Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Go backAngela! Go back… Alexis!!!

Τα Χριστούγεννα του 1944 ο λαός της Μυτιλήνης κατέβηκε στην προκυμαία για να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία ξένων δυνάμεων στο λιμάνι του νησιού. Η Ελλάδα αιμορραγούσε στη προοπτική και στην δίνη ενός θανάσιμου εμφυλίου.

Και η παρουσία κάθε ξένου λογιζόταν δικαιολογημένα ως πρόκληση. Ο λαός της Μυτιλήνης βροντοφώναξε: «Goback»! Και αυτό το σύνθημα απέκτησε ένα ιστορικό περιεχόμενο. Πολύ πιο ισχυρό από τη δύναμη των ανθρώπων που το εκστόμισαν. Η κραυγή δεν είναι ξενοφοβική. Δεν φοβόμαστε όσους έρχονται από μακριά. Δεν τους διώχνουμε. Δεν τους πετάμε στηθάλασσα. Συνδιαλεγόμαστε μαζί τους. Όχι περιστασιακά. Μαθαίνουμε από αυτούς. Χωρίς να τους αντιγράφουμε. Ο Έλληνας έχει διαχρονική δική του διαλεκτικά συνθετική ταυτότητα. Και θέλει να είναι κυρίαρχος στον τόπο του.
Τον Μάιο του 2014, στον ίδιο τόπο, ο Αλέξης Τσίπρας με την προοπτική άμεσης κατάληψης της εξουσίας, με ψεύδη και με απάτες, φόρεσε ένα κουστούμι, που δεν του ανήκε.Ξεστόμισε καυχησιάρικα λόγια: «Goback κυρία Merkel, κύριε Schaeuble,…Goback μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό».

Την περασμένη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στον ίδιο περίπου χώρο, στο ίδιο νησί, μπροστά σε διατεταγμένο, κατά πλειοψηφία, ακροατήριο.Απάντησε με λεονταρισμούς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις προειδοποιήσεις της:

«Και για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις. Αδιαπραγμάτευτη η περικοπή των συντάξεων»

Ο χώρος ήταν περίκλειστος. Η ματιά του Αλέξη αποκλείεται να είδε το λαό της Μυτιλήνης. Ένα σιδερόφραχτος ‘τοίχος’ από ΜΑΤκαι χημικά εμπόδιζε την ματιά του,από το να πλησιάσει το μέσο πολίτη αυτού του μαρτυρικού νησιού. Στην καλά οργανωμένη και σχεδόν στρατοκρατούμενη Μυτιλήνη, ο Αλέξης δεν συνάντησε κανέναν συμπολίτη. Όπου και αν πήγε, σε αυτήν την μονοήμερη επίσκεψή του, οι νησιώτες – πολίτες του γύρισαν την πλάτη με συνθήματα αγωνίας και διαμαρτυρίας και με μια θανατική σιωπή. Όλα τα σπίτια ερμητικά κλεισμένα. Όλα τα μαγαζιά με τα ρολλά κατεβασμένα.
Ήρθε πάλιοκαιρός «Go back Angela, Go back Alexis». Σας μάθαμε και τους δυο.

«Go backA ngela!» Γιατί στα πρώτα χρόνια της ευρωπαϊκής παντοδυναμίας σου αποδείχθηκες στενόμυαλη σύμμαχος με τις δυνάμεις της ελληνικής συντήρησης. Επέτρεψες ─αν δεν ενθάρρυνες─ τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας στις ράγες πλαστών εθνικών λογαριασμών. Τα ήξερες όλα!

«Go back Angela!» Γιατί άργησες να κατανοήσεις το βάθος και την έκταση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης του 2008. Παρά τις έντονες υποδείξεις άλλων κορυφαίων ηγετών. Όπως εκείνες του GordonBrown, του Άγγλου Πρωθυπουργού. Λειτούργησες απαξιωτικά. Και μετά τιμωρητικά.

«GobackAngela!» Γιατί επέβαλες μια σκληρή πολιτική «λιτότητα χωρίς ελπίδα». Και η λιτότητα μπορεί να εκθρέψει ελπίδες. Αν δεν απαγορεύσεις ουσιαστικά τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Ήταν βέβαιο.Η άγρια λιτότητα οδηγούσε σε μια ολοκληρωτική υποτίμηση της ελληνικής οικονομίας.

«Go back Angela!» Γιατί στο ιστορικό καυτό πρόβλημα της βίαιης μετακίνησης των λαών (Η Ευρώπη είχε να ζήσει ένα όμοιο τραγικό γεγονός εδώ και 1000 χρόνια) λειτούργησες σαν υψηλόβαθμη γραφειοκράτης του κομματικού μηχανισμού που εσύ προεδρεύεις. Ενέπαιξες τον Τσίπρα με φαιδρές υποσχέσεις και καθόλου ιστορικές εγγυήσεις. Έτσι, στην κρίση του προσφυγικού είμαστε ουσιαστικά μόνοι.

«Go back Angela!» Γιατί εκμεταλλεύτηκες τραγικά λάθη δικών μας κυβερνώντων για δικό σου όφελος. Ήθελες να «παίξεις» με τον Αλέξη.
Εμείςόμως…

«Go back Alexis!»Για όσα είπες, εκστόμισες και πράττεις στη διάρκεια αυτής της Μεγάλης Κρίσης. Άλλα και πριν από αυτήν. Και για όσα σχεδιάζεις και προγραμματίζεις. Δεν είσαι παίχτης σε ιδεολογικούς και πολιτικούς αγώνες στο πλαίσιο της Αριστεράς. Μάλλον θεομπαίχτηςστα ιερά και όσιά της.

«Go back Alexis!» Γιατί την άνοιξη του 2011 μοιράστηκες την πλατεία Συντάγματος μαζί με τους «αγανακτισμένους» της Χρυσής Αυγής και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Με τηναδηφάγο βουλιμία να καταστρέψετε όσα θεσμικά κεκτημένα οικοδόμησε η Μεταπολίτευση. Σε αυτά δεν συμμετείχες. Μάλλον είχες σταθεί απέναντι. Και αν η δική σας παρέα απέκτησε δυναμική, νομιμοποιήσατε παράλληλα την εγκατάσταση ακραίων στοιχείων, πουδεν είχαν προοπτική στην ιστορική πορεία της Ελλάδας.

«Go back Alexis!» Γιατί δεν λειτούργησες, ούτε έδρασες ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τυχοδιώκτης με τυχοδιώκτες. Με απάτες και αυταπάτες μαζί με απατεώνες. Ουσιαστικά αναδείχθηκε συντονιστής μιας μικρής παρέας συντρόφων σου, με ξεπερασμένες ιστορικά ιδεοληψίες, με ανύπαρκτη θέληση ιδεολογικής συνέπειας. Και με ένα παράξενο ιστορικό ρεβανσισμό για αγώνες, που δεν είχατε συμμετάσχει.

«Go back Alexis!» Γιατί αποδεικνύεις καθημερινά ότι δεν είσαι ικανός να διαχειριστείς όλα όσα υπέγραψες, που εσύ ισχυρίστηκες ότι διαπραγματεύτηκες.
«Go back»μαυραγορίτες της οικονομίας και της κοινωνίας. Είστε δωσίλογοι ιστορικά για την διπλοπροσωπία σας και την ανευθυνο-υπευθυνότητά σας. Χαϊδεύουν προκλητικά τον Αλέξη και αλληθωρίζουν προς τους επόμενους. Σχεδιάζουν παιχνίδια συγκατοίκησης μαζί σου για να μεγιστοποιήσουν τον καταφανώς μικρό σημερινό ρόλο τους. Προγραμματίζουν προσωπικές ή παρεΐστικες στρατηγικές, που ωφελούν μόνον τους ίδιους, αλλά βλάπτουν ιστορικά την Ελλάδα.

«Go back Alexis! και οι λοιποί!» Γιατί τα νομικά κείμενα των μνημονίων μπορεί να τερματίσουν. Η λιτότητα, όμως, θα παραμείνει. Και το 2022! Και το 2060! Και το τέλος αυτού του αιώνα! Μπορεί, επιτέλους, να έμαθες ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και στην θάλασσα. Άλλα, όμως, ψέματα δεν μπορείς να ξαναπείς. Κοστίζουν ακριβά. 
Αντ. Βγόντζας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά