Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

H πομφόλυγα του αριστερού success story και η παγίδα του Αλέξη

Χρειάστηκε μόλις μια συνεδρίαση του Eurogroup προκειμένου να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το περίφημο αριστερό success story που οικοδομεί τους τελευταίους μήνες το Μαξίμου.
Κι ενώ ο Τσακαλώτος με εντελώς κυνικό τρόπο χαρακτήριζε τη συνεδρίαση «καλή» για την Ελλάδα, η Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση Τσίπρα, επειδή τα δίνει όλα… μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, οι δανειστές έρχονται να ζητήσουν ακόμη περισσότερα.
Κι επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας, μόνο και μόνο για να σώσει την καρέκλα του, ναρκοθετεί τις επόμενες κυβερνήσεις οι οποίες θα κληθούν να εφαρμόσουν τα δικά του μέτρα.
Κι αν θέλετε, κατά τη γνώμη μας, η δημοσιοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών για τα επόμενα χρόνια είναι το «πράσινο φως» προκειμένου ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές αμέσως μετά τον Αύγουστο.
Κι αυτό προκειμένου να δώσει σε άλλον την «καυτή πατάτα» και
ο ίδιος να διασωθεί, να κρατήσει ένα καλό ποσοστό, να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων, να μην στηθούν ειδικά δικαστήρια για τα εγκλήματα του 2015 (θυμηθείτε το «είσαι ηλίθιος» του Βαρουφάκη) και να είναι πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική.
Το να ζητούν οι δανειστές 10 χιλιάδες πλειστηριασμούς μέσα στο 2018 το καταλαβαίνουμε. Ας πούμε ότι είναι εύκολη διαδικασία. Το να ζητούν, όμως, για το 2019 – 2021 περί τους 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς ετησίως, δηλαδή συνολικά 120 χιλιάδες σε τρία χρόνια, αυτό ξεπερνά τα όρια του αδύνατου.
Αν θέλετε να καταλάβετε τι πρόκειται να γίνει σκεφτείτε ότι από τώρα μέχρι το 2021 πρέπει να γίνουν 1.000 πλειστηριασμοί το μήνα φέτος και από 2.000 πλειστηριασμοί το μήνα από το 2019.
Αμφιβάλλει κανείς ότι θα… κλάψουν μανούλες; Αμφιβάλλει κανείς ότι θα χαθούν περιουσίες, όχι μόνο κακοπληρωτών; Αμφιβάλλει κανείς ότι πρώτες κατοικίες θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί και οικογένειες θα ξεσπιτωθούν;
Αμφιβάλλει κανείς ότι ισχύει αυτό που έλεγαν παλιά ότι «οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια;».
Για να μη μιλήσουμε για τα δεκάδες προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν ενόψει της τέταρτης αξιολόγησης. Ούτε για τον επανυπολογισμό των συντάξεων που θα φέρει μειώσεις, πριν τις μειώσεις του 2019. Και τι να πει κανείς για την ευθεία απειλή ότι η μείωση του αφορολόγητου θα έρθει ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από το 2019 και το χαράτσι θα είναι 650 ευρώ τουλάχιστον για κάθε φορολογούμενο;
Αυτή είναι η «καλή» συνεδρίαση του Τσακαλώτου που δεν κατόρθωσε ούτε τη δόση να εξασφαλίσει αλλά αυτή θα μας δοθεί αφού δεσμευτούμε για τις μεταρρυθμίσεις;
Η κυβέρνηση αυτή κάνει μεγάλο κακό στη χώρα με τις αποφάσεις της και τη στάση της. Και ακόμη μεγαλύτερο που παρουσιάζει ψεύτικα στοιχεία, ψεύτικες ελπίδες, ψεύτικη ανάπτυξη και ακόμη πιο ψεύτικα αφηγήματα περί «καθαρής» εξόδου.
Τα «μαξιλάρια» που φτιάχνει και τα πλεονάσματα που δημιουργεί είναι με αίμα και με την υποθήκευση του μέλλοντος. Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων εξαντλείται, τα έσοδα από φόρους μειώνονται αλλά η κυβέρνηση εμφανίζει πλεονάσματα για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, κι αυτή θα κληθεί να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε αναλάβει την εξουσία.
Α ρε καημένε Κυριάκο, να 'ξερες τι σε περιμένει και τι παγίδα σου στήνει ο Αλέξης...
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά