Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ο Τσίπρας παρασύρει την Ελλάδα σε ατμόσφαιρα διχασμού, μίσους και ρεβανσισμού

Στην εισαγωγή της σημερινής εκπομπής μου θέλω να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά να συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο πρωθυπουργός ότι είναι στου κακού τη σκάλα και παρασύρει – οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε μία ατμόσφαιρα διχασμού – μίσους και ρεβανσισμού.
Ο κος Τσίπρας φοβάται τις αποδοκιμασίες. Φοβάται το λαό. Φοβάται τη δημοκρατία και κυκλοφορεί με ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, όπως οι Απριλιανοί την εποχή της δικτατορίας.
Κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα προστασίας του πρωθυπουργού αλλά όταν μετακινούνται 17 διμοιρίες, δηλαδή εκατοντάδες άνδρες για να παραστεί ελάχιστες ώρες στη Μυτιλήνη, τότε τα πράγματα δείχνουν ότι πήραν πολύ στραβό δρόμο, τόσο για τη δημοκρατία, όσο και γενικότερα για την ηρεμία του τόπου. Δυστυχώς ο κος Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί ότι ως μνημονιακός πρωθυπουργός θα εισπράξει τα επίχειρα όσων έκανε. Φωνάζοντας ότι είναι αριστερός δεν θα
αποφύγει το κόστος, την οργή και τις αποδοκιμασίες του ελληνικού λαού, όπως και οι επόμενοι που θα έρθουν αν συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι.
Συνολικά 17 διμοιρίες – αν δεν κάνω λάθος – πάνω κάτω 500 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, της αντιτρομοκρατικής, των ΜΑΤ, της ΕΥΠ, των τοπικών υπηρεσιών, θα σχηματίσουν ένα προστατευτικό κλοιό γύρω του για να παραστεί και να μιλήσει στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκρηκτικό Μυτιλήνη.
Από το πρωί μέχρι την ώρα της ομιλίας του, που θα κλείσει και το συνέδριο, θα είναι στη Λήμνο. Σε αεροπορική βάση. Για να αποφύγει τις αποδοκιμασίες, για να αποφύγει τις εκδηλώσεις. Η συμπεριφορά του κου Τσίπρα, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά που ζει ο ελληνικός λαός και σε αυτά που έρχονται. Θα είναι τραγικό για τον τόπο να μην υπολογίσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες που έχει, παραβιάζοντας τους στοιχειώδεις κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έστω και σε ελεγχόμενη από τους ξένους δανειστές, περιοχή.
Τόσο το σύνολο των κυβερνητικών ανακοινώσεων, όσο και οι σπασμωδικές ενέργειες διαφόρων κυβερνητικών εκπροσώπων αποδεικνύουν στην πράξη ότι ο κος Τσίπρας αφρίζει στην ιδέα της απώλειας της εξουσίας που έρχεται αναπόφευκτα.
Θα πρέπει τόσο ο συνεταίρος του, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, όσο και κάποιοι που προυπηρέτησαν στο περιβάλλον Καραμανλή να τους συστήσουν ψυχραιμία και τήρηση ελεγχόμενων πολιτικών θερμοκρασιών. Είναι λάθος να ταυτιστεί η περίφημη κυβερνώσα αριστερά με δικτατορική νοοτροπία ή με την αλλοίωση του πολιτεύματος με πράξεις αυταρχισμού.
Καλημέρα στη χώρα που η μόνη ανάπτυξή της είναι η εξαγγελία επιδοματικής πολιτικής για την αναχαίτιση της καλπάζουσας φτωχοποίησης. Της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού που προέρχεται από την εφαρμογή των μνημονίων και τη βουλιμία των πολιτικών και οικονομικών αρχόντων.
Η Κα Γεννηματά ζήτησε πρόωρες εκλογές πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα του Μνημονίου και πριν ο Κος Τσίπρας δεσμεύσει τη χώρα με αδιέξοδα, νέους περιορισμούς των συντάξεων, νέα φορολογία και νέα προαπαιτούμενα. Η κα Γεννηματά με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά πρόωρες εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα διαχειριστεί την τύχη του μετά την έξοδο από το μνημόνιο και ενώ θα εισέλθει σε νέα επιτήρηση και σκληρή εποπτεία. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι δεν νοείται καθαρή έξοδος, με προνομοθετημένα μέτρα και με ταυτόχρονη επιτήρηση και εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης.
Επίσης, υπάρχουν τα εθνικά θέματα. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Η κα Γεννηματά τονίζει ότι ο Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν νόμιμη έξοδο από την κρίση. Ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση έχει συρθεί σε ένα νέο, άτυπο μνημόνιο με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας.
Επίσης, η κα Γεννηματά επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο και σε αχαρτογράφητα νερά. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ, επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην κρίση και τα μνημόνια. Η κα Γεννηματά λέει ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το Φθινόπωρο. Η κα Γεννηματά έχει δίκιο, λέγοντας στην επιστολή – αίτημά της για πρόωρες εκλογές, ότι η ΝΔ δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά το μοίρα της χώρα στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γιατί αυτά θα τα βιώσει επώδυνα ο ελληνικός λαός για πολλά χρόνια. Η χώρα και ο λαός δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα λέει η κα Φώφη Γεννηματά.
Ουσιαστικά, ο Τσίπρας μπαίνει σε πλήρη πολιτική απομόνωση και σε ταχύτερη φθορά. Η ΝΔ πρέπει επίσης να καταλάβει ότι θα είναι συνυπεύθυνη αφήνοντας ανενόχλητη την κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της. Ο τόνος και η θερμοκρασία πολιτικού λόγου του κου Μητσοτάκη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επιθυμεί να φθαρεί έτι περισσότερο ο κος Τσίπρας για να δεξαμενίσει και αυτός χρόνο και ανοχή στην εξουσία αλλά αυτό σημαίνει επώδυνες καταστάσεις για τον ελληνικό λαό.
Κακά τα ψέματα τα προγράμματα αναχαίτισης της φτωχοποίησης που εξήγγειλε χθες ο κος Μητσοτάκης είναι χορήγηση παρακεταμόλης ή ακετιλοσαλικιλικού οξέος, δηλαδή ασπιρίνης, για τη θεραπεία επιθετικής νεοπλασίας.
Όσο και αν φαίνεται αφελές και εξωπραγματικό αυτό που λέω, πρέπει οι πλέον νουνεχείς της κυβέρνησης και ορισμένοι του περιβάλλοντός του, να συστήσουν στον πρωθυπουργό να σεβαστεί τις στοιχειώδεις δημοκρατικές ισορροπίες. Να σεβαστεί στοιχειωδώς το πολίτευμα. Μέρα με την ημέρα καθίσταται ολοένα και πιο μισητός. Μια αρνητική φιγούρα που εκπέμπει μηνύματα αυταρχισμού αλλά και φοβίας απέναντι στο λαό. Κάποιοι πρέπει να του συστήσουν ότι σε τέτοιες καταστάσεις οικονομικής κατοχής, τόσο η συνέχιση τέτοιου είδους προγραμμάτων και κυρίως τέτοιων κρισίμων εθνικών θεμάτων θέλουν νωπή και ανανέωση της λαϊκής εντολής. Ο λαός αποφασίζει ποιοι θα χειριστούν την έξοδό του ή την εποπτεία του ή το νέο προ-νομοθετημενο περιορισμό συντάξεων και μείωσης του αφορολόγητου.
Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ποιος θα χειριστεί τα εθνικά θέματα. Και αν είναι ευχαριστημένος από τους χειρισμούς που έγιναν μέχρι σήμερα.

Αυτά που λέει ο κος Τσίπρας για κανονικές ημερομηνίες εκλογών ακούγονται ήρεμα μόνο σε περιοχές που το βιοτικό επίπεδο είναι ομαλό, υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει ανασφάλεια και δεν υπάρχουν γείτονες όπως η επιθετική Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Ο κος Τσίπρας πείθει καθημερινά το λαό ότι δουλεύει για ξένους, λέγοντας εκλογές στην ώρα τους. Γιατί οι ξένοι και οι δημοσιογράφοι τους λένε και γράφουν συνεχώς ότι είναι ο καλύτερος στην υλοποίηση του μνημονίου.
Κυρίες και κύριοι, συνεχίστηκε και χθες η σύγκρουση του Μαξίμου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς τα κείμενα να περιέχουν επίθετα και χαρακτηρισμούς αλλά τολμώ να πω ότι ήταν το ίδιο δηλητηριώδη και τοξικά.
Το Μαξίμου χαρακτήρισε τον κο Μαρινάκη καθοδηγητή του μαύρου μετώπου. Σε απάντηση της δήλωσης του εφοπλιστή, ότι όχι μόνο δεν χρηματοδοτεί τη ΝΔ αλλά έχει βοηθήσει την κυβέρνηση και έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον κο Τσίπρα. Ουσιαστικά το Μαξίμου βλακωδώς θέλει να δώσει στον κο Μαρινάκη πολιτικό ρόλο. Δεν θα μείνω σε αυτό, θα μείνω στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού θα πάει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και εκεί θα δικαιωθεί πανηγυρικά γιατί είναι αυταπόδεικτη η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας σε δικαστική υπόθεση.
Είναι τέτοια η ένταση των κυβερνητικών ανακοινώσεων και τόσες οι κυβερνητικές προβλέψεις και προφητείες ότι ο Μαρινάκης θα καταδικαστεί οπωσδήποτε και ότι σύντομα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, που καθαρά ομολογείται ΓΝΩΣΗ, αδιανόητη γνώση και ΕΜΠΛΟΚΗ των κυβερνώντων στην έρευνα, στην ανάκριση και γενικά στη δικαστική πορεία της υπόθεσης.
Αυτά γίνονται μόνο σε καθεστώτα τύπου Μαδούρο. Δεν υπάρχουν ευρωπαίοι πολιτικοί που να βάζουν χαρακτηρισμούς και τίτλους εναντίον πολιτών ή πολιτικών αντιπάλων προλαμβάνοντας οποιαδήποτε απόφαση της δικαιοσύνης. Πολύ περισσότερο όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδίδει τη συγγραφή των κειμένων στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Γ. Τράγκας- www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά