Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Φλερτάρει» με αυτοδυναμία η ΝΔ στις τάσεις της MRB- «Μπαίνει σφήνα» το Κίνημα Αλλαγής

Προβάδισμα της τάξεως των 9,4 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, που μετατρέπεται σε 10,8 στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφουν οι Τάσεις Δεκεμβρίου της MRB.
Η μέτρηση έγινε με πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας. Πραγματοποιήθηκε από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2017.
Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου:

 

  • ΝΔ: 30,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 21,3%
  • Κίνημα Αλλαγής: 10,1%
  • Χρυσή Αυγή: 6,8%
  • ΚΚΕ: 6,5%
  • Ένωση Κεντρώων: 2,8%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,2%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%
  • Λαϊκή Ενότητα: 1%.
  • «Άλλο Κόμμα»: 2,2%
  • «Αδιευκρίνιστη Ψήφος»: 12,8% (Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 3,3% Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ και 9,5% Λευκό-Άκυρο-Αποχή).
Δείτε την κάρτα με τα διαχρονικά στοιχεία της πρόθεσης ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Δεκεμβρίου 2016 και του Ιουνίου 2017.

Τι δείχνει η εκτίμηση ψήφου
-ΝΔ: 35,2%
-ΣΥΡΙΖΑ 24,4%
- Κίνημα Αλλαγής 11,6%
-Χρυσή Αυγή 7,8%
-ΚΚΕ 7,5%
-Ένωση Κεντρώων 3,2%
ΑΝΕΛ 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,4%, Πλεύση Ελευθερίας 1,7% και ΛΑΕ 1,1%

Δείτε την εκτίμηση ψήφου με εύρος τιμών/αναγωγή στο σύνολο όσων εκδήλωσαν κομματική προτίμηση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, υπό προϋποθέσεις η ΝΔ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ακόμη και αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 55,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17,4%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 18,6%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με 6,4% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,2%.

Πότε να γίνουν εκλογές
Στο ερώτημα «Πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές;» το 28,7% απαντά να προκηρυχθούν άμεσα, πρόωρα το 17,7% και το 41,3% στο τέλος της τετραετίας, ενώ στο ερώτημα «Πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές;» το 15% απαντά άμεσα, το 27,5% πρόωρα και το 43,7% στο τέλος της τετραετίας.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός 
Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 22,1% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το 31,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

thecaller.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών


5 σχόλια:

  1. Σοκ και δέος για τον συρφετο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .Δεν θα τους ψηφίσει ούτε ένας (1) αγρότης, στρατιωτικός-αστυνομικός, συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας, υπάλληλος (παλιός ή νέος από αυτούς των ...300 ευρώ). Τους μένει ένα 20% των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στα hot spot.
    Η Νέμεσις πλησιάζει και θα είναι αμείλικτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 1:18:00 μ.μ. EET
    ... Κι αμα αφαιρέσεις τα επιπλέον ποσοστα που βαζουν εδω καπελλο της ΝΔουλας οι αναλυτες κι αλχημηστες, γιατι αυτοι κατ~ εντολη του Κουλη τις στενουν και τις δημοσιευουν, προσθεσεις δε και τις αναποδες στροφες που θα φερουν πολλοι συνετοι πολιτες μας, βλέποντας τα θετικα και καταφανη αποτελέσματα της πολιτικης του κ. Τσιπρα σαν συνεπεια της φιλοσοφημένης πολιτικης του, τοτε φιλαρακι μαζεψετα κι αιντε για το Τσαταλι για να βαλλς καλαμποκι να το σκαβς και να χτας από μακρια το Πελασγικο καστρο με λιγωμενη τη γλωσσα σου για ένα τσιπρακι στον εξωστη με το χαμηλο στηθαιο και τις αραλικηδες καρεκλες στη Παραλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3:20
    ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ
    ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ;
    ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου είναι αδιανόητο ο συριζα να είναι οχι στο 20, αλλά πάνω από 10%. Σημαίνει ότι έχουν υποσχεθεί στους ρουφιάνους και ραγιάδες τους θέσεις, βόλεμα. Έχουν υποσχεθεί στο δημόσιο πως δεν θα γίνει αξιολόγηση. Έχουν βοηθήσει όλες τις Μ.Κ.Ο. που προσλαμβάνουν κόσμο για να γεμίσουμε λαθρό. Σπίτια θα χάνονται για 500 ευρώ! Δεν έχει γίνει πουθενά αυτό! Μόνο με τους αναρχο-κομμουνιστές αυτούς! Μπράβο Έλληνες! Το συριζα φυσικά θα εξαπατήσει και τους υπόλοιπους, που απλά τους τάζει διάφορες μπαρούφες και ψέματα για να διατηρηθεί στην εξουσία. Σε όλους έχει πει ψέματα, τώρα θα κολλήσει; Αυτοκτονήστε ομαδικά Έλληνες. Σας αξίζουν οι Καρανίκες και οι Πολάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σουναι αδιανόητο που ο συριζα είναι οχι στο 20, αλλά πάνω από 10%??
    Τοσο σ~ κοβει βρε φιλε, γιατι παραξενευσαι με τον εαυτουλη σου ταχαμ,μα τωρα
    τον καταλαβες? Που ζουσες??
    Πριν τον Αλεξη ειχε παρει τα μυαλοδακι σου παρεξενεμενε μου αερα!! Επαιρνες επιδοτησεις και να με τονα, να και τάλλο κι όλα αυτά από δανεικα της πατριδας σου
    ζουσες σε ένα κοσμο αγαλιασμενο και παρθενικα φτιαγμενο. Αμ δεν γινεται τεμπελχαναμ μονο με δανεικα ,πρεπει να δουλεψεις οπως δουλευει κι ολος ο εξω κοσμος που ολο το καιρο ματσαλουσες τα λεπτα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά