Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Εκτός Βουλής φέρνουν τον Π. Καμμένο οι δημοσκοπήσεις - Διέξοδος για τους ΑΝΕΛ το Σκοπιανό

Σχεδόν πανομοιότυπα είναι τα ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και αφορούν στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος ακόμα και μετά την λεγόμενη αναγωγή δε δείχνει να πιάνει το πολυπόθητο 3%, το οποίο αποτελεί το όριο για την είσοδο στο κοινοβούλιο.
Στην έρευνα της Αlco για το news247 στην πρόθεση ψήφου το κόμμα του Πάνου Καμμένου λαμβάνει 2% και με την αναγωγή φτάνει στο 2,4%.
Μία μερά μετά, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν δημοσκόπηση της Μetron analysis όπου οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2% και στην τελική εκτίμηση αγγίζουν το 2,7%. Οι δύο αυτές έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ της 15-18 Ιανουαρίου, σε μία περίοδο όπου οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για την ΠΓΔΜ είχαν αρχίσει να κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα.
Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Αμυνας είναι ένας πολιτικός με
μεγάλο αισθητήριο, στοιχείο που τον χαρακτηρίζει από τα πρώτα του βήματα. Ο κ.Καμμένος γνωρίζει καλά να ελίσσεται και να αναζητά το καλύτερο δυνατόν για το πολιτικό του μέλλον, όπως εκείνος πάντοτε το θεωρεί. Ο υπουργός Αμυνας αναμφίβολα είναι γνώστης ολων των ερευνών κοινής γνώμης που διενεργούνται.
Είναι γνωστό ότι οι ΑΝΕΛ έχουν συνδέσει την πορεία τους με την πάγια θέση της μη χρησιμοποίησης του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ παράλληλα σε εκλογικό επίπεδο η Βόρεια Ελλάδα για τους ΑΝΕΛ αποτελεί προνομιακό πεδίο.
Το δίλημμα για τον Πάνο Καμμένο είναι ξεκάθαρο:
Από την μία η παραμονή στην κυβέρνηση, της οποίας ο βασικός εταίρος έχει τελείως διαφορετική θέση για ένα κομβικό ζήτημα όπως η ΠΓΔΜ και από την άλλη η διατήρηση ενός “αντάρτικου” μέσα στους κυβερνητικούς κόλπους, εμμένοντας σε μία σειρά απόψεων με άγνωστη όμως τελική κατάληξη.
Οσο οι μέρες περνούν και όσο οι δημοσκοπήσεις που θα “τρέχουν” θα δείχνουν εκτός Βουλής τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι περίπου βέβαιο ότι ο κ.Καμμένος θα επιλέγει το δεύτερο.
Θα ανεβάζει τους τόνους, καταγράφοντας τη ξεκάθαρη διαφωνία του με τον βασικό κυβερνητικό σχεδιασμό.
Ο στόχος είναι προφανής, μια και στους ΑΝΕΛ έχουν αντιληφθεί ότι σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα εάν η γράμμη τους αφομοιωθεί από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα δε θα έχουν μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόταση του Πανου Καμμένου περί δημοψηφίσματος παρά την δηλωμένη άρνηση της κυβέρνησης , η διαρροή φωτογραφιών του υπουργού Αμυνας από την επίσκεψη στο Αγιο Ορος αλλά και η δημόσια διατυπωμένη θέση των βουλευτών των ΑΝΕΛ περί παρουσίας τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Μία τέτοια επιλογή όμως εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, με πιο σοβαρό εκείνον της πρόκλησης μίας κυβερνητικής κρίσης, η οποία υπό προυποθέσεις και εφόσον κλιμακωθεί μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Η στρατηγική αυτή του Πάνου Καμμένου δεν έχει περάσει απαρατήρητη από κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό και οι “53” έστειλαν μήνυμα στους ΑΝΕΛ με κείμενο που κατέθεσαν στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ζητώντας να αξιολογηθεί η συνεργασία της κυβέρνησης με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση του κυβερνώντος κόμματος σημειώνει πως έχει δημιουργηθεί ένα παράδοξο και ξένο για την αριστερά πλαίσιο, κάνοντας λόγο για συμμαχίες “παρά φύσιν”.
Οσο και αν ο Πάνος Καμμένος έχει “χτίσει” μία δυνατή προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό που θα τελικώς θα μετρήσει για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ,εφόσον η κατάσταση φτάσει σε οριακό σημείο, θα είναι το πολιτικό μέλλον του κομματός του.
Μέχρι όμως τα πράγματα να “χτυπήσουν” κόκκινο ο υπουργός Αμυνας θα συνεχίσει τον “ανταρτοπόλεμο”, με το βλέμμα στραμμένο και στο πολυπόθητο “3%”.
Γ, Τρουπής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. AYTO ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ
    ΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά