Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο θάνατος, ο τρόμος και ο θρήνος δεν μετριούνται κ. Παρασκευόπουλε!

«Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο;»! Τα παραπάνω δήλωσε ο  πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος τα οποία τα συνόδευσε με πολλά στατιστικά στοιχεία και αριθμούς.  
Το ότι έχει άδικο σε όλα είναι δεδομένο και αποδεικνύεται και με αριθμούς αλλά είναι ανώφελο να ξεκινήσουμε μία τέτοια συζήτηση
Όταν οι εγκληματίες που έπρεπε να είναι στην φυλακή βγαίνουν έξω εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου που ο κ. Παρασκευόπουλος κατασκεύασε και σπέρνουν τον θάνατο και τον τρόμο είναι δυνατόν να μιλάμε για ποσοστά;
Από πότε ο τρόμος, τα βασανιστήρια και  οι δολοφονίες μπαίνουν στην ζυγαριά ώστε να μετρηθούν αν έγιναν περισσότερα ή αν μειώθηκαν μετά από την θέσπιση ενός νόμου. Ακόμη και μία
περίπτωση (σ.σ. φυσικά και δεν είναι μία) εγκλήματος να προήλθε από άνθρωπο που κακώς αποφυλακίστηκε καταδεικνύει το λάθος του νομοθετήματος και δεν υπάρχει κανείς λόγος να συζητάμε περισσότερο.
Ούτε τα ποσοστά παίζουν ρόλο, ούτε τίποτα άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν στο στόχαστρο κακοποιών που ενώ είχαν συλληφθεί και είχαν καταδικαστεί για  τις παράνομες πράξεις τους, τους βγάλατε πάλι έξω στην κοινωνία χωρίς ίχνος σωφρονισμού για να συνεχίσουν το έργο τους.
Η εγκληματικότητα και η ανομία στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Το χειρότερο είναι πως ο πολίτης για να μπορέσει να προστατευτεί μιλάει ανοιχτά πλέον για αυτοδικία και όλοι έχουν στην άκρη του μυαλού τους το πως θα καταφέρουν να προστατευτούν μόνοι τους, αν η κακιά στιγμή τους φέρει αντιμέτωπους με τους εγκληματίες.
Αυτό κ. Παρασκευόπουλε μπορεί να μην είναι μετρήσιμο μέγεθος (σ.σ. ακόμα), αλλά είναι το φρικτό αποτέλεσμα τόσο του δικού σας νόμου όσο και όλων των άλλων πρακτικών που έχουν δημιουργήσει στους Ελληνες το αίσθημα ανασφάλειας και ότι ο κάθε άνθρωπος δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από κανέναν.
Είναι δικαίωμά σας να μην μετανιώνετε αλλά από την στιγμή που σας αρέσουν τα νούμερα και τα ποσοστά, ρίξτε μια ματιά πόσοι αθώοι χάθηκαν εξαιτίας του δικού σας νόμου, πόσοι τρομοκρατήθηκαν  και βασανίστηκαν και πόσοι άλλοι φόρεσαν τα μαύρα για μια ζωή.
Ίσως τότε να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Ίσως…
 Μιχάλης Μαρδάς-/www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά