Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Τελειώνετε με το θέμα της «Μακεδονίας»

«Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του. Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας».Tο 2018 κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του "μακεδονικού" λαού και της "μακεδονικής" γλώσσας. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή (σ.σ. Μάθιου Νίμιτς) παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση».
Τάδε έφη Ναουμόφκσι, ο διαπραγματευτής των Σκοπίων μετά τη συνάντηση με τον Νίμιτς. Και ύστερα μιλάμε για… ευκαιρία να λυθεί το θέμα. Μιλάμε για τον Ζάεφ που είναι μετριοπαθής και θέλει να κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να κλείσει συμφωνία.
Μιλάμε για τους ξένους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, οι οποίοι θέλουν να βρεθεί λύση εδώ και τώρα ώστε τον Ιούνιο να
διευρυνθεί το ΝΑΤΟ και να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή.
Παιδιά στην Αθήνα; Στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου; Τελειώνετε με το θέμα της «Μακεδονίας». Τερματίστε το εδώ όλο αυτό το θέμα, σταματήστε τις κουβέντες και ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Πιάστε μια άλλη ασχολία για να καταστρέψετε, όπως συνήθως κάνετε.
Η υπόθεση των Σκοπίων, προτού καλά – καλά ξεκινήσει στράβωσε. Και όπως είχαμε γράψει, θα τελειώσει σύντομα, είτε το θέλουν είτε όχι. Και σίγουρα δεν θα τολμήσουν να φέρουν πρόταση η οποία θα εξευτελίζει την Ελλάδα. Διότι για εκεί το πάνε. Δεν βλέπουν τι προτείνει ο Νίμιτς; Αδιαπραγμάτευτο το «Μακεδονία»; Ας γελάσουμε. Η πρόταση περιλαμβάνει τον όρο θέλουμε δε θέλουμε.
Δε βλέπουν την αδιάλλακτη στάση των Σκοπιανών; Σώνει και καλά θέλουν να δημιουργήσουν και να παγιώσουν μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα; Ας τελειώνουμε λοιπόν, χωρίς κόλπα, χωρίς χρονοτριβές, χωρίς παιχνίδια πίσω από την πλάτη της Ελλάδας και των πατριωτών. Διότι για την αριστερά πατριώτης είναι ο… ακροδεξιός, ο εθνοκάπηλος, ο φωνακλάς που δεν ξέρει τι λέει.
Πατριώτης, όμως, και δεν θα τον παραχωρήσουμε σε κανένα και αυτόν τον όρο, είναι αυτός που αγαπάει τη χώρα του και δεν θέλει να την προσβάλλουν άτομα σαν τον Ναουμόφσκι.
Αν η Αριστερά, η οποία πάντα ήταν υπέρ της λύσης με το όνομα «Μακεδονία» και τίποτε άλλο θέλει να κάνει κάτι αντιπατριωτικό ας το κάνει τώρα και θα πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας. Κι όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όσοι θέλουν μια «ξεπέτα» με το όνομα.
Είναι η ώρα της εθνικής ανάτασης και της σοβαρότητας. Όσοι έχουν άποψη και θέλουν να μιλήσουν ας το κάνουν τώρα. Χωρίς φόβο και πάθος, ξεκάθαρα και με πατριωτικό λόγο. Όσοι θέλουν να κρύβονται πίσω από… ρητορικά σχήματα και διαρροές είναι καιρός να βγουν μπροστά. Απ’ όλες τις παρατάξεις και από τη ΝΔ ιδιαίτερα. Η κυβέρνηση είναι λίγη για να λύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το πιθανότερο είναι να πάμε σε εθνική μειοδοσία. Αυτοί, λοιπόν, που μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ας το κάνουν τώρα.
Κι ας κλείσουν το θέμα μια και καλή: Δεν θέλετε ονομασία χωρίς το «Μακεδονία». Τελειώσαμε εδώ. Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΕΕ. Θέλετε όνομα χωρίς να προσβάλλετε την Ελλάδα και τη Μακεδονία; Καθίστε στο τραπέζι. Αυτή είναι καθαρή λύση.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά