Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο πρόεδρος Πάνος ξαναχτυπά!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ο Πάνος ο Καμμένος είναι πολλά πράγματα: Πατριώτης, χριστιανός, πολιτικός ακραίων δεξιών πεποιθήσεων, καλός φίλος για τους φίλους του. Οι εχθροί του λένε ότι έχει πολλές φορές υποχωρήσει από τις αρχικές του τοποθετήσεις, ότι ανακάλυψε την κωλοτούμπα πολύ πριν τον Αλέξη Τσίπρα ή ότι αυτός την δίδαξε στον Αλέξη. Ο Πάνος ο Καμμένος, λοιπόν, τάραξε πάλι τα νερά, ζητώντας, με άρθρο του στην εφημερίδα "Δημοκρατία", δημοψήφισμα για τα Σκόπια.
Ο γεννημένος για υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος το έκανε την στιγμή που ο γεννημένος για υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύεται με τους αξιωματούχους της FYROM. Αυτό είναι τρικλοποδιά! Αν ο Πάνος Καμμένος δεν πάρει πίσω τα γραπτά του, λέγοντας κάτι σαν «το έγραψε το παιδί μου» ή «δεν κατάλαβαν τι ακριβώς ήθελα να πω», τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.
Πρώτον, το δημοψήφισμα θα δείξει «όχι» σε
οποιαδήποτε συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις. Οι διαφορές είναι συντριπτικές. Όταν λοιπόν κάποιος ζητάει δημοψήφισμα, είναι σαν να λέει «ρίξτε στην πυρά οποιαδήποτε συμφωνία».  Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, γνωρίζει καλά ότι όταν προτείνει δημοψήφισμα βάζει βόμβα στα θεμέλια οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης διεξάγει αυτή την στιγμή ο κ. Κοτζιάς.
Να είναι συμφωνημένο μεταξύ τους; Είναι πολύ δύσκολο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων διατηρηθούν σε καλό επίπεδο για κάποιον λόγο, μπορούν να ισχυριστούν ότι έγινε επίτηδες και με στόχο να πιεστεί η άλλη πλευρά. Αλλά αυτό δεν στέκει. Τα Σκόπια μπορούν κάλλιστα αυτή την στιγμή να πουν το εξής: «Τι να συζητάμε για λύση, όταν εσείς δεν έχετε ξεκαθαρίσει ούτε στο εσωτερικό της κυβέρνησής σας τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Πηγαίνετε λοιπόν σε δημοψήφισμα και επιστρέψτε μετά».
Ότι οι ΑΝΕΛ θα αναζητούσαν διέξοδο στο Μακεδονικό για την εξαφάνισή τους από τις δημοσκοπήσεις, ήταν σαφές. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο. Με μία κατάσταση που οδηγεί σε εκλογές. Είναι έτσι; Έχει αυτονομηθεί ο Πάνος Καμμένος ή όλο αυτό που βλέπουμε είναι μέρος ενός σεναρίου που ακόμη δεν κατανοούμε; Αρκεί φυσικά ο κ. Καμμένος να επιμείνει σε αυτά που λέει μέχρι τέλους. Διότι η μέχρι σήμερα πολιτική του συμπεριφορά δεν μας έχει πείσει γι αυτό.
Υπάρχει και μία ακόμη πιθανότητα. Η πίεση του κ. Καμμένου να αφορά τα εσωτερικά της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως. Είναι γνωστό ότι ο κ. Καμμένος είναι καλός φίλος με τον κ. Σαββίδη. Κι ότι ο κ. Σαββίδης είναι σαφώς ενοχλημένος από τα twit του Αμερικανού πρέσβη. Είναι μία πιθανότητα, να πιέζεται ο κ. Τσίπρας να περιφρουρήσει αυτή την σχέση. Ανεξάρτητα, πάντως, αν είναι αυτό ή κάτι άλλο, η ζημιά στις διαπραγματεύσεις έχει γίνει. Και την ζημιά την προκάλεσαν για άλλη μία φορά οι ίδιοι οι κυβερνητικοί. Όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλα σημαντικά θέματα που «διαπραγματεύτηκαν»…
Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τα εθνικά συμφέροντα. Τα στελέχη της κινούνται με αποκλειστικό κίνητρο το πως θα επιβιώσουν κομματικά και αυτή είναι μία πραγματική τραγωδία για τη χώρα.
Θ. Μαυρίδης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Εχουν περασει σε νεα επίπεδα ΑΛΗΤΕΙΑΣ οι προδότες κυβερνώντες!! Για τα ματια του κοσμου να ζητάει ο χοντροσυγΚαμμενος δημοψηφισμα (κ καλα..) εκ του ασφαλους αφου γνωρίζει πολυ καλα οτι αυτο απαγορεύεται,, κ το ιδιο του το ΚΟΜΜΑ να τον ακυρώνει την ιδια ωρα διαρρέοντας οτι εχουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις του αλλου χοντροφασιστερού του ΥΠΕΞ! Ολα αυτα με τις ευλογίες του μικρού κ ανοητου Αλεκση (που παιζει με τα τρενάκια, θυμίζω...). Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ αυτοι οι τύποι!!!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο γελοιος πεθαινεις ελατε ρε ελληναραδες παμε σαν αλλοτε, δημοψηφισμα! και οπως καλα γνωριζετε o κατακαμμενος και ο αλεξης τις αποφασεις του λαου τις σεβονται κατα γραμμα!!!!!
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΣΙΡΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά