Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Εκλογές το 2018, πάμε στοίχημα;

Όσο κι αν προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να μας πείσουν ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας, το 2018 θα είναι πολύ πιθανό μια εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος το τσουνάμι των επερχόμενων γεγονότων, ενώ οι καυτές πατάτες του Σκοπιανού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι δυο απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να μετατραπούν σε καταλύτη των εξελίξεων…
Έτσι ή αλλιώς στο Μαξίμου εξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά το εκλογικό σενάριο για το φθινόπωρο του 2018. Οι λόγοι είναι απλοί:
1. Η κυβέρνηση είναι αδύνατον να αντέξει μείωση των συντάξεων ως 18% από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά από λίγους μήνες να πάει σε εκλογές. Είναι σαν να οδηγείται σε πολιτική αυτοκτονία… Αν προσθέσουμε δε ότι μαζί με τη μείωση των συντάξεων είναι πιθανόν να ισχύσει και η μείωση του αφορολόγητου όπως πιέζει το ΔΝΤ και όχι από 1.1.2020, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο εκρηκτικό γίνεται το κλίμα για την κυβέρνηση…


2. Ο κίνδυνος εκλογικού καταποντισμού όσο περνάει ο καιρός γίνεται εφιάλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τα μικροκομματικά τερτίπια, πότε με το Σκοπιανό, πότε με τη Novartis και πότε με τους αθρόους διορισμούς ημετέρων, η πολυαναμενόμενη δημοσκοπική ανάκαμψη όχι μόνο δεν ήρθε αλλά και η προχθεσινή μέτρηση της Marc έδειξε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. μεγαλώνει, με τη Ν.Δ. να φλερτάρει σοβαρά με την αυτοδυναμία!

3. Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα γίνεται συνεχώς και πιο ασταθής και απρόβλεπτος. Σε όλες τις μετρήσεις οι ΑΝΕΛ δεν ξεπερνούν πια το 2%-2,5%,προκαλώντας άγχος και εκνευρισμό στον Π. Καμμένο, που βλέπει ότι όσο παραμένει προσκολλημένος στην κυβέρνηση οδηγείται σε πολιτικό αφανισμό. Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα κάνει το σάλτο μορτάλε, τραβώντας το χαλί της κυβέρνησης για να σωθεί εκλογικά... για να «σωθεί η Μακεδονία μας»!!

4. Έτσι το μόνο προεκλογικό χαρτί που έχει να παίξει ο κ. Τσίπρας είναι η έξοδος από τα μνημόνια. Ένα χαρτί που προγραμματίζει να το κουνάει στον κόσμο από το καλοκαίρι και μετά! «Ελληνικέ λαέ, οι κόποι σου δεν πήγανε χαμένοι! Εγώ σε έβγαλα από τα μνημόνια, οι άλλοι -οι διεφθαρμένοι- δεν μπόρεσαν»! Το αν θα είναι καθαρή ή όχι η έξοδος, λίγο θα μετράει για την κυβερνητική προπαγάνδα, που ετοιμάζει μάλιστα και πανηγύρια στο Καλλιμάρμαρο!

5. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει και μια έξοδο «αυτοκτονίας» του ίδιου του κ. Τσίπρα, αν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ πιέσουν ασφυκτικά για ρύθμιση του χρέους αργότερα και επιβολή νέων μέτρων μέσω της «προληπτικής γραμμής». Να παίξει δηλαδή και πάλι τον ρόλο του «αντιστασιακού» στους κακούς ξένους, που θέλουν να κρατήσουν υποταγμένη την Ελλάδα. Όπως το 2015… Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει…

Θα μου πείτε, μα ο κ. Τσίπρας δεν λέει συνέχεια ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»; Εδώ κορόιδεψε τον Erdogan με τους 8, σε μας θα κολλήσει που μας κοροϊδεύει τόσα χρόνια;

Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 γιατί μετά από την έξοδο από το μνημόνιο τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά. Η απλή λογική λέει ότι όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού κάθε μέρα που περνά τα πράγματα θα καλυτερεύουν. Σημειώνω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία στο σενάριο αυτό ωφελείται από πρόωρες εκλογές, αφού θεωρητικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε καλύτερη θέση αργότερα. Αν αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εκλογές το 2018 κάνει δώρο στη ΝΔ, αφού σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία η ΝΔ θα έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της οικονομίας στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά