Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Εγκαινιάζει αυτά που πολεμούσε

Ο Τσίπρας πήγε σήμερα στη Σύρο και την Τήνο για να εγκαινιάσει με φανφάρες την ενεργειακή διασύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο των ανατολικών Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο πολέμησε με νύχια και με δόντια ο Σύριζα εδώ και πολλά χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τα κάθε είδους τοπικά συνδικαλιστικά και υπεργολαβικά συμφέροντα, κάτι που κόστισε στους Έλληνες καταναλωτές ρεύματος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω των απεχθών και επονείδιστων ΥΚΩ.
Σήμερα ο Τσίπρας κουνάει και το δάκτυλο ότι τάχα "προωθεί την ανάπτυξη και την πράσινη ενέργεια".
 http://koutsomitis.blogspot.gr/

9 σχόλια:

  1. Και τι θελεις να πεις με αυτό κ. δημοσιογραφε, απολυτα το τιποτα!
    Μονος στοχος σου να σκορπησεις μίσος διχασμό, δηλητήριο και υποψία για τους Έλληνες βουλευτές, τους εκλεγμενους δημοκρατικα και πολυτισμενα αντιπροσωπους του Ελληνικου λαου, που λογου της εμπιστοσύνης που εμπνεουν,της καλης διαχειρησης τα του κρατους κατω από δυσμενεις συνθηκες με μια παρακαταθηκη από 350 δισ Ευρω χρεος των προηγουμενων αργοσχοληδων κυβερνήσεων, τα πανε μια χαρα!!
    ΅΅Ωστοσο μαθαμε ότι το υποβρύχιο καλώδιο των ανατολικών Κυκλάδων εγκατασταθηκε και σαν Ελληνες πατριωτες χαρηκαμε κι ας λετε οτι πρόκειται για έναν άθλιο πολιτικό απατεώνα.
    Μακαρι να μπορούσαμε να χαρωμασταν κα με τις προηγουμενες δεξιοστροφες κυερνησεις, αλλα ειπαμε, αυτές που δεν ειχαν απατεωνες στις κυβερνητικες ομαδες, τα σκατωσαν και σκλαβωσαν τα Ελληνοπουλα για πολλες γενιες ακομα!!χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΙΤΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
    εργο της κυβερνηση ΠΑΣΟΚ το πολεμησε με νυχια και με δοντια ως αντιπολιτευση
    για θεματα που εχεις αγνοια μη γραφεις μπουρδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .......θεματα που εχεις αγνοια μη γραφεις μπουρδες,

    διερχησε σταδιο κρισεως φιλαρακι κι επειδή είμαι πονοψυχος , σε παρακαλω
    μην το παρατραβάς, προπαντος αν εχεις και οικογενεια!
    Παντως πρεπει ναχεις μεγαλη πιστη στον Κουλη, τον Αδωνι και Βοριδη κι να περιμενεις από τετοιες ελεεινες φιγουρες, κατά τα αλλα καλοπιασμενοι κΑι βολεμένοι μια από Σιεμενσ, την άλλη από Νοβαρτις και παει λεγοντας,να παρεις πισω τα κρατημένα από μησθους και συνταξεις σου. Αυτά ανηκουν στα πλαισια αλληλεγγύης που πρεπει να υπαρχει σε καθε κοινωνια,γιαυτο εχει μαλιστα και κοινη ριζα, στα γεμανικα solidarität, εγγλεζικα solidarity, εσπεραντο solidareco!!
    Χωρισ αυτή δεν μπορει να υπαρξει σωστη κοινωνια !! Κι αυτο ισχυει και για το Γαρδικι!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
    εαν ελεγες τωρα αυτες τις αηδιες σε ενα καφενειο δεν θα ειχεις που να κρυφτεις
    παρεπιπτοντως δεν ειμαι απο κανενα Γαρδικι το χωριο μου το λενε Ραχες και σιγουρα δεν ψηφισαμε τον συρφετο των απατεωνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...το χωριο μου το λενε Ραχες και σιγουρα δεν ψηφισαμε τον συρφετο των απατεωνων

    Ειναι αυτο το περιφημο χωριο στις πλαγιες της Ντουσιας και του Ζαριοπη τα ριζοβούνια, π~ανηκουν στο βουνο των Τιτανων, μερος του βασιλειου του Αχιλλεα,
    που τα σπιτια του είναι σκορπια σε τρεις μαχαλαδες πανω σε λοφους που ροβολαν στη σειρα σαν ραχες*, δηλ.σαν ραχοκοκκαλιες κατά κατω, με τα αποκομενα από το Πανωχωρι σπιτακια της Παραλιας στο μιχο του λιμανιου, που λες κι είναι τα απλωμενα ποδια καποιου γιγαντα,ο οποιος χειμωνα καλοκαιρι τα μπανιαρει στην αφρολουστη θαλασσα του Μαλιακου, πινοντας αμεριμνος τα τσιπρακια του ?
    Φιλε εισαι από το πιο σπουδαιο και μοναδικο χωριο του κοσμου, με μοναδικα γωνιδια, φροντισε μην σε δελεασουν και σου παρουν αιμα οι αμερικανοι , που όπως εμαθα είναι καθ~οδον, ψαχνουν για μοναδικα προτυπα_Exemplare!!X.

    *από κει πρεπει ναχει παρει και τ~ονομα του το ομορφο χωριο σου φιλε Ραχιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λετε κυριες και κυριοι, τα ξεχασατε σε τοσο λιγο χρονο? Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ηξερε τι παραλαμβανει? Δουλευομαστε τωρα? Απ το 2009 και ισως και πιο πριν δεν γνωριζε την κατασταση της χωρας? Που ζουσε? Στον αρη? Δεν γνωριζε απο Ευρωπαικη Ενωση? Απο ΝΑΤΟ? Απο ΔΝΤ? Απο ΟΗΕ? Που ζουσε?Αλλα, ας παει στο διαλο η χωρα, αρκει να παρουμε την εξουσια, να εξυπηρετησουμε καποια συμφεροντα, αυτα που μας υπεδειξαν. Mεγιστοι πατριωτες οι συντροφοι. Συνεργασια δε?και με ακροδεξιους ψεκασμενους των ΑΝΕΛ, αρκει την εξουσια. Τα ιδια εκανε κι ο Σαμαρας. Τσιπρας και Σαμαρας οι κυριοι υπευθυνοι απ το 2010 και μετα για την καταντια της χωρας. Για τα προηγουμενα 2004-2009, φερουν σφραγιδα. Κωστας Καραμανλης. Χρεος της χωρας 2004 180 δισ.με αναπτυξη 4%, παραδοση του χρεους της χωρας το 2009 310 δισ.και υφεση 3,5%. Στοιχεια αδιαμφισβητητα απο ΓΛΚ και Ε.Ε. Αυτα τα ολιγα προς το παρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε γιατί επιμένεις να ονομάζεις το χωριό μας με το Σλάβικο όνομα Γαρδίκι? Δεν σου αρέσει η Πελασγία? Για διάβασε τα παρακάτω μήπως και σε πείσω!!...Ετσι ονομάστηκε Γαρδίκι, δηλαδή Τελωνείον, κατά την Σλαβική γλώσσα (2). Κατά την άποψη του μεγάλου Φθιώτη ιστορικού Βορτσέλα <…το όνομα Γαρδίκιον είναι Σλαβικόν, σημαίνει δε κατά τον Μέγαν Οικονόμον Κωνσταντίνον τον εξ Οικονόμων, πολίχνη> (3). Αλλοι πάλι το ερμηνεύουν ως (4), και άλλοι ως …»λάχανο» (5). Στο μόνο που συνφωνούν όλοι είναι ότι η λέξη είναι Σλαβική. Σ’ όλες όμως τις ερμηνείες καμιά εξήγηση δεν δίνεται γιά το πως αυτή η σλαβογεννής λέξης παράγεται. Μοναδική ίσως, αλλά και λογική είναι η ερμηνεία την οποίαν μας δίνει ο Γ. Δελόπουλος (6). Μας λέει ότι παράγεται, από μία παλιά σλαβική λέξη, τη λέξη Grad που σημαίνει «πολις».
    Δεν σου αρέσει το όνομα Πελασγία που προσδιορίζεται από την αρχαία Ελληνική Γλώσσα και σου αρέσει το Σλαβικό Γαρδίκη και μάλιστα σε χρόνους χαλεπούς για την ακεραιότητα της χώρας από τους γείτονές μας? Ελπίζω να κατανοήσεις τώρα καλλίτερα το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    /Ερείπια Προϊστορικού Κάστρου από την Εποχή του Χαλκού στο Χωριό Πύργοι κοντά στην Πτολεμαΐδα
    /Το όνομα Πελασγοί χρησιμοποιούταν αποκλειστικά από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι αναφέρονταν στους πληθυσμούς αυτούς που θεωρούσαν προγόνους των Ελλήνων ή ως ανθρώπους που βρέθηκαν πριν από τους Έλληνες σε μέρη που σήμερα αποτελούν την Ελλάδα. Κάποιοι, κυρίως μεταγενέστεροι, το χρησιμοποιούν όμως και για να περιγράψουν αμιγώς ελληνικούς πληθυσμούς. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους «Πελασγούς», έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου «προβλήματος». Οι συνεχείς επεξεργασίες των ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών «αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων» και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς.[1]Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Ετσι φιλε μου, όταν στο πισω μερος του κεφαλιου σου βαλλεις τ~ανωτερω, καταλαβαίνεις ότι Πελασγια μπορει αν θελει να ονομασθει το κάθε χωριο στην Ελλαδα , διοτι ολοι μας ειμαστε Πελασγοι.Εν αντιθεση το ονομα Γαρδικι, που ξερεις από που προερχεται σε σχεση με την πιο προσφατη ιστορια του, όπως ανελυσες. Το ότι εχετε το καστρο με τειχοι πελασγικα , αυτό είναι κατι, αλλα δεν αρκει, διοτι την ιστορια του καστρου που πρεπει να την ξερεις υπαρχουν και αλλα πολλα ανεξερευνητα, εξ αλλου και οι ραχιωτες θα μπορουσαν να μετωνομασθουν σε Αλοπη, ευρηματα και πελασγικες πετρες εχουν από αρχαιοτατων χρονων, μονο αρχαια νομισματα από τοτε δεν εχουν, πραγμα πολύ βασικο!!Ετσι προτιμησαν το μορφολογικο kai φυσικο ονομα που αρχικως το κατεγραψε ο Lolling,γερμανος περιηγητης, sto Reisenotzen aus Griechenland 1876-77,οπου γραφει ότι οι Ραχες μοιαζουν σαν ραχοκοκκαλια , μικροι λοφοι αραδιασμένοι , που ροβολαν κατά κατω, όπως γραφω σε αστειο τροπο και στο παραπανω σχολιο μου!!
    Με αυτά λοιπον!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα μας δεν είναι η αιτιολόγηση του εννοιολογικού προσδιορισμού του ονόματος του χωριού μας,εννοείται ότι είσαι Πελασγιώτης, που ονομαστικά είναι καθαρό ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα έναντι ενός ονόματος που είναι Σλαβικό. Υπάρχουν αναφορές βλέπε :H. M. Chadwick: The Heroic Age, 1912, σελ. 280, σημ. 1). στην οποία αναφέρεται ότι ΄΄ So far as i can see, the identification of the ''Pelasgian Argos'' with the plain of Larisa rests merely on a conjecture, of the truth of which even Strabo himself was not confident.
    It may very well been suggested by the name (Pelasgiotis) borne by the this district in later times. The oracle quoted by Professor Meyer proves nothing and there is no evidence that the name was used in historical times.
    On the other hand the fact that citadel of the Peloponneseum Argos was called Larisa, does not suggest a connection this name and Argos. But if so, it is more natural to think of Larissa Cremaste wich according to Strabo was called also Pelasgia..'' Μεταφράζοντας το παραπάνω κείμενο

    H. M. Chadwick:
    Hρωικά έπη, 1912, σελ. 280, σημ. 1). στην οποία αναφέρεται ότι από τη στιγμή που μπορώ να δω, η ταυτοποίηση του Πελασγικού Άργους με την πεδιάδα της Λάρισας έγκειται απλώς σε μια εικασία, της οποίας ο ίδιος ο Στράβων δεν ήταν βέβαιος.
    Μπορεί πολύ καλά να προταθεί από το όνομα (Pelasgiotis) που φέρει αυτή η περιοχή σε μεταγενέστερες εποχές. Η μαντική επίκληση του καθηγητή Meyer δεν αποδεικνύει τίποτα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το όνομα χρησιμοποιήθηκε στην ιστορική εποχή.
    Από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι η ακρόπολη του Πελοποννήσου Άργος ονομάστηκε Λάρισα, δεν υποδηλώνει σύνδεση αυτού του ονόματος και του Άργους. Αλλά αν ναι, είναι πιο φυσικό η Κρεμαστή Λαρίσης να αποκαλείται και Πελασγία σύμφωνα με τον Στράβωνα.

    Όπως διαπιστώνεις οι ιστορικοί εικάζουν και δεν είναι βέβαιοι για την ονοματολογία της περιοχής μας αλλά οπωσδήποτε είναι καλλίτερα το Πελασγία από το Σλαβικό Γαρδίκι. Τώρα βέβαια αυτά τα θέματα είναι προσωπικά και εξαρτώνται από την κουλτούρα και αντιλήψεις του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά