Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» η αυτοδυναμία για τη ΝΔ – Προβάδισμα 10,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» – και – όπως δείχνουν τα στοιχεία – φλερτάρει με την αυτοδυναμία.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%.
Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το κίνημα Αλλαγής με 9,8%.
Ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).
Το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των
κυβερνητικών συνεργασιών, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.
Επίσης το 61% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 34% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.
Το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες τα πράγματα στην οικονομία θα χειροτερέψουν και μόλις το 13% ότι θα βελτιωθούν.
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, για το 25% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το 19% ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, κανέναν επιλέγει το 36%.
lykavitos.gr

2 σχόλια:

  1. Μετά από τρία χρόνια και μετά απ'όλα αυτά με τα μνημονια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 25 μονάδες αλλά κατά τα άλλα θριαμβολογει Η ΝΔ !!!! Ενώ έπρεπε να είχε 45 μονάδες, οι άχρηστοι και ευτηχως γιατί αν από τον Σαμαρά ΠΑΜΕ πάλι στην Κυριάκο ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ έτσι και βλέπουμε μήπως και οι άλλοι φωστήρες του Πασοκ βάλουν μυαλό και διορθώσουν τα λάθη που έκαναν και ζητήσουν συγνωμη για τον κανιβαλισμό του Παπανδρεου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παιγνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη γιατί, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις , παραμένει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που πλειοψηφικά είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.
    Ένας άλλος παράγοντας που δεν λαμβάνεται υπόψη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται σαν αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα.Δεν υπάρχουν τέτοια κόμματα στην Ευρώπη και μάλιστα στην εξουσία. Σήμερα η Δύση, δηλαδή Ευρώπη-Αμερική και οι χώρες τις άπω Ανατολής, Ιαπωνία-Κορέα-Αυστραλία κλπ, έχουν δημιουργήσει μια δεδομένη γεωπολιτική οικονομική πολιτική έναντι της Ρωσίας και Κίνας που όποιος ανήκει σε αυτόν τον συνασπισμό είναι υποχρεωμένος να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες (play by the rules).Πιστεύει κανείς ότι η Β. Κορέα έχει αναπτύξει μόνη της υψηλή τεχνολογία για να κατασκευάζει διηπειρωτικούς πυραύλους? Όχι βεβαία, η Ρωσία και η Κίνα κρύβεται πίσω από
    αυτά για να πιέζουν την Αμερική και κατά επέκταση την Ευρώπη.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εναλλακτική μορφή εξουσίας που συμμορφώνεται με τους κανόνες τις συμμαχίας και κατά τη γνώμη μου καλά κάνει γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα είχε τρομερά προβλήματα και ο νοών νοήτω. Σήμερα δεν υπάρχουν αριστερά η δεξιά κόμματα, αλλά γεωπολιτικά προσαρμοσμένα κόμματα τα οποία προσπαθούν στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους να επωφελούνται και εθνικά. Λαμπρό παράδειγμα η Γερμανία. Για δεύτερη φορά ΄΄ Δεξιοί΄΄ και ΄΄Σοσιαλιστές'' μαζί! Ας ξυπνήσουμε κάποτε στην Ελλάδα και να στααματήσουμε την ανώφελη πόλωση γιατί οι κυβερνώντες γελάνε μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά