Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Θέσεις μάχης παίρνουν Τσίπρας-Μητσοτάκης, καθ οδόν προς εκλογές

Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, είναι πλέον φανερό ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει βγάλει από το συρτάρι του το χαρτί των εκλογών. Μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα το “παίξει” ή όχι, όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ήδη έχει αρχίσει μία μακρά προεκλογική περίοδος, με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γιαυτό, από το άρθρο του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ένα κείμενο με έντονο προεκλογικό άρωμα, στο οποίο ο κ.Τσίπρας ουσιαστικά αποκαλύπτει το πλαίσιο της τακτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Βασικό σήμα πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της κάλπης είναι πως επαναφέρει μετά από πολύ καιρό τον όρο «κυβέρνηση της Αριστεράς». Ο κ.Τσίπρας τον διατυπώνει με ένταση, σε αντιδιαστολή με μία κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αναφέρει, σε σχέση πάντα με τη διαχείριση της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
Είναι σαφές ότι
το δίλημμα “Αριστερά ή Δεξιά” θα παίξει κεντρικό ρόλο στην επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο θέλει να χαράξει τη γραμμή του, πάνω στο δίπολο Τσίπρα-Μητσοτάκη. Ενα δίδυμο, για το οποίο θα ζητήσει από τον Ελληνα πολίτη να αποφασίσει σε ποιόν θα εμπιστευτεί τις τύχες του. Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός πως πουθενά στο άρθρο δε γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα και απτά επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , αντιθέτως το κείμενο έχει σαφή προσανατολισμό στο θυμικό του πολίτη και κυρίως όποιου αυτοπροσδιορίζεται ως “αριστερός”.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατάσσει και αυτός τις δυνάμεις του επενδύοντας στο θετικό λόγο, σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση που δείχνει να επενδύει στην πόλωση. Μία φράση του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην πολιτική ακαδημία στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνει τη θέση του, με την οποία θα ζητήσει από τους πολίτες να τον εμπιστευθούν.
“Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε, επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί και προδοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Θέλω να κερδίσουμε γιατί οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Και σε ένα περιβάλλον γενικευμένης καχυποψίας, αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Αυτό περνάει από όλους σας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην ΝΔ προχωρούν στον εκλογικό σχεδιασμό του κόμματος, σίγουροι πως η πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες είναι μεγάλη.
-Τα ψηφοδέλτια είναι στην τελική φάση επεξεργασίας. Ολοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενω θέση στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια θα έχουν πολλά νέα πρόσωπα.
-Το βασικό πλαίσιο της επικοινωνιακής προεκλογικής καμπάνιας είναι έτοιμο και βρίσκεται στο συρτάρι της ηγεσίας του κόμματος.
-Ο κεντρικός κορμός των προεκλογικών περιοδιών του κ.Μητσοτάκη έχει ήδη καθοριστεί. Στην Πειραιώς στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επιμείνουν στην εξωστρέφεια με περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και παρουσίαση στοχευμένων προτάσεων πάνω σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη.
Σε κάθε περίπτωση όσο θα πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, δε θα είναι μόνο ο υδράργυρος που θα ανεβαίνει , αυξάνοντας τη θερμοκρασία στις πόλεις. Θα ανεβαίνει και το πολιτικό θερμόμετρο, με τις εξελίξεις από ένα σημείο και μετά να προμηνύονται ραγδαίες.
 Γ. Τρουπής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Αντί σχολίου από το σημερινό Blomberg:
    Eight Years on, Eight Big Questions Are Still Looming for Greece (Οκτώ χρόνια αργότερα, Οκτώ Μεγάλες Ερωτήσεις εξακολουθούν να απειλούν την Ελλάδα). Στο εξωτερικό δεν έχει σημασία ο Τσίπρας η ο Μητσοτάκης, άλλα μόνο η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά