με δυσκολία μιλάει τα Ελληνικά τον βάζει τάχα να κάνει εσωτερική αντιπολίτευση για να κοιμίζει τα γίδια.Άφιλος χωρίς αρχές δεν δίνει πουθενά λόγο .Τώρα ομως ήλθε ο λογαριασμός και ο πέλεκυς θα είναι βαρύς. Να τον χαίρονται όλα τα βλήματα που τον ψήφισαν δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα της παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά