Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τόσο φτηνά θα εξαγοράσετε ψήφους, κυρία Αχτσιόγλου;


Η χορήγηση του επιδόματος στους ανέργους 18-24 ετών είναι ακόμη μία απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης: «μοιράζω επιδόματα και ραντεβού στην κάλπη»

Αφότου ανακάλυψαν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παίζουν.
Και να τις χρησιμοποιούν για ο,τιδήποτε. Ακόμη και για την ξεδιάντροπη εξαγορά ψήφων.
Εν όψει Χριστουγέννων, λοιπόν, η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε στην ΕΡΤ – πού αλλού;- για ανακοινώσει το φετινό δώρο της κυβέρνησης: εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» 400 ευρώ σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών.
Δικαιούχοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τον Οκτώβριο που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.
Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τη
σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.
Κατά την υπουργό, η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν διεθέτουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.
Όσο κι αν δεν έχουν την εργασιακή εμπειρία όμως, είναι και αυτοί ψηφοφόροι. Οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές μαζικά ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα έκανε όλα αυτά τα μαγικά και θα άλλαζε την χώρα.
Είναι άλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης. Επιδοματική πολιτική, χωρίς καμία διαρθρωτική αλλαγή και εν τέλει μία ξεδιάντροπη απόπειρα εξαγοράς ψήφων.
Ενα ενδιαφέρον έχει και η σκηνοθεσία. Λίγα λεπτά αφότου η κυρία Αχτισόγλου ανακοίνωσε τον μποναμά, ο Πρωθυπουργός έσπευσε να γράψει στο twitter, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία της υπουργού, ότι πρόκειται για «επένδυση στην ελπίδα για το μέλλον».
«Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές», έγραψε ο Πρωθυπουργός.
Πράγματι, είναι μία επένδυση στην ελπίδα… Της μεν κυβέρνησης να εξαγοράσει καμιά ψήφο, των δε νέων να εισπράξουν κανένα επίδομα, αφού δουλειές δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να τις κάνουν…
Αγγ. Κωβαίος-protagon.gr

6 σχόλια:

  1. το επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης», τα 400 ευρώ δηλ.σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών είναι ο,τι το πιο σπουδαιο , σημαντικο, μεγαλειώδης και βαρυσήμαντο
    που μπορουσε να κανει η κυβερνηση μας. Μπραβο της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ! ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΤΏΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ,ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΜΕ ΣΚΥΜΜΈΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΣΟΒΙΕΤΙΑ. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 1 ΦΡΑΤΖΌΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 - 3:25:00 μ.μ. EET
    Αμ κουταβι μου τοσα χρονια ηταν η ΝΔουλα στην εξουσια και που είναι οι εταιρειες κι οι δουλειες που δημιουργησε ωστε να απορροφουν με συνεχεια το εργατικο δυναμικο της πατριδας σου !! Αντ~αυτου τα νειατα της Ελλαδος ξενητευτηκαν και με τον ιδρωτα τους στα ανθακωρυχεια της και τα συνεχη τους ακκορδ στα μαζικης παραγωγης εργοστσια μεγαλωσαν της Γερμανιας η του Βελγιου τον πλουτο!!
    Σπουδασε, σε συμβουλευω, την προσφατη ιστορια του τοπου σου για να μπορεις να εκφαζεις γνωμη και να μην βρυζεις ετσι, στο βροντο!!?
    Θεωρεις, ότι θα ηταν καλιτερα να αφισει η κυβερνηση τα νειατα της αστηρικτα σε τουτη τη κριση και δεν βρίσκεις λογια να επαινεσεις ακριβως αυτη τη συμπαρασταση της στα νεα παιδια μας , πολλα από αυτά που δεν ξερουν τι τους διαφυλαγει το μελλον?? Από που φθασαμε ως εδώ, να ξερουν τα νειατα στη γερμανια η γαλλια τι θα σπουδασουν και τι δουλεια θα κανουν αυριο και τα δικα μας να τραβαν μεσα στην ομιχλη χωρις να ξερουν για που; Τι σε κανει νασαι περήφανος για τον τοπο σου σημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:30
    «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα»
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 400 ευρώ εφάπαξ βοήθημα. Δηλαδή 400/365=1,09 ευρώ την ημέρα! Απόλυτος ευτελισμός τις ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το μέλλον της Ελλάδας με σπουδές, ικανότητες, τεχνογνωσία θα σταθεί στις ηλεκτρονικές γραμμές να εισπράξει 1,09 ευρώ την ημέρα αντί να εργάζεται αξιοπρεπώς και να αμείβεται σύμφωνα με την ικανότητά τους και συνεισφοράς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελευταια εχουν πυκνωσει τα σχολια υπερ του τσιρκου που ταχαμου κυβερναει σε αυτη την σελιδα,εχουν αποθρασυνθει τελειως οι ξεφτιλισμενοι σανοφαγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά