Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Χιλιάδες λαού στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό

Ξεπερνάει και τις προσδοκίες των διοργανωτών το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Η συγκέντρωση είναι αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη και ο κόσμος έχει καταλάβει το χώρο που φτάνει από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής.
Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 400.000 ενώ αρκετά πούλμαν έχουν εγκλωβιστεί στα Μάλγαρα και δεν έχουν φτάσει στο λιμάνι. Ξεπερνάει και τις προσδοκίες των διοργανωτών το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.   
Χιλιάδες πολίτες έφτασαν στην Θεσσαλονίκη από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν  άλλοι έφτασαν στην πόλη με δικά τους οχήματα  και σχεδόν όλοι κρατούν σημαίες ενώ άλλοι φορούν στολές Μακεδονομάχων, κάποιοι καβάλα και σε άλογα.
Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι
στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα. 
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. 
Παρουσία βουλευτών
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.
Από το πλήθος ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Άνθιμος: «διαδηλώστε αδέλφια μου»
Στο συλλαλητήριο βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος στην πρωινή λειτουργία κάλεσε τον κόσμο να πάρει μέρος.   
Ο κ. Άνθιμος λέγοντας «διαδηλώστε αδέλφια μου»,  παρότρυνε τους πιστούς, που είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσευχηθούν εναντίον της παρουσίας του όρου «Μακεδονία» και να συμμετάσχουν στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο.
Επεισόδιο
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thefestival, νωρίς το μεσημέρι, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν και διαπληκτίστηκαν με πολίτες που επιχείρησαν να παρέμβουν.
Πάντως οι αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Παιδια και αγω είμαι Ελληνας όχι μονον εσεις Εγω που σκεπτομαι τα πραγματα επι του θεματος καπως ετσι και ξεκάθαρα.

    -Δεν συμφωνω με τα συλλαλητήρια και καβαλα στ'αλογα με στολες.
    -Δεν συμφωνω με αυτους που αποκαλουν προδοτες οι μεν τους δε
    -Συμφωνω να λυθει από την επισημη πολιτικη Ηγεσια της Πατριδας μου το ζητημα αλλα
    χωρις να ξεπουληθεί οτιδήποτε και θα καταστεί ολεθριο λαθος για την πατριδα μου
    μετα από μερικα χρονια.
    -Δεν δεχομαι την λεξη Μακεδονια σε καμια ονομασια χωρις να ερωτηθώ και οποιος το
    αποφασισει ερημην του Ελληνικου Λαου θα φερει και το βαρος της ευθυνης αυτης, χωρις να είμαι Μακεδονομάχος, Εθνικιστης, Χρυσαυγιτης ή οτιδήποτε άλλο κατηγορει ο ενας τον άλλο.
    Ας το λυσει λοιπον η επισημη πολιτικη Ηγεσια που μας εκπροσωπεί συμφωνα με τις επιταγες του Λαου. Τι επιτασσει ο Λαος?? Ας τν ρωτησουν λοιπον.Τοσο απλο.
    Φτανει να σκεφτει κανεις ότι αυτοι ακει πανω δεν είναι κανεις τους Μακεδονας αλλα αλλα ένα μιγμα από Όλα εχει ο μπαξες,"Τουτι Φρουτι" που θελουν να εκμεταλευθουν την ονομασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ξέρω όταν βσλαμε τους Τούρκους εγγυητρια δύναμη στη Κύπρο με τη συνθήκη της Ζυρίχης, τους δώσαμε το νόμιμα δικαίωμα να επέμβει στη Κύπρο, μετά το προδοτικο πραξικόπημα, και τώρσ άντε βγάλτους.Τώρα αν νομιμοποιήσουμε
    το Σλαβικό και Αλβανικό συνοθύλευμα των Σκοπίων και τους α ανακηρύξουμε Μακεδόνες, ετοιμαστήτε σε λίγα χρόνια για τη νομιμοποίηση της διεκδικησης και της υπόλοιπης Μσκεδονίας εκ μερος τους.Οταν αναγνωρίζεις μια εθνικότητα δεν είναι μόνο το όνομσ, αλλά και η γλώσσα, η Ιστορία και με οτι αυτό συνεπσγεται. Νομίζω θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μ.Αλεξάνδρου αν ορίσουμε τους Σλάβους απογόνους του!Αν η ΗΕλλάδα εψει υπομονή και επιμονή αυτο το ανύπαρκτο κράτος δεν θα υπάρχει γιατί θα απορροφηθεί είτε σπο την Αλβανία είτε από την Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ
    Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά