Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Όταν ο Δ. Βέττας κατατρόπωσε τον... Κέυνς και εξοβέλισε τον Απόστολο Γκλέτσο

Μία νέα εποχή ξημέρωσε την περασμένη Δευτέρα στο όμορφο ψαροχώρι της Φθιώτιδας, τον Καραβόμυλο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η μιζέρια, η απομόνωση, η μάστιγα της ανεργίας, η υπανάπτυξη ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Κι όλα αυτά χάρη στους «φωτισμένους τοπικούς πολιτικούς ηγέτες». Το «νέο» το έφερε -ποιος άλλος;- ο ένας και μοναδικός άνθρωπος της περιοχής, που μπορεί να δει μακρύτερα από τους κοινούς θνητούς και να οραματισθεί το οικονομικό τους μέλλον. Ο ντόπιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας. Με μία κίνηση ματ άλλαξε τον ρου της Ιστορίας, όχι μόνο του τόπου, ίσως και όλη της χώρας, ανοίγοντας -ταυτοχρόνως- οικονομικές ατραπούς και για τον υπόλοιπο κόσμο.
Μπορεί κάποιοι να γελούν με όλα τα παραπάνω, λίγη όμως υπομονή και θα δείτε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Ο Δημήτρης Βέττας σπούδασε γεωπονία και οικονομικά στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, τα πέτρινα χρόνια της Ελλάδας, τέλη της δεκαετίας του '80. Εν συνεχεία ακολούθησε την
οικογενειακή παράδοση και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση με υποδήματα στη Στυλίδα. Παρά τις άοκνες προσπάθειές του, η επιχείρηση δεν τα πήγε και πολύ καλά αφήνοντας χρέη, όπως τουλάχιστον φέρεται να λένε κακές γλώσσες της περιοχής.
Δεν το έβαλε όμως κάτω. Συνέχισε και τα κατάφερε. Το πρώτο του άλμα γίνεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Δίπλα στον πεφωτισμένο ηγέτη της περιοχής, Απόστολο Γκλέτσο, κερδίζουν τη δημαρχία στον διευρυμένο Δήμο Στυλίδας. Ακολούθως οι σχέσεις των δύο ανδρών πέρασαν κρίση και τελικά οι πολιτικοί τους δρόμοι χώρισαν. Ο Απόστολος Γκλέτσος παρέμεινε στην ταπεινή Στυλίδα, ενώ ο Δημήτρης Βέττας άνοιξε τα φτερά του για την κεντρική πολιτική σκηνή. Εξελέγη δύο φορές βουλευτής το 2015, υπό τον άλλον πεφωτισμένο ηγέτη, Αλέξη Τσίπρα.
Η παρουσία του στη Βουλή δεν έγινε και τόσο αισθητή τα τρία προηγούμενα χρόνια, ενώ αντιθέτως στα τηλεοπτικά πάνελ -κυριολεκτικά- έλαμψε κηρύττοντας -με πάθος- τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα να λάμψει το άστρο του και στον οικονομικό τομέα, δείχνοντας πόσο «εύκολος είναι ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Δίνοντας απλές ιδέες, τις οποίες οικονομολόγοι και επιστήμονες αδυνατούν να συλλάβουν.
Πώς το κατάφερε αυτό; Μα, με την τοποθέτηση μιας πινακίδας στην Εθνική οδό, που δείχνει την έξοδο προς το χωριό του Καραβόμυλου. Τόσο απλά, τόσο εύκολα.
Παραθέτουμε τα οφέλη της κοινωνίας του Καραβόμυλου, αλλά και των εκεί start ups επιχειρήσεων, από την τοποθέτηση αυτής της πινακίδας, η οποία έχει προφανώς... υπερφυσικές ιδιότητες αλλάζοντας -εν μια νυκτί- τη ζωή των 400 ανθρώπων που κατοικούν στο παραθαλάσσιο χωριό της Φθιώτιδας.
Ιδού μερικά αποσπάσματα από την επίσημη ανακοίνωση του Δ. Βέττα:
«Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί το αίτημα πολλών επιχειρηματικών φορέων, συλλόγων και πολιτών της περιοχής του Καραβόμυλου, αφού ενισχύεται η δυνατότητα πρόσβασης επισκεπτών στην περιοχή, γεγονός που συνεπάγεται τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων όσο και τη σταθεροποίηση των υπαρχουσών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Άλλωστε η περιοχή του Καραβόμυλου εξαιτίας της θέσης και των φυσικών χαρακτηριστικών της αποτελούσε πάντοτε έναν ιδανικό σταθμό για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου και χαρακτηριζόταν για την αυξημένη επισκεψιμότητά της.

Εν κατακλείδι, εξυπακούεται η σημαντικότητα της ενέργειας αυτής λόγω του ότι η πληροφόρηση των ταξιδιωτών με τη νέα σήμανση δημιουργεί αφενός μεν αίσθημα δικαίωσης των τοπικών φορέων και πολιτών, αφού η παράλειψη της εν λόγω πινακίδας συντελούσε στην απομόνωση της περιοχής, αφετέρου δε εξυπηρετεί ενημερωτικά τους ταξιδιώτες».
Πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν και μεταφέρονται με πάσα επιφύλαξη, αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του Καραβόμυλου ετοιμάζουν υποδοχή στον Δ. Βέττα ανάλογη με αυτήν που επιφύλαξαν οι Ελληνες στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου όταν κατέκτησε το Euro το 2004. Μία άλλη πληροφορία θέλει τους κατοίκους και άλλων χωριών της Φθιώτιδας να έχουν αποστείλει στον βουλευτή αιτήματα, για να τοποθετηθεί και για τα δικά τους χωριά πινακίδα στην Εθνική οδό, ώστε να τύχουν και αυτοί των τεράστιων ωφελειών που ήδη από τη Δευτέρα απολαμβάνει ο Καραβόμυλος.
Δεν θα γίνουμε κανονική χώρα ΠΟΤΕ!!!
Θαν. Παπαδής-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. αυτο το πραμα ελεγε οτι ο τσιπρας θα τον κανει υφυπουργο οικονομικων σιγα το καλτσον Μητσο
    πως του ειπε ο γκλετσος ...φορας ζαρτιερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά