Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ένα «ρεκόρ» και τα μέζεα του Ζουράρι

Την ημέρα που σε όλα τα μέσα ενημέρωσης κυριαρχούσε η Ζουραριάδα, ανακοινώθηκαν ορισμένα στοιχεία για την αγορά εργασίας. Οπως ήταν φυσικό, τα έφαγε η μαρμάγκα. Πόσοι να ενδιαφερθούν για τέτοια θέματα, όταν κυριαρχούν τα… μέζεα ενός τύπου που ψοφάει για επίδειξη και προβολή και στο τέλος καταντάει επιδειξιομανής;
Τι λένε, λοιπόν, αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι επίσημα και, επομένως, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση; Λένε:
Πρώτον, ότι το 2017 είχαμε «ρεκόρ προσλήψεων», άρα τη σκίσαμε την ανεργία (την έσκισε, δηλαδή, η αριστερή μας κυβέρνηση). Αυτή είναι η προπαγανδιστική πλευρά του θέματος, όπως την μεταδίδουν τα κρατικά (κυβερνητικά) μέσα ενημέρωσης (εδώ).
Δεύτερον, ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι σκληρή. Την ζουν όσοι βλέπουν τι γίνεται στην πιάτσα και, πρωτίστως, όσοι έχουν παιδιά σε παραγωγική ηλικία, που αναζητούν εργασία. Περισσότερες από τις μισές αυτές
νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης ή για εκ περιτροπής εργασία (εδώ). Δηλαδή, οι νέοι-κατά τεκμήριο- προσλαμβανόμενοι(αν δεν είναι νέοι, δηλαδή αν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, τα πράγματα είναι χειρότερα) δουλεύουν είτε μερικές ώρες την ημέρα είτε μερικές ημέρες την εβδομάδα. Ετσι μειώνεται η ανεργία.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι ουσιαστικά δουλεύουν για ένα χαρτζιλίκι, με το οποίο δεν μπορούν να ζήσουν και δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα στη ζωή τους. Ιδού γιατί: ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 586 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και για τους άλλους 511 ευρώ. Οσοι δουλεύουν εκ περιτροπής ή με μερική απασχόληση, θα παίρνουν από 100 ευρώ (ναι ,υπάρχουν και τέτοιοι «μισθοί πλέον) μέχρι και (στην καλή περίπτωση) 400 ευρώ. Οι άνθρωποι αυτοί, δηλαδή, θα μπορούν να πληρώνουν τα εισιτήριά τους, το λογαριασμό του κινητού τους, άντε και μέρος του φαγητού τους. Ούτε κουβέντα για ενοίκιο κτλ.
Ομως, κατά τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές προέχει το «ρεκόρ προσλήψεων». Οι άνθρωποι που εξελέγησαν υποσχόμενοι να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, πανηγυρίζουν επειδή οι μισές και πλέον νέες θέσεις εργασίας «προσφέρουν» μισή δουλειά και μισό μισθό, αν και όταν καταβάλλεται κι αυτός.
Αυτές είναι «λεπτομέρειες» που χάνονται πότε κάτω από τους «ηρωϊσμούς» του νεομακεδονομάχου Καμμένου, πότε κάτω από τα φεϊσμπουκικά ανδραγαθήματα του Πολάκη και, τώρα, κάτω από στεατοπυγικό υποσύστημα του Ζουράρι.
Με τις υγείες μας…
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά